Kaip daugelis flamingo rūšių gyvena pasaulyje?

Flamingai yra gražūs wading paukščiai Phoenicopteridae šeimos ir užsisakyti phoenicopteriformes. Paukščiai gali būti klasifikuojami į šešias rūšis, iš kurių keturios yra Amerikoje ir dvi - senajame pasaulyje.

6. Amerikos Flamingo

Amerikos flamingas ( Phoenicopterus ruber ) yra vienintelė flamingo rūšis, kuri randama Šiaurės Amerikoje. Paukščiai auga Karibų salose, Galapaguose, Venesueloje ir Kolumbijos pakrantėje. Amerikos flamingas yra rausvai rausvos spalvos ir yra didžiausias flamingas Amerikoje. Flamingai yra apie 120–145 cm aukščio. Paukščiai turi raudonų sparnų dangtelius ir juodąsias pirmines ir antrines skrydžio plunksnas. Paukščių važtaraštis yra rožinis ir baltas su juodu antgaliu. Paukščiai dažnai migruoja, jei ne ilgais atstumais, ieškodami maisto išteklių, kai jie tampa retais buvusioje buveinėje.

5. Andų Flamingo

Andų flamingas ( Phoenicoparrus andinus ), gyvenantis Pietų Amerikos Andų kalnuose, yra retiausias flamingas tarp visų flamingo rūšių. Paukščiai turi šviesiai rožinį kūną, šviesiai geltoną ir juodą sąsiaurį bei geltonos kojos. Kaip ir kiti flamingai, šie paukščiai yra filtro tiektuvai. Jie maitina kraujagyslių augalus, bestuburius, žuvis ir mikroskopines dumblius. Šiuo metu paukščiams gresia kalnakasybos veikla ir buveinių praradimas, todėl IUCN yra klasifikuojami kaip pažeidžiami.

4. Džeimso Flamingo

Džeimso flamingas ( Phoenicoparrus jamesi ) gyvena didžiųjų Andų plokščiakalnių regionuose, kurių plotas apima Argentinos, Bolivijos, Peru ir Čilės dalis. Flamingas yra maždaug tokio pat dydžio kaip ir mažesnis flamingas. Paukščių ilgis yra nuo 90 iki 92 cm ir sveria apie 2 kg. Paukščiai turi ilgas, plonas kojeles ir ilgus, lanksčius kaklus. Džeimso flamingo plunksna yra šviesiai rožinė, ryškios karmino juostelės ant nugaros ir kaklo. Skrydžio plunksnos yra juodos spalvos. Paukščių važtaraštis yra ryškiai geltonas su juodu antgaliu. Kojos yra plytų raudonos spalvos. Džeimso flamingas daugiausia maitina mikroskopines dumblius. Buveinių naikinimas ir vietinių gyventojų kiaušinių rinkimas yra dvi didžiausios grėsmės flamingo gyventojams. Taigi, IUCN rūšis yra pažymėta kaip „Near Threatened“.

3. Čilės „Flamingo“

Čilės flamingo ( Phoenicopterus chilensis ) yra flamingo rūšys, kurios veisiasi Pietų Amerikoje. Paukščių asortimentą sudaro Peru, Ekvadoras, Čilė. Argentina ir Brazilija. Paukščiai taip pat buvo pristatyti Nyderlanduose, Vokietijoje ir JAV. Čilės flamingo plunksnos yra šiek tiek didesnės ir rausvesnės nei didesnės flamingo. Daugiau nei pusė sąskaitos yra juodos spalvos, o kojos yra pilkos spalvos su rožinės spalvos sąnariais. Čilės flamingai maitina dumblius ir planktoną sekliuose purvuosiuose lagūnų, druskų ežerų, purvo ir upių žiotyse. IUCN klasifikuoja paukščius kaip artimiausius.

2. Mažoji Flamingo

Mažesnis flamingas ( Phoeniconaias mino r) yra flamingo rūšis, platinama visoje Indijoje ir Afrikoje į pietus nuo Sacharos. Paukščiai yra mažiausi tarp visų flamingo rūšių. Jie sveria nuo 1, 2 iki 2, 7 kg ir yra 80–90 cm aukščio. Mažesni flamingo išvaizda yra gana panaši į didesnius flamingus. Platesnė juoda ant pirmosios sąskaitos yra vienintelė funkcija, padedanti išskirti šias dvi rūšis. Mažesnių flamingo buvimas prie vandens telkinio rodo, kad vanduo yra šarminis ir netinkamas drėkinimui. Taip yra todėl, kad paukščiai maitina Spirulina dumblius, kurie daugiausia auga labai šarminiuose ežeruose. Paukščiai, vartojami paukščių, yra atsakingi už jų rausvą plunksną. Skirtingai nuo didesnių flamingo, mažesni flamingai yra pažeidžiami daugelio plėšrūnų, pvz., Afrikos žuvų erelių, laukinių šunų, kūdikių ir kt., Atakomis. taip pat sparčiai mažėja diapazonas. Manoma, kad šių paukščių buveinių sunkiųjų metalų apsinuodijimas Afrikoje yra priežastis, dėl kurios mažėja paukščių skaičius.

1. Didesnis Flamingo

Didesnė flamingo ( Phoenicopterus roseus ) yra plačiausiai paplitusi flamingo šeimos rūšis, kurioje gyvena Vidurio Rytuose, Afrikoje, Pietų Europoje ir Indijos subkontinente. Didesnė flamingo yra didžiausia flamingo rūšis. Paukščiai sveria apie 2–4 kg ir yra 110–150 cm aukščio. Gražus paukštis turi rausvą lakštą su juodu antgaliu, rožinėmis kojelėmis, rausvai balta spalva, raudonais sparnais ir juodomis pirminėmis ir antrinėmis skrydžio plunksnomis. Jų ribose paukščiai gali būti stebimi purvo ir seklių lagūnų netoli pakrantės. Purvo paukščiai pašaro sėklas, krevetes, melsvąsias dumblius, moliuskus ir vėžiagyvius. Nustatyta, kad nelaisvėje gyvenimas trunka apie 60 metų. Didesni flamingo suaugusieji turi nedaug plėšrūnų. Pagrindinė grėsmė šiai rūšiai yra užterštas vanduo, bakterinis vandens užteršimas, kuriame jie maitina, ir žmonių patekimas į jų buveines.

Rekomenduojama

UNESCO Pasaulio paveldo objektai Vengrijoje
2019
Jupiterio mėnuliai
2019
Religiniai įsitikinimai Burkina Faso mieste
2019