Imperatoriaus pingvinas Faktai: Antarktidos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Imperatoriaus pingvinas arba ptenodytes forsteri naudoti savo binominį pavadinimą yra sunkiausias ir aukščiausias pingvinas. Tiek vyrai, tiek moterys yra identiški plunksnų ir kūno dydžiu - auga iki 48 cm aukščio ir sveria nuo 49 iki 99 svarų. Visi pingvinai turi racionalų kūną ir negali skristi. Supaprastinti imperatoriaus pingvinų kūnai yra skirti padėti maudytis. Jų liežuviai turi nugarą nukreiptus strypelius, kad užtikrintų, jog jų grobis negalėtų lengvai pabėgti. Antarkties vasarą jų tamsus plunksnas pasikeičia į rudą. Molting yra gana greita tarp šių rūšių, atsižvelgiant apie 34 dienų.

Dieta

Imperatoriaus pingvinai daugiausia valgosi žuvyse, nors jie taip pat rengs šventes iš kitų jūrinių būtybių, tokių kaip kriliai, galvakojai moliuskai ir vėžiagyviai. Medžioklės metu šios rūšys gali praleisti beveik 20 minučių, kurios yra maždaug 535 metrų gylyje. Pingvinų rūšys pasižymi ypatingais pritaikymais, padedančiais jai per kelias minutes išgyventi po vandeniu. Jie apima unikaliai struktūrizuotą hemoglobino kiekį, kietus kaulus barotraumoms mažinti, gebėjimą uždaryti mažiau svarbių įvairių kūno organų funkcijų, ir plunksnų plokštumos išvengti šilumos nuostolių.

Buveinė ir diapazonas

Yra apie 17–20 pingvinų rūšių, priklausomai nuo to, kokį gamtos mokslininką prašote. Išnykusių rūšių skaičius neabejotinai yra dar prieštaringesnės diskusijos. 2009 m. Bendras imperatoriaus pingvinų gyventojų skaičius buvo 595 000 suaugusių paukščių, o Antarkties ir Subtarkties regione buvo 46 kolonijos, kurių apytiksliai 35% gyvena į šiaurę nuo Antarkties rato. Deja, 2012 m. Imperatoriaus pingvinas buvo perkeltas iš „mažiausiai susirūpinimą keliančios“ rūšies į „beveik grėsmingą“ statusą Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos. Pagrindinės jų mažėjimo priežastys - klimato kaita, sumažėjusi maisto ir buveinių sunaikinimo, taip pat užsikrėtimo ligomis.

Elgesys

Imperatoriaus pingvinai neturi fiksuotų lizdų, kaip ir dauguma kitų paukščių. Tokiu būdu jie kviečia skambinti, kad nustatytų savo viščiukus ir partnerius. Iš visų paukščių rūšių šie pingvinai gyvena šalčiausiose aplinkose, kur temperatūra siekia iki –40 laipsnių. Tokiu būdu jų plunksnos padeda jiems išgyventi šiuose vėsioje aplinkose, užkertant kelią kūno šilumos praradimui. Be to, jų kūnai gali efektyviai atlikti termoreguliavimą, palaikydami kūno temperatūrą nesikišdami į kitus svarbius medžiagų apykaitos procesus.

Dauginti

Imperatoriaus pingvinų draugai Antarkties žiemos metu. Yra žinoma, kad šie pingvinai važiuoja iki 120 km, ieškodami veislinių kolonijų. Moteris nustato vieną kiaušinį, kurį daugiausia maitina savo vyriškos lyties partnerė. Du tėvai kartojasi rūpintis naujai išperintais jaunikliais. Nors tipiškas šio pingvino gyvavimo laikas yra 20 metų, kai kurie žmonės gali gyventi iki 50 metų. Apskaičiuota, kad vidutinės imperatoriaus pingvino gimimo galimybės yra 95%, o apie 1% jų gyvena iki 50 metų.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019