„Black-Tailed Prairie Dog“: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Juodieji uodegos šunys ( Cynomys ludovicianus) ) yra voverės šeimos, Sciuridae nariai . Šiai šeimos grupei būdinga tai, kad hey yra maži ir vidutiniai graužikai, taip pat jame taip pat yra žievelės. Jie yra visoje Didžiojoje lygumoje, apimančioje Šiaurės Ameriką nuo Meksikos iki Kanados. „Black-Tailed“ prerijų šunys, panašūs į jų pavadinimą, turi juodos uodegos, taip pat įdegio kūnus su žiebtuvėliais. Jų ilgis svyruoja nuo 14 iki 17 colių, kaip suaugusieji, su subrendusiu svoriu svyruoja nuo 1, 5 iki 3 svarų. Nėra stiprių atpažįstančių savybių, atskiriančių lytį, nors vyrai dažniausiai yra sunkesni nei moterys. Jų paltai du kartus per metus sumuoja, kai keičiasi sezonai, o vasaros paltai yra lengvesni nei žiemos.

Dieta

Juodųjų uodegų prerijų šunys yra vienas iš paukščių valgytojų gyvūnų karalystėje. Jie yra ypatingai susiję su etapais, kuriuos jie valgo skirtinguose augaluose, ir pritaiko savo mitybą prie sezono kaitos. Žiemą jie retai rizikuoja iš savo požeminių urvų, todėl jie tuo metu mėgsta pietauti po žeme. Vasaros mėnesiais didžiąją dalį jų dietos sudaro skirtingos žolės. Jie gauna daug jų hidratacijos iš augalų, ypač iš lygumų dygliuotos kriaušės. Žoliniai augalai sudaro didžiausią jų mitybos dalį, papildytą sėklomis, šaknimis ir vabzdžiais, pavyzdžiui, žolynais.

Buveinė ir diapazonas

Jų apsaugos būklė turi būti išvardyta kaip „mažiausiai susirūpinusi“ rūšis, rodanti, kad jie yra labai sveiki. „Black-tailed prairie“ šunys vis dar daug daugiau Šiaurės Amerikos nei šiandien, nuo Meksikos iki Kanados. Juos vis dar galima rasti Meksikoje, JAV ir Kanadoje, nors jų gyventojai yra daug mažesni ir jų buveinės suskaidytos. Kadangi jų buveinės yra pievoms, kurios naudojamos ūkininkavimui, jos patyrė daug buveinių sunaikinimo. Jie gyvena prerijose, esančiose per vakarinę pusę žemyno, todėl jų namai yra po žeme. Štai kodėl svarbu, kad jie turėtų plokščią žemę virš jų, kad tarnautų kaip jų stogai. Didžiausia grėsmė prerijų šunims yra jų buveinių sunaikinimas ūkyje. Jie laikomi kertinių akmenų rūšimis, nes jie atlieka tokį gyvybinį vaidmenį jų ekosistemose. Jų burbulai suteikia namus įvairioms kitoms gyvūnų rūšims, įskaitant juodos kojos šeškus, pūnius pelėda ir tigro salamandrus. Daugelis skirtingų rūšių tikisi jų kaip svarbaus maisto šaltinio, kad jų pačių populiacijos būtų stabilios. Į šiuos plėšrūnus įeina kojotai, ereliai ir tos pačios juodos kojinės šeškų rūšys, kurios su jais dalijasi savo namuose.

Elgesys

Graužikai yra žinomi dėl savo žaismingų ir įdomių asmenybių, o juodųjų uodegų prerijų šunys nėra išimtis. Jie yra labai socialiniai ir meilūs gyvūnai, jie gyvena šeimos vienetuose, vadinamuose coteries, kuriuos paprastai sudaro vienas vyras, pora moterų ir jų palikuonys. Šios coteries gyvena didelėse grupėse, kartu sujungdamos didelius prerijų šunų kolonijas požemiuose. Šios burbulai yra labai sudėtingi, skirtingose ​​vietose, skirtose vaikų darželiams, miego, valgymo ir atliekų šalinimo vietoms. Burrows yra skirtingos angos, paprastai su „žvilgsnio“ kambariais šalia išėjimų, kur juodos spalvos prerijų šunys gali saugoti veiklą lauke. Jie bendrauja vieni su kitais, skambindami skirtingus žieves, reiškiančias skirtingus plėšrūnus. Jie taip pat bendrauja, suteikdami vieni kitiems vadinamuosius prerijų šunų „bučinius“ - tai viena iš kankinimo formų, naudojamų sveikinant vienas kitą.

Dauginti

Juodosios uodegos prerijos šunys patenka į šilumą kovo mėnesį. Šiuo metu „Black-tailed prairie“ šunys tęsia požemį, o poravimosi sezonas baigiasi gegužės pradžioje. Moterys yra nėščios 33–38 dienas, o visi jų vaikai gimsta iki gegužės pabaigos. Paprastai littleryje yra 3–4 kūdikiai, tačiau buvo žinoma, kad juoda uodega prerijos šuo pagimdo iki 8 jauniklių vienoje pakratoje.

Rekomenduojama

Kiek pakeitimų buvo įtraukta į Konstituciją?
2019
Kas yra Kolorado valstybinė gėlė?
2019
Didžiausi pastatai Vankuveryje
2019