Bald Eagle Faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Bendrosios charakteristikos

Haliaeetus leucocephalus arba Bald Eagle yra Jungtinių Valstijų nacionalinis gyvūnas. Pavadinimas „Bald Eagle“ nereiškia, kad erelis iš tikrųjų yra plikas. Pavadinimas reiškia „baltas“. Suaugę „Bald Eagles“ dažniausiai yra rudos spalvos virš jų kūno, baltos galvutės ir uodegos. Rūšių ir patinų rūšys yra tos pačios spalvos, vienintelis didelis skirtumas yra tas, kad moterys yra mažiausiai 25% didesnės kūno dydžio ir svorio nei vyrų. Jų uodegos yra šiek tiek ilgos, palyginti su kūno dydžiu, tarp daugelio kitų rūšių paukščių ir šiek tiek pleišto formos. Jų sijos yra geltonos spalvos ir yra didelės ir užsikabinusios. Jų kojos ir rainelės taip pat yra geltonos spalvos, o plikas ereliai turi trumpus ir galingus pirštus su dideliais talonais. Jų užpakalinės ašys yra labai išsivysčiusios ir naudojamos jų grobio pradurimui, kai jie juos ištraukia iš viršaus. Tuo tarpu jų kojos yra plunksnos. Jauni, nesubrendę baldiniai ereliai dažniausiai yra tamsiai rudos spalvos, su rausvu baltu dėmeliu. Jų sijos yra juodos, o jų galuose yra geltonos spalvos. Bald Eagle pasiekia savo lytinį brandumą, kai jis yra 3 ar 4 metų amžiaus. Šie paukščiai pagal dydį skiriasi pagal jų buvimo vietą. Kuo toliau nuo pusiaujo ir tropikų jie yra, tuo didesni jie tampa. Kopų ereliai sveria nuo 3 iki 6, 5 kg, jų kūnų ilgis yra apie 70-120 cm, o jų sparnų ilgis paprastai yra nuo 1, 8 iki 2, 3 m. Moterys, kurios yra didesnės nei vyrai, paprastai sveria mažiausiai 5, 6 kg, palyginti su 4, 1 kg tarp jų vyrų. Bald Eagle gyvenimo trukmė lauke paprastai yra maždaug 20 metų nuo gimimo.

Mitybos poreikiai

Kopų ereliai yra ikoniniai grobio paukščiai. Didžiąją jų mitybą sudaro žuvys, tačiau jie taip pat dažnai gali valgyti mažų žinduolių, pavyzdžiui, triušių, kiškių, voverių, usūrinių ir kitų tokių sausumos grobių skerdenas. Jie linkę gyventi netoli šlapžemių, didelių pakrančių, vidaus vandenų ar pelkių, iš kurių jie išgyvena žuvų pagrindu pagamintas dietas. Paprastieji ereliai paprastai daro savo lizdus ant brandžių kietmedžio ar spygliuočių medžių. Jie siekia didelių ir labai aukštų medžių gyventi aplinkiniuose vandenyse, kuriuose yra jų maisto šaltiniai. Tokie medžiai turėtų būti bent 20 metrų aukščio.

Bald Eagle namai

Bald Eagles yra gimtoji Kanadoje, Meksikoje, Sen Pjeras ir Mikelonas ir JAV. Paukščiai jautrūs žmogaus veiklai, todėl lizdai bus kuo toliau nuo žmogaus trikdžių. Dažnai juos galite rasti Floridos mangrove pelkėse, Česapiko įlankoje, Vajomone ir Pietų Aliaskoje. Didelė grėsmė išsaugojimo pastangoms paskatino beveik aštuonis kartus padidinti „Bald Eagle“ populiacijas per pastaruosius keturis dešimtmečius ir 72, 2% daugiau nei per pastaruosius dešimt metų. Šiandien didingasis paukštis yra įtrauktas į „mažiausiai susirūpinimą keliančio“ rūšį, esančią Tarptautinėje gamtos išsaugojimo sąjungos paskelbtoje pavojingų rūšių raudoname sąraše. Kai tik randama Šiaurės Amerikoje, šiandien paukštis išplito į Belizą, Bermudą, Airiją, Puerto Riką, Rusijos Federaciją ir JAV Mergelių Salas.

„Sky High Life“

Bald Eagles yra žinoma kaip vienas iš galingiausių lenktynininkų, ir jie gali skristi 56-70 km / h greičiu, kai jie sklando ar plūdo, ir net iki 48 km / val. Dar įspūdingiau, jie taip pat gali pagreitinti nardymą esant 120-160 km / h. Paukščiai yra teritoriniai, o žiemą migruoja tik tada, kai užšąla vandenys, kuriuose yra jų maistas. Yra žinoma, kad jie gyvena tose pačiose buveinėse visam gyvenimui, juda tarp jų šiaurinių ir pietinių namų, kai vandens telkiniai užšaldo, ir sugrįžta vasarą. Bald Eagles yra bendruomeniniai paukščiai ir gyvena pakuotėse.

Eagle Courtship

Po poros plikas erelių veislės, moterys užims kiaušinius, o po dviejų mėnesių inkubacijos šie kiaušiniai išsirys. Manoma, kad tam tikras plikasis erelis gyvena tik su vienu partneriu ir tik su kitais susitiks, jei mirė jų pradinis partneris. Jei draugai bando turėti palikuonių ir nesugebėjo to padaryti kelerius metus, jie taip pat gali eiti į atskirus kelius ir pabandyti su kitais naujais draugais. Manoma, kad trejų ar ketverių metų amžiaus lytinio brandumo metu jie yra pasiruošę poruotis. Paukščiai sugrįžta į savo buveines, kur jie gimė, kad susivienytų ir atliktų minėtus migracijos modelius. „Bald Eagle“ prieglobstį palengvina įspūdingi kvalifikuoti skrydžio „šokiai“. Čia, partneriai persekioja, nubraukia ir važiuoja ratais per dangų. Jie pakyla į aukštus pakilimus, užraktus talonus ir laisvas krioklys, išlaisvindami savo talonus ir atskirdami tik prieš patekdami į žemę. Jie taip pat teismuoja per įspūdingus skambučius, vieni kitus per „dainą“.

Rekomenduojama

Kiek pakeitimų buvo įtraukta į Konstituciją?
2019
Kas yra Kolorado valstybinė gėlė?
2019
Didžiausi pastatai Vankuveryje
2019