10 Mažosios žinomos laukinės katės

10. Oncilla

Ekvadoras miega miega medyje.

Oncilla yra maža dėmėta katė, kuri taip pat vadinama šiaurine tigro katė. Jai būdingos ilgos kojos, ilgos uodegos ir plonas grakštus kūnas. Oncilla yra retas katinas, kuris paprastai randamas Vidurio Amerikos, ypač Brazilijos, miškuose. Tai yra nykstanti rūšis, nes ji energingai medžiojama dėl jos kailių. Jos buveinės konversija į žemės ūkio paskirties žemę taip pat kelia grėsmę onkilos katės populiacijai.

9. Pampo katė

Pampo katės buveinė yra Pietų Amerikos Andų kalnuose. Katė turi penkis porūšius ir gyvena nuo 1800 iki 5000 m aukščio aukštyje. Tai daugiausia medžioja paukščius ir graužikus naktį. Yra trys pampo katės variantai. Pirmasis tipas paprastai yra pilkšvai spalvotas, ant kojelių ant kojelių ir rudų juostelių. Antrasis tipas yra sudarytas iš didelių, rausvų rudų kraštų, žiedų ant uodegos ir tamsiai rudos juostelės ant kojų. Trečiojo tipo pampų katės turi mažiau fono spalvą nei antroji. IUCN Raudonojo sąrašo „pampas“ katė buvo įtraukta į „Near Threatened“.

8. Ocelot

Ocelot Kosta Rikoje.

Ocelot yra vidutinio dydžio laukinė katė, turinti ilgas galingas kojas ir grakštus kūnas. Jame taip pat yra rudos akys, kurios šviesiai tampa auksinės. Ocelot yra naktinis (aktyvus naktį) ir krepų (aktyvus nejautrus). Tai vienišas gyvūnas, kuris paprastai yra teritorinis. Ocelot randama tankiose Lotynų Amerikos džiunglėse tokiose vietose kaip Meksika ir Pietų Amerika. Jis buvo įtrauktas į IUCN raudonąjį sąrašą kaip „mažiausiai rūpestį“.

7. Pantanalo katė

Pantanalinė katė yra maža - apie naminių kačių dydį. Jo šonuose yra rudos arba gelsvos spalvos kailiai ir tamsiai rudos dėmės. Pantanalinė katė turi dvi porūšius: Leopardus braccatus braccatus ir Leopardus braccatus munoa. Yra žinoma, kad Pietų Amerikoje Bolivijoje, Paragvajaje ir Argentinoje gyvena pievos, savanos, krūmų ir lapuočių miškai. Pantanalinės katės yra dienos (aktyvios per dieną) ir vienišos. Jie taip pat yra mėsėdžių, kurie maitina mažus driežus, gyvates ir ertmes tarp kitų mažų gyvūnų.

6. Geoffroy katė

Geoffroy katė.

Geoffroy katė yra panaši į naminių kačių dydį. Jis yra apie 60 cm ilgio - tik uodega yra apie 31 cm. Katė turi juodas dėmes ant kelių kūno dalių. Jis taip pat gali stovėti ant užpakalinių kojų, kai jis nuskaito aplink savo buveinę. Jis daugiausia randamas Argentinoje. Tačiau tai galima pastebėti ir Paragvajaus, Bolivijos ir Brazilijos. „Geoffroy“ katė turi geresnį regėjimą naktį ir paprastai grobia kiškius, vabzdžius, mažas driežai ir žuvis maistui. Katė tampa lytiniu keliu 24 mėn. Vyrams ir 18 mėnesių moterims. Jis yra įtrauktas į IUCN raudonąjį sąrašą kaip „mažiausiai rūpestį“.

5. Kodkod

Kodkod yra mažiausia Amerikoje. Kodkodo korpusas yra tamsus. Ji taip pat turi šviesiai pilvą ir žieduotą uodegą. Kodkodai veikia tiek dieną, tiek naktį. Jų nėštumo laikotarpiai trunka nuo 72 iki 78 dienų. Yra du kodkodų porūšiai: „ Leopardus guigna guigna “ randama Pietų Čilėje ir Argentinoje, o „ Leopardus guigna tigrillo“ gyvena Centrinėje Čilėje. Kodkod katėms gresia žemės ūkio plitimas ir jos buveinių registravimas. Jie buvo įtraukti į IUCN raudonąjį sąrašą kaip „pažeidžiami“.

4. Servalas

Savanos servalas.

Servalas yra laukinė katė, esanti Afrikoje į pietus nuo Sacharos. Jo pavadinimas kilęs iš portugalų kalbos, reiškiančio „vilkų elnias“. Servalas yra grakštus katinas, pasižymintis tokiomis ypatybėmis kaip ilgos kojos, trumpas uodega ir didelės apvalios ausys. Jis labai gerai užmaskuoja savo buveinėje. Servalai gamtoje yra mėsėdžiai, todėl jie medžioja graužikus, roplius, mažus elnius ir mažus paukščius. Jie gali šokti 12 pėdų į orą. Ši funkcija padeda jiems pabėgti nuo paukščių vidurio ore. Servalai randami netoli vandens, pelkių ir upių. Jie yra įtraukti į IUCN raudonąjį sąrašą kaip „mažiausiai susirūpinę“.

3. Įlanka

Įlankos katė yra labai slapta laukinė katė. Jame yra rūdžių raudona kailis ant kūno ir balti kailiai ant pilvo. Jis taip pat turi juosteles ant jos kūno. Tai yra didelės naminės katės dydis. Pirmasis tyrimas dėl kačių buvo atliktas 1874 m., Naudojant kaukolę ir suplėšytą odą. Šiuos artefaktus į Angliją atsiuntė gamtininkas Alfred Russel Wallace. Tik iki 1992 m. Studijoms buvo paimta gyva įlanka. Bay kačių gyvena tik Borneo saloje. Jie bijojo būti nykstančiomis rūšimis.

2. Azijos auksinė katė

Azijos auksinė katė zoologijos sode.

Azijos auksinė katė yra naktinė ir randama Kinijoje, Nepale, kai kuriose Indijos, Sumatros, Malaizijos ir Tailando dalyse. Jis yra vidutinio dydžio ir turi 66-105 cm galvos kūno ilgį. Jis sveria 9–16 kg, kuris yra du kartus arba tris kartus didesnis už naminių kačių svorį. Azijos auksinė katė turi tris porūšius. Katė medžioja roplių, graužikų, kanopinių ir jaunų sambaro elnių maistui. IUCN raudoname sąraše jis įrašytas kaip „Near Threatened“. Taip yra dėl miškų naikinimo ir brakonieriaus grėsmių.

1. Marmurinė katė

Marmurinė katė pasižymi ilga uodega, didelėmis kojomis ir neįprastai dideliais šunų dantimis. Jo kūno ilgis yra nuo 45 iki 62 cm, o uodegos ilgis - 35-55 cm. Dauguma marmurinių kačių sveria 2-5 kg. Yra dvi marmuro kačių porūšiai: Pardofelis marmorata charitoni ir Pardofelis marmorata marmorata. Marmurinės katės gali daugintis nuo 21-22 mėnesių amžiaus. Jų nėštumo laikotarpis yra 66–82 dienos. Mokslininkai pastebėjo, kad dauguma marmurinių kačių yra Azijoje esančiuose miškuose tokiose vietose kaip Sumatra, Borneo ir Malaizija. Jie medžioja graužikus, voveres, roplius ir paukščius. Didžiausia grėsmė, su kuria susiduria katė, yra miškų naikinimas. Marmurinė katė buvo įtraukta į IUCN raudonąjį sąrašą kaip grėsmę.

Rekomenduojama

Kurie žemynai ir vandenynai yra Vakarų pusrutulyje?
2019
Driežų tipai
2019
Filipinų vietiniai ropliai
2019