Įdomūs faktai apie strazdus

Strazdai yra didžiausi paukščiai pasaulyje. Pietų Afrikoje, jie yra unikalūs gyvūnai, žinomi dėl savo baisaus vaikščiojimo ir nepatogaus elgesio. Štai keletas įdomių stručių faktų!

Fizinis aprašymas

  • Stichija yra didžiausia pasaulyje paukščių rūšis.
  • Tai gerai žinoma dėl savo ilgo pliko kaklo savo plonomis apatinėmis kojomis ir raumenų šlaunimis, kurios turi didelį plunksnų dengtą kūną.
  • Brandaus vyriškojo stručio plunksnos yra juodos, uodegos baltos, o kaklo spalva yra rausvos arba mėlynos spalvos.
  • Moteriškos stručių spalvos pasižymi pilkai rudomis plunksnomis. Ostrichų aukštis siekia nuo 7 pėdų iki 9 pėdų, o jų svoris - nuo 250 iki 350 svarų.
  • Strypo akis yra dviem coliais per visą - didžiausias bet kurio sausumos gyvūnas!
  • Stūmoklis yra vienintelis paukštis su dviem pirštais ant kiekvienos kojos, kuri padeda jam važiuoti. Jis taip pat naudoja ilgesnį pirštą, aprūpintą 4 colių ilgio rankena savigynai.

Dieta

  • Kaip visagalis, stručiai maitina augalus, šaknis, sėklas, gėles, uogas, mažus graužikus, lapus, driežus ir bestuburius vabzdžius.
  • Jis daugiausia maitina ganydamas ar naršydamas medžius ar krūmus.
  • Be to, stručas taip pat nuryja akmenis, kurie padeda virškinimo procesams.
  • Stichas gali išgyventi be vandens per kelias dienas, nes jame naudojamas drėgnis augaluose, kuriuose jis valgo reikalingą vandenį.

Buveinė ir diapazonas

  • Afrikos pusiau sausos lygumos, miškai, savannos ir pievos yra buveinės, kuriose galima rasti stručius.
  • Tokios buveinės yra tokios šalys kaip Kenija, Pietų Afrika, Uganda, Etiopija, Somalis, Zambija, Malis, Čadas, Sudanas, Mozambikas ir Tanzanija. Pagal 2014 m Tarptautinė gamtos išsaugojimo sąjunga (IUCN) raudonasis sąrašas, stručiai yra „mažiausiai susirūpinęs“ rūšis.
  • Nepaisant to, jų populiacijos mažėja daugelyje jų diasporų.
  • Ilgainiui tai, kas gali kelti grėsmę jų egzistavimui, yra buveinių praradimas, nes žmonių gyvenvietės ir infrastruktūros statyba jiems trukdo, taip pat jų naudojimas kaip mėsos šaltiniai.

Elgesys

  • Stichija yra aktyviausia anksti ir vėlyvą dieną.
  • Jie klajoja Afrikos savanną grupėse nuo 5 iki 50 strucų.
  • Vyras yra teritorinis ir agresyviai gins savo teritoriją.
  • Jei gresia pavojus, stružas eina arba yra žemas, o jo kaklas nuspaudžiamas į žemę, kad jis taptų mažiau matomas. Tai tarnauja kaip kamufliažas, nes jos plunksnos gerai susilieja su dirvožemio spalvomis. Dėl to susidūrė su „galvos smėliu“, kai susidūrė su nelaimėmis ir nesprendžia.
  • Striukė taip pat pleis savo sparnus ir garsiai šypsosi, kad išgąsdintų užpuolikus. Kai užpultas, tai suteikia stiprių kojų smūgį.
  • Kai plėšrūnai, pvz., Liūtai, leopardai ir henas, artėja prie paukščių, jie gali pabėgti iki 43 mylių per valandą greičiu.
  • Striukė naudoja savo sparnus, kad padėtų jai keisti kryptį.
  • Strazdai gali padaryti įvairius triukšmus, įskaitant švilpukus, strėlės ir šnypštus.

Dauginti

  • Moteriški stručiai pasiekia lytinį brandumą nuo 2 iki 4 metų amžiaus. Jų veisimo sezonas yra nuo kovo iki rugsėjo.
  • Norėdami pritraukti moterį, vyrų stružas atlieka poravimosi šokius su sparnais.
  • Moteris gali dėti iki 12 kiaušinių, kurie yra dedami į seklią duobę, iškastą jos vyras.
  • Tiek vyriškos, tiek moteriškos partnerės kiaušinius saugo ir inkubuoja 35–45 dienas, kol jie išsirenka.
  • Vidutinė stručio gyvenimo trukmė yra nuo 30 iki 40 metų.

Rekomenduojama

Žinduolių charakteristikos
2019
Neteisėtos agarwood konfiskacijos pagal šaltinius ir paskirties šalis
2019
Jorko minsteris - žymios katedros
2019