„Black Bear“ faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Amerikos juodojo lokio binominis mokslinis pavadinimas Ursus americanus paprasčiausiai reiškia „amerikietišką lokį“. Iš viso yra 16 amerikiečių juodųjų lokių porūšių, kurias iki šiol užregistravo taksonomai. Priešingai nei rodo pavadinimas, ne visi amerikiečių „juodųjų“ veislės rūšių nariai iš tikrųjų yra juodos spalvos. Vakarų juodieji lokiai dažnai rodo, kad juodos spalvos yra cinamono ir rudos spalvos, o jų rytų partneriai gali būti beveik rudi. „American Black Bears“ svoris gali labai skirtis, atsižvelgiant į jų lytį, amžių, metų sezoną, vietą ir sveikatos būklę. Suaugusieji vyrai gali svyruoti nuo šiek tiek daugiau nei 100 iki daugiau nei 500 svarų. Paprastai paršavedės (moterys) yra apie 30% mažiau masyvios nei kuiliai (vyrai), rytinėje pakrantėje esantys lokiai yra sunkesni nei Vakarų pakrantėje, o šiauriniai lokiai sunkesni už jų pietus. Didžiausi medžiokliniai ir žudomi laukiniai juodieji lokiai viršijo 800 svarų, o didžiausias nelaisvėje - apie 1000 svarų. Gyvūnai, turintys trumpus, neįtraukiamus nagus, yra tiesesni nuo nosies iki kaktos, o santykinai ilgesnės, mažiau apvalios ausys, nei daugelis kitų lokių. Įprasti amerikiečių juodųjų lokių suaugusieji yra maždaug 3 pėdų aukščio visose keturiose, su nosies iki uodegos ilgiu maždaug 75 coliais ir labai trumpais uodegomis, palyginti su kūno dydžiu.

Dieta

„American Black Bears“ yra visagaliai gyvūnai, kurie nori maitinti įvairiais maisto produktais. Jų tipiški mitybos būdai yra vabzdžiai, riešutai, augalai, medus, vaisiai, morkos, mažesni žinduoliai ir žuvys. Jų mityba labai skiriasi priklausomai nuo jų faktinės buvimo vietos ir metų. Juodieji lokiai retkarčiais nužudys briedius ar jaunus elnių veršius, kad jie išliktų, stiprindami savo reputaciją kaip labai oportunistinius valgius.

Buveinė ir diapazonas

Lokai, kurie yra puikūs medžio alpinistai, laikomi mažiausiais Šiaurės Amerikos žemyno, tačiau labiausiai paplitusiais, veislės rūšimis. Jų populiacija, kai kuriais skaičiavimais, siekia 1 milijoną stiprių ir padėjo kartu su žaidimų ir gamtos konservais bei parkais Meksikoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje. Yra žinoma, kad juodieji lokiai gyvena daugiausia miškingose ​​vietovėse, ypač lapuočių ir spygliuočių miškuose, tačiau dažnai palieka savo įprastines buveines ieškodami vandens ir maisto. Tai dažnai gali būti dėl to, kad jie kartais traukia žmones į bendruomenes, nes maisto produktai yra išsivysčiusiuose regionuose, pvz., Žmonių šiukšlėse arba jų ūkiuose ir soduose. Juodieji lokiai yra nuolatiniai plūdurai, kertantys dideles teritorijas. Amerikos juodosios meškerės istoriškai žinojo, kad užima beveik visus Šiaurės Amerikos miškinguosius regionus. Tačiau dabar jie labiau apsiriboja ne tik tankiai apgyvendintomis vietovėmis JAV, bet vis dar gyvena dauguma jų istorinių Kanados regionų, išskyrus Centrinės lygumos intensyviai auginamus ir gyvenamuosius rajonus. Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos (IUCN) sąrašus jos įtraukė į „mažiausiai susirūpinimą keliančias“ rūšis. Taip yra dėl didelio pasaulio gyventojų skaičiaus, kuris, kaip manoma, yra maždaug dvigubai didesnis nei visų kitų rūšių medvilnės rūšių, kurias palengvina jų paplitimas ir pritaikomas gyvenimo būdas. Dauguma kitų veislių rūšių yra nykstančios arba išnykusios. Teisiniai medžioklės sezonai dažnai siūlomi įvairiose srityse, siekiant padėti išlaikyti Amerikos juodųjų lokių populiacijos tikrinimą, nes šios būtybės suteikė aukštos kokybės žaidimų mėsą. Tačiau daugelyje vietų parduodamos padengimo dalys yra neteisėtos, o teisėsaugos pareigūnams gali būti skiriamos griežtos finansinės ir kalėjimo bausmės už jų pardavimą. Naujasis tūkstantmetis matė, kad jų geografiniai ir skaitmeniniai buvimai ir toliau auga.

Socialinis elgesys

Vienas elgesio bruožas, būdingas daugeliui Amerikos juodųjų lokių porūšių, yra gebėjimas naudoti savo nagus ir dantis, kad būtų galima pažymėti medžius kaip bendravimo formą. Šie gyvūnai, kurie yra vieniši, išskyrus kūdikius ir motinas, paprastai renkasi vien tik pašarus. Tačiau jie kartais gali toleruoti vieni kitus, kai tam tikrame regione yra daug maisto, o pašarų grupėse. Priklausomai nuo maisto ir vietinių oro sąlygų, didelis procentas juodųjų lokių užmigsta. Pavyzdžiui, meškėnai negali žiemoti miegoti regionuose, kuriuose žiemą yra pastovus maisto tiekimas ir šiltas oras.

Reprodukciniai įpročiai

Amerikiečių juodieji lokiai vasaros mėnesiais žinomi kaip mate, o nėštumo laikotarpis - 63–70 dienų. Vidutinė moteris savo gyvenime gali pagimdyti 1-6 kubelius, o jos kūdikiai pasilieka pusantrų metų po nujunkymo laikotarpio, kuris paprastai yra 6-8 mėnesiai. Moterų juodieji lokiai paprastai tampa lytiškai subrendę praėjus maždaug 2 metams nuo gimimo, tačiau kartais po daugelio priežasčių gali pasikartoti po metų.

Rekomenduojama

Kiek pakeitimų buvo įtraukta į Konstituciją?
2019
Kas yra Kolorado valstybinė gėlė?
2019
Didžiausi pastatai Vankuveryje
2019