Kalnų ožkos faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Kalnų ožkos arba tai, kas moksliškai žinoma kaip „ Oreamnos americanus“, taip pat dažnai vadinama „Uolų kalnu“. Tai labai dažnai randasi klesti Šiaurės Amerikos kalnuose, uolose ir šaltose aukštumose. Kalnų ožkoms būdingi dideli kanopai, pailgos akys, uodegos uodegos ir juodi ragai. Barzdos plaukai ant paukščių vyriškos ir moteriškos grupės smegenų, kartu su storu, vilnoniu, kailiu, padengia juos šiltu žiemą, ypač tiems, kurie gyvena labai aukštose kalnų vietovėse. Kalnų ožkos yra gerai įrengtos uolienų ir stačių šlaituose, turinčiose galingas, raumeningas priekines puses. Jų kanopos yra ne tik lankstūs, bet taip pat palaikomos kietomis, guminėmis pagalvėlėmis, todėl jų kojos yra gerai įrengtos, kad galėtų susidoroti su trapiais uolomis.

Dieta

Kalnų, uolų, ožkų, gyvenančių laukinėje ar šaltoje pievose ar Šiaurės Amerikos uolose, pastebima, kad jis klestėjo gana gerai ant žalios dietos, kurią sudaro kerpės, krūmai, sedges, žolės, žolės, paparčiai samanos ir lapai. Jie gaunami iš augalų, kurie auga labai padidėjusioje šių gyvūnų buveinėje. Šie patikimi ožkų antilopai yra avidiniai žolynų naršyklės, praleidžiančios didžiąją laiko dalį maistui didžiojoje kalnų aplinkoje Šiaurės Amerikoje. Kai jie auginami naudoti kaip gyvuliai, jie gali būti daugiausia šeriami liucernos ir grūdų, taip pat įvairių daržovių, žolių ir vaisių.

Buveinė ir diapazonas

Apskaičiuota, kad kalnų ožkų populiacija Šiaurės Amerikoje siekia apie 100 000 narių. Jie gyvena Ramiojo vandenyno pakrantėse ir Šiaurės Amerikoje, o taip pat ir pietvakariuose Aliaskos regionuose. Tai yra Cascade diapazonas ir kiti Vakarų Cordillera kalnų diapazonai iš Idaho, Vašingtono ir Montanos, į šiaurę į Albertą, Britų Kolumbiją ir pietines Yukon dalis. Kalnų ožkos taip pat randamos Kolorado, Nevados, Oregono, Juta ir Vašingtono kalvotose Olimpinėse pusėse. Nors pirmiausia yra Alpių rūšys, šie ožkos antilopai kartais randami migruojant į jūros lygį pakrančių zonose, taip pat kai kuriuose miškinguose vidaus regionuose, ieškant druskos ir kitų mineralų.

Elgesys

Atrodo, kad kalnų ožkos gyvena bandose ir gali būti laikomos labai aktyviomis pagal metų sezoną. Vasarą jie migruoja į druskos erškėčius, ganydami visą dieną ir naktį. Rūšių („billies“) vyrai dažniausiai gyvena vieni, arba su vienu ar dviem kitais vyrais, o jų patelės (taip pat žinomos kaip „auklės“) gyvena su savo „vaikais“ (jaunikliais). Auklės yra labai agresyvios, kai reikia apsaugoti savo vaikus, jų teritoriją ir jų maisto šaltinius. Tuo tarpu vyrai dažnai kovoja tarpusavyje su savo ragais dėl privilegijos atkurti su pasirinktomis moterimis. Kaip ir dauguma gyvūnų, kalnų ožkos tarpusavyje kovoja dėl įvairių priežasčių, kurios kartais gali sukelti sužalojimą ar mirtį, nors pastaroji pasekmė nėra labai dažna.

Dauginti

Kalnų ožkų poravimosi laikotarpis paprastai trunka lapkričio ir gruodžio mėnesiais. Jie gyvens apie 12–15 metų, kai jie laukiniai, o nelaisvėje jie gali gyventi iki 20 metų. Seksualinis kalnų ožkų brandumas pasiekiamas maždaug 2 su puse metų amžiaus, o poravimosi ritualai yra rodomi ir bilies, ir rūšies auklės. Tai yra labai specifiniai, kartais net ypatingi elgesiai, pvz., Duobių kasimas, kova tarp vyrų ir ilgą laiką žiūri į aukles.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019