Afrikos dramblių faktai: Afrikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Afrikos dramblys „krūmas“ arba „dykuma“ yra didžiausias pasaulyje žinduolis. Garsus savo ilgaamžiškumu ir ilgais kamienais, Afrikos dramblys gali sverti iki 5, 5 tonų (5000 kg) ir stovi iki 13 metrų aukščio. Paprastai tamsesnės pilkos spalvos, Afrikos dramblio oda gali būti iki 6 cm (6 cm) storio. Jie turi didelių ausų, kad jie atvers save atvėsti, tačiau, be abejo, jų unikalus bruožas yra jų lagaminai, kurie gali sverti iki 300 kg (135 kg), pasiekiantys 5 metrų (1, 5 metrų). Šis dramblio bruožas yra labai stiprus ir gali perkelti iki 600 svarų (270 kilogramų) apkrovas, tačiau yra toks sudėtingas, kad gali pasiimti vieną žolės peilį.

Dieta

Atsižvelgiant į tai, kad Afrikos dramblys turi didelę mitybą ir augalą, jis turi valgyti apie 5% savo kūno svorio per dieną, o gėrimai 30–50 galonų vandens, kai jie yra prieinami, nors jie gali išgyventi ilgus sausros laikotarpius. Kaip žolėdžius ir priklausomai nuo dramblio apylinkės, jie gali valgyti daugybę įvairių žolelių, šaknų, žievės, vaisių, žolių ir medžių lapų. Tie, kurie gyvena palei pakrantes ir netoli pelkių, gali eiti tiek, kad galėtų valgyti jūros augalus, nepaisant jų dažnai mažos maistinės vertės. Drambliai negali virškinti daugiau kaip 40% kalorijų, kurių maistas yra maistas, todėl jie gali valgyti iki 12 valandų per dieną.

Buveinė ir diapazonas

Afrikos drambliai yra paplitę visoje Afrikoje, tačiau dauguma jų gyvena žemyniniuose Sacharos regionuose. Nors 1996 m. Jie buvo įtraukti į „Nykstančiųjų“ sąrašą, dabar jie laikomi „pažeidžiamomis“ rūšimis pagal Tarptautinę gamtos išsaugojimo sąjungą (IUCN). Svarbiausios grėsmės šiems drambliams yra buveinių praradimas, urbanizacija ir brakonieriavimas. Nors dramblio kaulo ir mėsos prekyba, nors ir dabar neteisėta daugelyje Afrikos dalių, vis dar yra problema, kelianti grėsmę gyvūnui. Visai neseniai politinės ir karinės ekstremistų grupės Afrikos drambliais persmelkė save kaip priemonę save ir savo veiklą finansuoti. Dėl buveinių apribojimų ir prastų jų gydymo būdų žinoma, kad Afrikos drambliai atsitraukė nuo žmonių gyvenviečių, kenkia turtui keliu ir kartais netgi baigia žmonių gyvenimą.

Elgesys

Moteriški Afrikos drambliai paprastai keliauja į bandas, kurios dažniausiai susideda iš kitų moterų ir vadovaujasi galvos matriarchu. Dramblių grupės yra labai socialinės, o jose gyvenantys asmenys sudaro labai artimus ryšius. Bandos yra griežtai apsaugančios savo jaunimą, ir visos grupės moterys padės atsigauti po vieną kolektyvinį palikuonį, kol jie pasieks bent ketverių metų amžiaus. Kai jie supranta netoliese esančius plėšrūnus, bandas suformuos apskritimą aplink savo jaunuolius, kad apsaugotų juos nuo suvokiamų grėsmių. Kita vertus, vyrų drambliai gali keliauti grupėse, sudarytose iš kolegų bakalaurų, nors kai kurie keliauja vienas. Tai, ką jie visi turi, yra jų emocijų rodymas, įskaitant sielvartus, kai jie eina per kito dramblio kaulus.

Dauginti

Afrikos drambliai nėra monogamiški ir neturi specialaus poravimosi sezono. Iš tiesų moterys gali gimdyti visus metus. Vidutiniškai jie gimsta tik vieną kartą per ketverius – devynerius metus, o veršelių skaičius yra vienas, nors kartais gali būti du gimę. Moterų nėštumas trunka 22 mėnesius, o veršeliai 10–12 metų trunka pilnai subrendę. Vyresni buliai dažniausiai yra didžiausi ir dominuojantys, todėl jie dažniausiai padaugėja, o jaunesni žmonės toliau keliaudami ir ieško savo pačių. „Bulls“ gali prisijungti prie grupės keletą savaičių, prieš pradėdami ieškoti naujų draugų.

Rekomenduojama

Ar Kanada stebi vasaros laiką?
2019
10 turtingiausių šalių pagal vidutines pajamas
2019
Šalys, kuriose yra didžiausias pardavimo mokestis
2019