Kaip daugelis lėtai judančių rūšių gyvena pasaulyje šiandien?

Lėtos lizos yra Nycticebus genties primatų grupė. Šie gyvūnai randami Pietryčių Azijos, Indijos subkontinento ir Indochinos salose. Šie gyvūnai yra naktiniai ir arborealiniai ir paprastai turi visagalę mitybą. Lėtos pasaulio lūkesčiai kelia didelę grėsmę jų egzistavimui dėl nevienodos medžioklės, kūdikių užfiksavimo neteisėtai prekybai gyvūnais ir buveinių sunaikinimo.

8. Bangka Slow Loris

Bangka lėtai loris ( N ycticebus bancanus) gyvena pietvakarinėje Bornos saloje Bangkoje . Gyvūną identifikuoja raudonos spalvos kailiai ant nugaros ir šviesios spalvos bruožai ant veido. Ši lėtos loros rūšis yra miško ir naktinio pobūdžio. Tai visagalis, kuris maitina vabzdžius, nektarą, vaisius, medžio dervą ir pan. IUCN ją klasifikuoja kaip „pažeidžiamą“, nes neteisėtas medžioklės ir buveinių praradimas kelia pavojų rūšių išlikimui.

7. Bengal Slow Loris

Nycticebus bengalensis arba bengalinis lėtai loris yra lėtinė loro rūšis, kuri yra gimtoji Indochinoje ir Indijos subkontinente. Gyvūnai gyvena ir lapuočių, ir visžalių miško buveinių ribose. Ši rūšis turi didžiausią visų lėtinių lorų rūšių spektrą. Ji taip pat turi didžiausią dydį. Bengalijos lėto loros ilgis svyruoja nuo 26 iki 38 cm nuo galvos iki uodegos. Šios lėtos loros rūšies išskiriamos toksino cheminė sudėtis skiriasi nuo kitų rūšių. Bengalijos lėtos loros dietą sudaro vaisiai, vabzdžiai, sraigės, medžio sultys ir guma, ir tai yra naktinis ir medinis. IUCN raudoname sąraše ši rūšis klasifikuojama kaip „pažeidžiama“. Kai kuriuose regionuose jis išnyko vietoje. Apsvaigimas ir neteisėtas miško kirtimas jos buveinėje labai sumažino šios rūšies populiaciją.

6. Bornean Slow Loris

N ycticebus borneanus arba Bornean lėtas loris yra gimtoji į Borneo, Indoneziją. Tamsūs, kontrastingi veido bruožai ir unikalūs ženklai ant veido padeda atskirti šią lėtos loros rūšį. Šios rūšies maisto įpročiai yra panašūs į kitų minėtų rūšių maisto įpročius. Jis taip pat turi nuodingų įkandimų ir yra naktinis ir medinis. Ši rūšis taip pat klasifikuojama kaip „pažeidžiama“, nes ji dešimtmečius nukentėjo nuo neteisėtos prekybos laukiniais gyvūnais ir buveinių praradimo jų gyventojams.

5. Sunda Slow Loris

Taip pat žinomas kaip „lėtesnis loris“, „Sunda“ loris ( N ycticebus coucang) yra gimtoji Indonezijos, Malaizijos, Singapūro ir Tailando miškams. Ši lėtos loros rūšis mėgsta gyventi amžinai žaliuosius miškus. Jis maitina sultis, nektarą, nariuotakojus ir tt Rūšies ilgis svyruoja nuo 27 iki 38 metrų nuo galvos iki uodegos. Jis paprastai yra vienišas pagal savo pobūdį ir turi labai mažą medžiagų apykaitos greitį. Ši rūšis kenčia nuo buveinių praradimo ir todėl IUCN yra paženklinta kaip „pažeidžiamos“ rūšys.

4. Javan Slow Loris

Javan lėtai loris ( N ycticebus javanicus) yra gimtoji Java, Indonezijos saloje, kurioje gyvena pirminės ir antrinės miško buveinės. Rūšis pasižymi baltu deimantų modeliu ant kaktos. Gyvūnai nuo galvos iki uodegos yra apie 293 mm. „Javan“ lėtas loris taip pat yra visagalis ir maitina kiaušinius, driežus, vaisius, medžio dervą ir pan. Paprastai jis yra vienišas tvarinys, bet kartais gyvena mažose grupėse. Tai yra labiausiai grėsmingos lėtos loros rūšys, taip pat įtrauktos į 2010 m. Sąrašą „25 labiausiai nykstančius pasaulio primatus“. Nepaisant įgyvendinamų apsaugos priemonių, „Javan“ lėtai loris ir toliau laikomas tradicine medicina ir užfiksuotas egzotiškam gyvūnui Todėl IUCN klasifikuoja ją kaip „kritiškai nykstančią“ rūšį.

3. Kayan River Slow Loris

Kayan upės lysas (Nycticebus kayan), pavadintas pagal Kayan upę, tekančią per rūšies buveinę, yra gimtoji Indonezijos Borneo saloje. Veido ženklinimo juostelės ir labai kontrastingos juodos ir baltos jo veido bruožai padeda atskirti lėtą lūšį nuo kitų lėtų lorijų. Lėtas loris turi maisto įpročius, panašius į pirmiau minėtas rūšis. Buveinių praradimas ir neteisėta prekyba laukiniais gyvūnais kelia grėsmę Kayan upės lėtai loris populiacijoms. Tai yra „pažeidžiamos“ rūšys pagal IUCN.

2. Filipinų lėtas Loris

Filipinų lėtas loris ( Nycticebus menagensis ) randamas Sulu arhipelage, Filipinuose ir Borneo, Indonezijoje. Tai viena iš mažiausių lėtos loros rūšių ir sveria tik 265-300 kg. Šviesiai raudonos arba auksinės spalvos kailiai lengvai atskiria jį nuo lėto loros rūšies. Šį medžių ir naktinį padarą sunku rasti. Nors gamtoje jis yra visagalis, manoma, kad jis labiau linkęs į vabzdžių mitybą. IUCN Filipinų lėtą lorą žymi kaip „pažeidžiamą“ rūšį.

1. Pygmy Slow Loris

Pygmy lys loris ( Nycticebus pygmaeus ) gyvena miškus į rytus nuo Mekongo upės. Rūšys apima Kinijos, Vietnamo, Kambodžos ir Laoso dalis. Lieknas pivmy loris gyvena įvairiuose įpročiuose, pavyzdžiui, visžalių, pusiau visžalių ir tropinių sausų miškų. Šios lėtos lojalumo normos gyvena grupėse, kuriose yra keletas palikuonių. Gyvūnų ilgis svyruoja nuo 19 iki 23 cm. Uodega labai trumpa. Šios rūšies dieta apima vabzdžius, nektarą, vaisius ir pan. IUCN gyvūnas yra klasifikuojamas kaip „pažeidžiamas“, nes jo gyventojai yra pažeidžiami buveinių naikinimo, medžioklės ir neteisėtos naminių gyvūnėlių prekybos sąlygomis.

Rekomenduojama

Kas yra liaudies muzika?
2019
„The Sunniest Cities“ pasaulyje
2019
Kas buvo geležinė uždanga?
2019