Debesuota leopardo faktai: Azijos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Debesuota leopardai yra didelių kačių rūšis, daugiausia randama Pietryčių Azijos žemyne, taip pat Himalajų pakrantėse. Su dabartiniu gyventojų skaičiumi mažiau nei 10 000 brandžių asmenų, Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga „Paskutinį nykstančių rūšių sąrašą“ paskelbė „pažeidžiama“. Debesuota leoparda yra atpažįstama pagal tamsios pilkos spalvos kailius, juodas ausis ir nugarą. Juostos gali būti randamos kiekvienos akies kampuose, tiesiog virš skruostų, o jų burnos kampuose - apvynioti ir nuleisti savo kaklus. Jų akys paprastai yra rusvai geltonos arba pilkšvai žalios spalvos, o jų kojos yra palyginti trumpos ir baigiasi plačiomis kojomis. Tai yra viena iš mažiausių didžiųjų kačių, kurių rūšys yra šiek tiek mažesnės nei vyrai.

Dieta

Apsvaigę leopardai yra mėsėdžiai, tai yra bendra savybė, kurią dalijasi visos laukinės katės. Jie yra profesionalūs medžiotojai, kurie tarp jų grobio sąrašo tarp jų yra mažesni ir didesni gyvūnai, įskaitant šernus ir kiaules, elnias, voveres, beždžiones ir paukščius. Ekspertai kažkada manė, kad šios katės medžioja laipiojimo metu. Vis dėlto pastarieji atradimai parodė, kad jie tai daro ant žemės, tik naudodami medžius kaip savo poilsio vietas tarp pūlių, kai medžioklė vyksta per dieną.

Buveinė ir diapazonas

Debesuota leopardai randami tokių Pietų ir Rytų Azijos šalių kaip Indija, Malaizija, Butanas, Mianmaras, Nepalo kalnų papėdėse, Vietname, Pietų Kinijoje ir Tailande. Taivane jie išnyko. Tuo tarpu lieka neaišku, ar jie taip pat gyvena Bangladeše, nepaisant atsitiktinių pranešimų, kad vietiniai gyventojai mato juos šalies pietryčiuose. 2008 m. Tarptautinė gamtos išsaugojimo sąjunga paskelbė, kad dėmėti leopardai yra „pažeidžiamos“ rūšys. Jų skaičius sumažėjo dėl didelio masto jų natūralių buveinių sunaikinimo miškų naikinimo metu, taip pat dėl ​​to, kad žmonės juos apiplėšė. Pagrindinė šio brakonieriaus varomoji jėga yra perspektyva parduoti „Clouded Leopards“ dantis, kaulus, mėsą, odą ir nagus juodojoje rinkoje. Jie gali gauti didelių kainų labai neturtingiems vietiniams gyventojams, kurie stengiasi maitinti savo šeimas per savo diasporą. Tai ypač bloga naujiena pastebėtiems leopardams, nes jų dabartinė populiacija šiandien yra apie 10 000 suaugusių kačių.

Elgesys

Manoma, kad debesuotieji leopardai pirmenybę teikia vienišam egzistavimui, nebent jie turi mate, tokiu atveju jie kartais gyvens su jais ir jų kubeliais. Mokslininkai tikėjo, kad jie yra naktiniai gyvūnai. Tačiau pastarieji atradimai parodė, kad jie aktyviai veikė dienos metu. Kaip ir daugeliui kitų kačių, debesuotieji leopardai atidžiai saugo savo teritorijas ir yra gana didingi medžiotojai, gaudantys mažesnius ir didesnius gyvūnus. Bet kokia informacija apie šią katę yra pagrįsta stebėjimais, atliktais apie nelaisvėje laikomus gyvūnus, ir tik labai nedaugelis iš tų, kurie gyvena laukinėje gamtoje.

Dauginti

Debesuotųjų leopardų seksualinis brendimas prasideda 26 mėn., Tiek vyrams, tiek moterims. Poravimosi sezonas prasideda nuo gruodžio iki kovo. Vyrai buvo žinomi kaip agresyvūs poravimosi ritualai metu, kartais stipriai kramtydami patelėlius iki nugarkaulio. Suradę suderinamą partnerį, poravimas įvyksta kelis kartus per kelias dienas. Per kopuliaciją, moteris parodys savo sutikimą ir vyrų skatinimą per vokalinius garsus. Po veisimo vyrai tuojau pat palieka moterį ir paprastai ne visi dalyvauja kūdikių auginimo procese.

Rekomenduojama

Pasaulio geriausios druskos gamybos šalys
2019
Kokios yra didžiausios pramonės šakos Uzbekistane?
2019
Koks skirtumas tarp beždžionių ir beždžionių?
2019