„Brown Bear“ faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Ruda, arba Ursus arctos , ne visada yra ruda, nepaisant jo pavadinimo. Rudos lokys gali būti juodos, tamsiai rudos, kreminės spalvos arba geltonos spalvos, priklausomai nuo jų porūšių ir klimatinių sąlygų, kuriose jie gyvena. Jų kailis žiemą tampa storas ir ilgas, kad būtų užgrobta šiluma ir izoliuotas jų kūnas. Gali būti, kad šių lazdų įspūdingiausias bruožas yra jų nagų išvaizda, kurios kai kuriuose ruduose lokiai gali pasiekti keturis colius. Jų vidutinis svoris pavasarį yra nuo 500 iki 900 svarų vyrams ir 250 bei 450 svarų patelėms. Šernai dažnai pasiekia beveik 10 pėdų aukštį. Šie lokiai gali veikti taip greitai, kaip maždaug 35 mylių per valandą, ir jie gali gyventi taip, kad būtų tokie seni, kaip 34 metai.

Dieta

Kadangi jų didžiuliai dydžiai liudija, „Brown Bears“ mėgsta valgyti ir jie gali valgyti beveik viską. Nepaisant jų žiaurios reputacijos kaip kraujospalviai žudikai, liūto dalį savo valgio sudaro augalai ir grybai, ypač uogos, žolės, gėlės, riešutai ir grybai. Tuo tarpu jų mitybos sudedamosios dalys gali būti briedis, lašiša, karibas, krabai, midijos, elniai, vabzdžiai, lervos, griuvėsiai ir kt., Kurie liudija jų įvairovę ir profesionalumą kaip medžiotojai ir žvejai.

Buveinė ir diapazonas

Nors apskritai jie gyvena šiauriniuose klimatuose, jie neturi pirmenybės aukštyje esančioms sąlygoms, o jų asortimentas apima didesnį pasaulio plotą nei bet kurios kitos lokys. Daugeliui žinoma, kad „Brown Bears“ buveinės kartais praeina į Iraną, Pakistaną, Ispaniją, Italiją, Japoniją ir daugelį kitų vietų, kurios paprastai nėra susijusios su jais. Tiesą sakant, „Brown Bear“ populiacijos ir toliau gyvena daugelyje šių sričių, o kai kurios ataskaitos, nors ir iš esmės nepagrįstos, teigia, kad jos gyvena Šiaurės Afrikoje ir kad liko ir Meksikoje. Deja, šalia šių įrodymų yra įrodymų. Pagrindinė priežastis, dėl kurios šios rūšies, kuri kažkada pasitraukė iš viso pasaulio, susvetimėjimo, yra buveinių praradimas. Pavyzdžiui, rudasis lokys prarado 98% netrikdomos natūralios buveinės 48 valstybėse, esančiose gretimoje JAV. Šiuo metu Aliaskoje yra apie 95% visų rudųjų lokių Jungtinėse Amerikos Valstijose, verčiantys apie 32 000 lokių. Kanadoje yra apie 20 000 lokių Britanijos Kolumbijoje, Alberte, Jukone ir Šiaurės vakarų teritorijose. Tuo tarpu Meksikos grizzis išnyko. Ataskaitose nurodoma, kad medžiotojas nužudė paskutinįjį 1976 m. Tiesą sakant, dauguma išpuolių įvyksta liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais, kai šiltas oras veda daugiau keliautojų ir medžiotojų sąmoningai įsiveržti į savo namus ar įkurti stovyklą prie jų buveinių. Nors rudos meškerės yra saugoma rūšis daugelyje pasaulio šalių, šaudymas į jūrą ir buveinių degradacija ir toliau kelia grėsmę.

Elgesys

Paprastai rudieji lokiai yra naktiniai, nors kai kurie vaikšto aplink rytą arba anksti vakare. Jie visiškai neišmigdo, kaip ir kiti lokiai, tačiau žiemos mėnesiais jie labai energingai elgiasi, kad taupytų energiją. Jie naudoja vasarą ir rudenį, kad sukauptų savo kūno riebalus, valgydami tiek, kiek gali. Kartais jie gali net dvigubinti savo kūno svorį per šiuos du sezonus. Visoje gentyje „Bears“ sugebėjimas rinkti, medžioti, žvejoti, švelniai pasirūpinti savo jaunuoliais, važiuoti dviem kojomis ar keturiomis, nuskaityti, plaukti ir lipti, palikę juos laikomi šventais tvariniais daugelyje kultūrų „gamtos“ humaniškumo veidrodis.

Dauginti

Vyriški lokiai (kuiliai) nesuteikia daug pagalbos, kai kalbama apie jų palikuonių auginimą. Vietoj to moterys (paršavedės) paliekamos atlikti visą darbą. Motinos gimdo, kol miegoja žiemą. Kai gimsta, kubeliai neturi plaukų ar dantų. Be to, jie nemato. Žiemą jie maitina motinos pieną. Kai kurios motinos nepadaro žiemos, o kai kurie mokslininkai užregistravo atvejus, kai moterys priima klaištingus jauniklius.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019