Baltas uodegos ereliai - Eurazijos gyvūnai

Visi žino „Bald Eagle“. Tai Amerikos nacionalinis paukštis, rodomas Prezidento antspaude ir daugelio JAV federalinių agentūrų logotipuose. Net „Steller's Sea Eagle“ yra plačiai žinomas visoje šiaurės rytų Azijos pakrantėje, ypač Kamčatskos pusiasalyje. Bet didžiausias buveinių diapazonas yra baltųjų uodų erelis, o erelis yra vienintelis šio straipsnio dėmesys.

Fizinis aprašymas

Manoma, kad ketvirtas pagal dydį erelis pasaulyje yra baltų uodegų, kurių ilgis yra nuo 26 iki 37 colių, o sparnų ilgis svyruoja nuo 5, 8 iki 8, 0 pėdų, vidutinis sparnų plotas yra 7 pėdos, todėl jie turi didžiausią vidurio krašto sparną. erelis. Suaugusieji ereliai paprastai yra pilkšvai rudi, su šiek tiek švelnesnėmis galvomis, o po to - baltos uodegos plunksnos; ir kaip ir daugelis kitų erelių rūšių, jie turi geltonąsias.

Dieta

Nors baltųjų erelių maistas yra įvairus, kaip ir daugelis erelių, jie dažnai gaudo žuvis, paukščius ir mažus žinduolius, kurie gali svyruoti nuo volų iki ėriukų ir elnių veršelių. Daugelis paukščių dažniausiai yra purkštuvai, piratiniai maisto produktai iš ūdrų, kitų rapsų, netgi žuvininkystės ir karpių tvenkiniai bus išnaudojami erelių, kai jie susitiks. Jų kasdienio maisto poreikis yra nuo 500 iki 600 gramų, arba šiek tiek daugiau nei svaras.

Buveinė ir diapazonas

Baltasis erelis yra ir yra visoje Europoje ir Azijoje, o mažos populiacijos yra Grenlandijos pietvakariuose ir Vakarų Islandijoje. Taigi ereliai reikalauja labai didelio ir atviro ežerų ir pakrančių bei upių slėnių, dažnai viduje esančių borealinių miškų klimatų regionuose, bet taip pat pasiekia tundrą ir netgi į Havajų salas, kur ereliai yra tik baisūs. Egliai, žinoma, renkasi netrukdomus uolus ir atvirų miško medynų lizdus. Jų lizdai dažnai būna ne tik dideli, bet ir pakartotinai naudojami, kartais daugelį dešimtmečių, per keletą kartų. Šiuo metu apie 50–74 proc. Visų gyventojų gyvena Europoje, o daugelis erelių migruoja į žemyninę Europą ir Pietų Aziją žiemą.

Socialinis elgesys

Kaip ir kitos erelio rūšys, jos susiejasi gyvybei ir yra vienarūšės, bet jei miršta, pakeičiant yra dažnai pasirenkama galimybė, matyt. Eagles įkalbinėja anteną, baigiant pora užrakinamaisiais talonais ore, ir spiralė į žemę keliuose ratų ratuose, prieš atskiriant tik keletą pėdų virš žemės ir vėl sparčiai augant atgal į dangų. Kartais 30–40 erelių koncentracijos buvo pastebėtos ir užregistruotos pasienyje, kai yra daug maisto. Ir Norvegijoje baltieji ereliai ir auksiniai ereliai naudojasi sambūviu, kuris niekur kitur nerastas.

Dauginimasis ir gyvavimo ciklas

Ereliai subręsta ir pradeda veisti, kai jie yra 5–6 metų amžiaus. Kovo ir balandžio mėnesiais patelė 2–3 kiaušinius duos 2–5 dienas, prieš kiekvieną kiaušinį inkubuodama 38 dienas. Kiaušiniai neatsiranda vienu metu, kaip dažnai matomi televizoriuje, bet per kelias dienas, o po to, kai viščiukai bus vienas kitam tolerantiški, gali kilti tam tikra konkurencija, o seniausias - dominuojantis. Vyrai pirmuosius tris savaites teiks maistą moterims ir jaunimui, kol jie galės maitinti lizdą nuo 5 iki 6 savaičių amžiaus. Jie gali skristi, kai jie yra 10–11 savaičių amžiaus, bet vis dar lieka arti lizdo, nes dar 5–6 savaites jie vis dar priklauso nuo tėvų. Apskritai, baltieji ereliai turi ilgą vidutinį gyvenimą maždaug 21 metų.

Rekomenduojama

JAV valstybės, kuriose gimė dauguma prezidentų
2019
Dubajaus architektūros stebuklai
2019
Kur yra Šiaurės Amerikos geografinis centras?
2019