Gimtoji Tanzanijos paukščiai

Yra daug įvairių rūšių paukščių, kurios yra vietinės Rytų Afrikos tautai Tanzanijoje. Tanzanija turi daug vietinių paukščių rūšių, gyvenančių šalyje, daugelis iš jų yra endeminės šalies. Šiame straipsnyje bus aptariami kai kurie iš šių vietinių paukščių rūšių šalyje ir kokios jų fizinės savybės, buveinės ir mityba. Jame taip pat bus paminėta, kokia jų dabartinė išsaugojimo būklė ir kokios grėsmės kyla rūšiai.

Banded Sunbird

„The Banded Sunbird“ - mokslinis pavadinimas „ Anthreptes rubritorques“ - tai paukščių paukščių rūšis, priklausanti „Nectariniidae“ šeimai, kuri apima glaudžiai susijusius saulėlius ir voratinklius. „Banded Sunbird“ užtemdyta pilka spalvos apačia, lyginant su žaliuzės spalvos viršutine puse, su tamsesniais spalvotais sparnais. Žuvų patinai yra raudonos spalvos krūtinės juostos, o moterys turi galvą, kuri yra labiau alyvuogių žalia. Rūšis yra nedidelis, suaugusiųjų ilgis yra nuo 3, 34 iki 3, 54 colių (8, 5–9 cm). Čia dieta susideda iš vaisių, uogų ir nektaro, nors jie taip pat valgys mažus vabzdžius. Paprastai šios rūšys randamos subtropiniuose ir tropiniuose drėgnuose žemumose arba miško miškuose. Rūšis yra endeminė Tanzanijos šaliai, tai reiškia, kad ją galima rasti tik ten. Nuo 1994 m. Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga (IUCN) yra įtraukta į „Banded Sunbird“ pažeidžiamumą. Ši rūšis yra didžiausia grėsmė dėl jos buveinės nykimo ir visiško praradimo dėl žemės sklypų.

Udzungwa miško užkandis

Udzungwa miško užkandis, mokslinis pavadinimas Xenoperdix udzungwensis , yra paukščių paukščių rūšis, kuri yra Phasianidae šeimos dalis, sunkiųjų, žemės gyvų paukščių grupė. Jų rūšys dažniausiai yra rausvai rudos ir pilkos spalvos, su juoda splattering. Jame yra geltonos spalvos kojos ir kojų pirštai, su oranžinės raudonos spalvos antakiais ir gerklėmis bei koralų raudona spalva. Rūšis yra mažas, auga tik apie 29 cm ilgio. Rūšys dažniausiai valgo skruzdes ir vabalus, taip pat augalų sėklas. Ši rūšis yra endeminė Tanzanijos šaliai ir yra tik dviejose Udzungwa aukštumų pusėse, taip pat ir Chugu kalvose Rubeho kalnuose. Nuo 1991 m. Aptiktas Udzungwa miško partridge, kurį nuo 2004 m. Atrado IUCN raudonasis sąrašas, yra pavojingas. Pagrindinės grėsmės kyla dėl buveinių praradimo ir degradacijos, nes ji randama tik trijose vietose. Rūšis taip pat susiduria su dideliu pavojumi, kad žmonės gali juos medžioti ir užkliūti maistui.

Uluguru Bushshrike

Uluguru Bushshrike, mokslinis pavadinimas Malaconotus alius , yra paukščių paukščių rūšis, kuri yra Malaconotidae šeimos paukščių dalis. Rūšis yra kanarų geltonas, o apatinėje paukščių dalyje - alyvuogių spalva. Ji turi juodos spalvos galvą ir sąskaitą, kuri taip pat užsikabinusi. Tai yra didelis paukštis, jo tipas, kaip suaugusiųjų vidurkis tarp 8, 66–9, 44 colių (22–24 cm). Rūšių dieta susideda iš didelių vabzdžių ir vorų. Manoma, kad ši rūšis yra endeminė Tanzanijai, nes ji buvo nustatyta tik Uluguru kalnuose, o dauguma gyventojų gyvena Uluguru gamtos rezervate. Nuo 2006 m. Uluguru Bushshrike buvo įtrauktas į kritinį pavojų IUCN raudonajam sąrašui. Šiai rūšiai gresia jo buveinės blogėjimas ir jo buveinės praradimas, kuris nėra Uluguru gamtos rezervato dalis. Jo buveinė Uluguru gamtos rezervate vis dar kelia grėsmę medžių ir statybinių medžiagų medžių praradimui, invazinėms bombų rūšims ir gaisrams, kurie gali plisti netoliese esančiuose ūkiuose.

Geltonos spalvos žiedas

Geltonasis žiedas, mokslinis pavadinimas „ Agapornis personatus“, yra „Psittaculidae“ papūgos šeimos dalis. Geltonos spalvos žiedas dažniausiai yra šviesus ir tamsiai žalios spalvos, geltonos krūtinės, apykaklės ir pakaušio. Jo galva yra juoda, unikalus kontrastas, turintis baltus žiedus aplink akis ir ryškiai raudonos spalvos snapą. Rūšis yra mažas paukštis, suaugusieji tik apie 5, 5 cm (14 cm) ilgio. Rūšių dieta pirmiausia yra sėklų valymas iš medžių ir žolių, o kartais jie valgo vaisius. Paprastai jų rūšys randamos žemupio savanose arba pievų buveinėse, nors kartais jos taip pat yra vidaus plokštumose ir miškuose, kuriuose yra akacijų ir baobabų medžiai. Rūšis yra gimtoji Tanzanijos šalyje, tačiau taip pat buvo pristatyta į kaimynines Kenijos ir Burundžio šalis. Nuo 2004 m. „IUCN Raudonasis sąrašas“ yra įtraukęs į mažiausiai susirūpinimą keliančią „Yellow-collared Lovebird“ rūšį ir turi stabilų gyventojų skaičių ir labai didelį buveinių diapazoną. Šiuo metu rūšys nekelia didelių grėsmių, keliančių grėsmę jos gyventojams, buveinei ar maisto šaltiniui.

Pastangos remti Tanzanijos vietinius paukščius

Yra konkrečių veiksmų, kuriuos gali imtis tie, kurie nori padėti ir padėti tiems ir kitiems vietiniams paukščiams, kurie gyvena Tanzanijoje. Galima pažvelgti į pinigų paaukojimą organizacijoms, kurių tikslas yra apsaugoti ir išsaugoti nykstančią laukinę gamtą ir jų buveines. Net be pinigų dovanoti žmonės gali mokytis apie šiuos paukščius ir sužinoti, ką dar jie gali padaryti, kad padėtų, pavyzdžiui, naudojant švarią energiją. Žmonės Tanzanijoje arba tarptautiniu mastu gali padėti stumti daugiau nacionalinių parkų ir saugomų teritorijų ir padėti siekti didesnio jau esamų vietovių apsaugos.

Tanzanijos endeminiai paukščiaiMokslinis vardas
Udzungwa miško užkandis

Xenoperdix udzungwensis
Rubeho Warbler

Scepomycter rubehoensis
Uluguru Bushshrike

Malaconotus alius
„Pemba Green Pigeon“

Treron pembaensis
Iringa Akalat

Sheppardia lowei
„Rufous“ sparnuotas „Sunbird“

Cinnyris rufipennis
Usambara Hyliota

Hyliota usambarae
„Lufira Masked Weaver“

Ploceus reichardi
Banded Sunbird

Anthreptes rubritorques
Geltonos spalvos žiedas

Agapornis personatus

Rekomenduojama

Kurie žemynai ir vandenynai yra Vakarų pusrutulyje?
2019
Driežų tipai
2019
Filipinų vietiniai ropliai
2019