Kas yra Floridos valstijos paukštis?

Florida yra JAV valstybė, įsikūrusi pietrytinėje šalies dalyje. Tai pietinė JAV, esanti gretimose Jungtinėse Amerikos Valstijose ir ribojama Gruzijos ir Alabamos valstybių šiaurės ir šiaurės vakarų kryptimi, Meksikos įlanka į vakarus, Atlanto vandenynas rytuose ir Floridos sąsiauris prie į pietus. Floridoje yra „Sunshine State“, ir yra daugybė oficialių valstybinių simbolių, tokių kaip valstybinė gėlė (apelsinų žiedas), gyvūnas (Floridos pantera), žuvis (Atlanto burlaivis) ir roplys (Amerikos aligatorius). Valstybė taip pat turi oficialius paukščius: šiaurinį grobį.

Oficialus valstybės paukštis

Šiaurės mockingbird yra oficialus Floridos paukštis. Paukščiui 1927 m. Balandžio 23 d. Floridos Senato nutarimu Nr. 3 buvo suteiktas oficialus statusas, nes įstatymų leidėjai nurodė, kad gudrus paukščius gebės patenkinti lankytojų ir gyventojų širdis dėl savo vokalinių įgūdžių. Paukštis gerai žinoma visoje JAV ir buvo rodoma populiariose knygose ir dainose, taip pat televizijoje ir filmuose. Be to, šiaurinis pilkasis yra Teksaso, Tenesio, Misisipės, Floridos ir Arkanso valstijos paukštis.

Šiaurės Mockingbirdas

Šiaurinis apsuptas paukštis gali imituoti daugiau nei 200 kitų paukščių melodijų ir žinoma, kad jis dainuoja naktį, ypač ryškios pavasario mėnesio šviesos metu. Siekiant pritraukti potencialių partnerių, nesusiję paukščiai dainuoja daugiau nei poruotus asmenis. Mockingbird melodija yra kitų paukščių, pakartotinai kartotų, garsas. Šiaurinis drebantis paukštis imituoja dainas, skambučius, fortepijonus, šliaužiančius vartus, šaukiančius šunis, sirenas ar kitus garso šaltinius ir po to du kartus per tris kartus pakartoja kiekvieną garsą, kad sukurtų melodiją. Šiaurės pilkai yra smarkiai teritoriniai, ir yra žinoma, kad jie užsikrečia katėms, šunims ar kitiems potencialiems plėšrūnams, kurie yra pernelyg arti savo lizdo ar teritorijos.

Fizinis aprašymas

Šiaurės mockingbird yra vidutinio dydžio paukštis, su ilgomis kojomis ir uodega. Moterys ir vyrai turi panašias fizines savybes. Viršutinė paukščio dalis yra pilka ir balta arba balta pilka. Jo sąskaita paprastai yra juoda, jos apačioje yra rusvos spalvos. Mockingbird matuoja nuo 8 iki 11 colių nuo galvos iki uodegos, o sparnų ilgis yra nuo 12 iki 15 colių. Vidutinė kūno masė yra nuo 1, 4 iki 2, 0 oz, o vyrai yra šiek tiek didesni nei moterų. Šiaurinis apsuptas paukštis gali gyventi iki 80 metų lauke ir 20 metų nelaisvėje.

Paskirstymas ir buveinė

Šiaurės Vakarų JAV valstijose ir į šiaurę nuo šiaurinių lygumų esančių didžiųjų šiaurietiškų paukščių populiacijų. Už JAV ribų paukštis randamas Kanados jūrų provincijose, taip pat gyvena daugelyje Meksikos, nuo rytinės Oachakos iki Verakruso. Paukštis praleidžia didžiąją savo gyvenimo dalį savo veisimo diapazone, nors šiaurinė populiacija žiemą žiūri į pietus. Stebėjimai buvo užfiksuoti net Havajuose, pietinėje Aliaskoje ir Didžiojoje Britanijoje. Rūšis neapsiriboja konkrečiomis buveinėmis, bet teikia pirmenybę atviroms teritorijoms, kuriose auga retai. Šiaurinis apsuptas paukštis gali būti pastebimas miesto ir priemiesčių rajonuose, soduose ir parkuose, tačiau išvengiama tankiai miškų.

Rekomenduojama

Kurie žemynai ir vandenynai yra Vakarų pusrutulyje?
2019
Driežų tipai
2019
Filipinų vietiniai ropliai
2019