„Buffalo kyšulys“ faktai: Afrikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Žaliavus jų unikaliais ragais, „Cape Buffalo“, taip pat žinomas kaip Pietų Savanos buivolas, yra didžiausias iš keturių Afrikos buivolų porūšių ir didžiausias iš visų veislių rūšių Afrikoje. „Bovid“ - tai paukščių, kurių kiaušidės yra paimtos, grupė, kurioje visi vyrai turi įvairių formų ir dydžių ragus. Tiek vyriškos, tiek moteriškos „Cape buffalos“ ragai turi ragų, tačiau jie taip pat turi keletą skirtingų skirtumų, tarp jų ir vyrų kaklo užpakalinės dalies, o po jų žandikauliais aptinkami „dewlaps“. Sveriant iki tonos (907 kilogramų) ir iki 5'7 '(170 centimetrų) aukščio, pakaks vieno bifalo, kad būtų galima suteikti bet kokią plėšrūnų priežastį pristabdyti ir persvarstyti savo medžioklę. .

Dieta

Žolynai dažniausiai gali būti ganomi atvirose Afrikos savannų pievose, kur žolė ne visuomet auga Afrikos rytuose ir pietuose. Žiemos buivolai linkę likti arti vandens šaltinių, nes jiems reikalinga prieiga prie vandens, kad bent vieną kartą per dieną būtų išlaikytas drėkinimas. Tai, kaip buivolai vengia pernelyg gausiai gyventi savo buveinėje, yra imigracijos modelis, kuris yra daugelis kitų savanos rūšių, įskaitant zebrus ir laukinius. Jie grįš į buvusią šėrimo vietą tik tada, kai jos augalija užaugo, kad vėl būtų ganoma.

Buveinė ir diapazonas

Žieminiai buivolai randami keliose Rytų Afrikos šalyse, o jų buveinės tęsiasi tiek pat į pietus, tiek Pietų Afriką, nors jos paprastai vengia dykumos ir subtitrų. Skaičiuojant daugiau kaip 670 000 gyventojų, šiandien dauguma gyventojų gyvena saugomose teritorijose, kur medžioklė yra ribota ir griežtai kontroliuojama. Nepaisant to, kad gyvena saugomose teritorijose, brakonierystė tebėra problema, nes šie buivolai yra vertinami už savo mėsą ir jų ragus. Nors IUCN Raudonojo sąrašo sąraše jie išvardijami kaip „mažiausiai rūpestingi“, jų populiacija praeityje smarkiai sumažėjo, daugiausia dėl to, kad jie buvo apsinuodiję, buveinių praradimas ir natūralios ligos. Tai apima ligas, kurios joms paplitusios iš naminių gyvulių, pvz., Pelkių ir juodligės.

Elgesys

Iš keturių Afrikos buivolų porūšių Cape buffalo laikoma agresyviausia. Žinoma, kad jie netgi parodo agresiją Afrikos dramblių, liūtų ir žmonių atžvilgiu. Suaugusieji buliai taip pat gali rodyti agresiją viena kitai, kad tarpusavyje būtų sukurta hierarchija. Nepaisant to, kad jos nėra teritorinės būtybės, bandos, daugiausia sudarytos iš suaugusių moterų, lengvai gins savo veršelius nuo plėšrūnų. Dėl šios priežasties dauguma buivolų, kurie yra užkariauti, yra stygliuotojai arba mažesnės patinų grupės. Kai jie yra pasirengę vėl judėti, „Cape buffaloes“ nusprendžia, kokia kryptimi keliauti per „demokratinį balsavimą“. Juose šitie buivolai susiduria su norimu eiti ir dominuojanti moteris veda juos ten, kur daugelis nurodė.

Dauginti

Nors moterys yra poliesterinės ir gali išgyventi ir gimti ištisus metus, poravimosi sezono metu padažo piko piko laikas. Kadangi poravimosi sezonas artėja, mažesnės bandos sujungs su didesnėmis, mišriomis bandomis, kad surastų moteris, su kuriomis galėtų bendrauti. Kai bulius surado moterį, jis „link“ ją pasieks, sekdamas ją, ir jis ir toliau tai darys, kol ji taps imli, arba vyraujantis vyras, kitaip perims. Po to, kai jie susitvarko, kitas vyras tuoj pat perims ir tęsia moterį. Vidutinis nėštumo laikotarpis Cape buffalos yra 11 mėnesių. Jų veršeliai paprastai yra nujunkyti maždaug 10 mėnesių, o po penkerių metų jie pilnai subrendę.

Rekomenduojama

Kodėl Arktis nėra laikoma žemyne?
2019
Kur kriaušės auga?
2019
10 ilgiausių upių Vajomingas
2019