„Capybara“ faktai: Pietų Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Kapibaras, kurio mokslinis pavadinimas yra Hydrochoerus hydraulichaeris, yra didžiausias graužikas pasaulyje. Jis turi labai trumpą galvą, ant kurios yra jo akys ir ausys, ant viršutinės statinės. Capybara yra padengta kailiu, nudegusiu nuo rausvai rudos iki gelsvai rudos spalvos. Jo kūnas yra šiek tiek nuskaitytas, o uodega yra trumpa ir įsišaknijusi. Jo užpakalinės kojos yra šiek tiek ilgesnės nei jos priekinės kojos. Suaugusieji sveria nuo 77 iki 146 svarų, o tipiniai kūno ilgiai yra nuo 3, 48 iki 4, 4 pėdų. Moterys paprastai yra sunkesnės nei vyrai.

Dieta

Capybaras yra žolynai. Jų svarbiausi maisto šaltiniai yra žolės, vandens augalai, medžio žievė ir vaisiai. Jų mityba šiek tiek keičiasi įvairiais sezonais. Džiovesniais sezonais jie turi plačiai valgyti iš įvairių rūšių augalų, nes yra mažiau galimybių, o drėgnesniais sezonais jie labiau linkę valgyti daugiau žolės. Neįprastas faktas apie tai, kad capybaras yra autokoprofaginis, ta prasme, kad jie valgo savo išmatą, kad gautų bakterijų žarnyno florą, o tai padeda jiems virškinti celiuliozę žolėje, kurią jie valgo. Panašiai kaip karvės, jie yra nuolat matomi ir kramtomi ant žolių.

Buveinė ir diapazonas

Paprastai Capybaras gyvena tankiai miškingose ​​vietovėse netoli vandens telkinių, įskaitant tvenkinius, pelkes, pelkes, upes ir ežerus. Juos galima rasti savanose, taip pat ir upėse, esančiose atogrąžų miškuose. Jie taip pat dažnai gana dažnai nueina iš savo buveinių. Jie žinomi prisitaikant prie nelaisvės ir urbanizacijos, daugelis gyvena patogiai zoologijos soduose ir parkuose. „Capybaras“ galima rasti daugelyje Pietų Amerikos šalių, o kai kurie taip pat buvo rasti šiaurėje kaip pietų JAV. Nors jie yra medžiojami dėl savo mėsos ir odos, jie nelaikomi grėsmingomis rūšimis. ICUN klasifikuoja juos kaip „mažiausiai susirūpinę“ savo nykstančių rūšių raudoname sąraše.

Elgesys

„Capybaras“ dažniausiai yra gausus ir labai socialinis, dažniausiai randamas didelėse grupėse. Nors šių grupių dydžio vidurkis paprastai yra nuo 10 iki 20, jie gali būti tokie dideli kaip 100 narių. Kiekvieną grupę paprastai sudaro keli suaugę vyrai ir moterys ir daugelis jų jauniklių. Socialinės obligacijos yra sukurtos tarp kiekvienos grupės narių, o vyrai apsaugo moteris ir vaikus. Kapibaras taip pat yra teritorinis, žymintis savo teritoriją ir daiktus su savo kvapų liaukomis ir šlapimu. Jie taip pat gerai prisitaiko prie žemės ir vandens, nes jie yra labai greiti bėgikai ir kvalifikuoti plaukikai. Jie gali net miegoti, kai tik viena šnervė iš vandens patenka į orą.

Dauginti

Moterų capybaras gamina reprodukcinius hormonus, jų kvapai keičiasi subtiliai, ir jie paprastai švilpsta per nosį, informuodami vyrus, kad laikas užsiimti seksualiniu užsiėmimu ir veikla. Moterys turi teisę pasirinkti, su kuo susituokti, tačiau, poravus, vyrai tampa labai saugūs savo moterims, o vyriški vyrai prisiima atsakomybę užkirsti kelią kitiems bendrauti su savo partneriais. Nors jie mate tik vandenyje, jie gimsta žemėje po 130–150 dienų nėštumo laikotarpio, o pakratai paprastai turi keturis kūdikius. Po gimdymo motinos ir kūdikiai prisijungia prie didesnių motinų grupių savo bendruomenėse. „Capybaras“ jaunuoliai auga labai greitai, nors jie toliau žindys, kol nujunkys po maždaug 16 savaičių.

Rekomenduojama

Kas yra granitas?
2019
Kiek žemės yra vanduo?
2019
Kas yra Amazonės upės šaltinis?
2019