Faktai: Afrikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Meerkatas, taip pat žinomas kaip „suricate“, yra gana komiški ieškantys būtybės, kurie, nors ir atrodo kaip kryžius tarp prerijų šuns ir mažos katės, iš tikrųjų yra Mongoose šeimos dalis. Šie smulkūs žinduoliai paprastai sveria apie du svarus ir stovi apie 12 cm aukščio, su uodegomis tol, kol tarp septynių su puse ir devynių su puse colio. Šie tvariniai yra gerai žinomi dėl jų užpakalinių kojų, stebėdami jų aplinką. Tai darydamos jie naudojasi savo ryškiomis įspėjimo akimis ir nuolatiniu žvilgsniu. Meerkatai turi ryškių tamsių pleistrų aplink savo akis, kurios padeda jiems sumažinti ryškius akinius nuo Afrikos saulės. Gyvūnai taip pat yra aprūpinti ilgomis, neįtrauktomis žnyplėmis, leidžiančiomis jiems įkišti į dulkėtą žemę.

Dieta

Kaip visagaliai, meerkatai gali vartoti bet kokią augalų ir gyvūnų medžiagą mitybos tikslais. Jų tipinė dieta susideda iš įvairių vaisių, krūmynų, vorų, vabzdžių, sraigių, driežų, paukščių ir graužikų. Įdomu pažymėti, kad brandūs meerkatai yra atsparūs skorpionuose randamiems mirtingiems nuodams, todėl jie turi unikalų gebėjimą pietauti šiuose pavojinguose voratinkliams, nesukeliant blogų pasekmių. Meerkatai yra gudrūs tvariniai, kurie naudoja savo smulkiai išaiškintą kvapą, kad surastų ir surastų savo grobį. Kaip ir dauguma jų veiklų, meerkatai medžioja kaip grupes, vienas narys prisiima žvilgsnio vaidmenį, kad užtikrintų likusios grupės ar „mob“ saugumą.

Buveinė ir diapazonas

Nors meerkatai yra populiarūs gyventojai daugelyje zoologijos sodų visame pasaulyje, laukiniai šie išskirtiniai gyvūnai0 yra tik gimtoji palyginti mažai mūsų planetos daliai. Šie tvariniai kilę iš pietinės Afrikos žemyno dalies. Konkrečiai, jie gali būti rasti Botsvanos Kalahario dykumoje, Namibijos dykumoje Namibijoje, Pietų Afrikoje ir Angoloje. Yra nemažai rūšių, galinčių išgyventi sausų šių dykumoje esančių aplinkų, tačiau, iš dalies dėl savo gebėjimo įveikti įgūdžius, meerkatai labai tinka gyventi šiose sudėtingose ​​kraštovaizdžio sąlygose esančiose atšiauriose sausose sąlygose.

Elgesys

Meerkatai yra socialiniai gyvūnai, gyvenantys kartu požeminiuose tuneliuose. Dažnai jie matomi jų charakteristikose, kurios leidžia gyvūnams saugoti savo šeimos narius ir kitus kolektyvo narius. Šis veiksmas yra būtinas šių vadinamųjų mobų išlikimui, nes meerkatai dažnai grobia didelius paukščius, kurie turi didžiulę fizinę jėgą juos įveikti, išnaikinti ir valgyti. Meerkatai gyvena 20–50 narių grupėse, dar vadinamose gaujos, ir vadovauja dominuojanti pora, vadinama „alfa pora“. Laukiniai gyvūnai gyvena maždaug aštuonerius metus. Tačiau nelaisvėje jų gyvenimo trukmė gali padidėti iki 13 metų.

Dauginti

Vidutiniškai meerkatai gimsta nuo dviejų iki keturių kubinių per metus. Vis dėlto, moteriškas mergaitė vienu metu gali turėti iki aštuonių kūdikių. Jų nėštumo laikotarpis trunka aštuonias savaites, o tikrasis gimdymo procesas vyksta pagal jų individualiai pagamintas burbulų sistemas. Gimimo metu meerkatai negali matyti ar girdėti ir gali tik gerti pieną pirmąsias tris gyvenimo savaites. Palikuonių (taip pat vadinamų jaunikliais) auginimas - tai kooperatyvinė veikla, kartu su motinomis ir tėvais, taip pat broliai ir seserys, dalyvaujant prižiūrint ir mokant naujagimį. Meerkatas pasiekia brandos amžių maždaug pusantrų metų amžiaus.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019