Kas yra Niujorko valstijos paukštis?

Niujorkas yra JAV valstybė, esanti šalies šiaurės rytų regione. Valstybė užima 54, 555 kv. M plotą ir turi 19 542 209 gyventojų, kurie yra 27-oji plačiausia ir 4-oji populiariausi šalyje. Niujorkas buvo vienas iš pirmųjų trylikos kolonijų ir yra pravardintas „Empire State“. Be oficialios vėliavos, Niujorke yra daug valstybinių simbolių, įskaitant valstybinį žinduolį (bebrą), valstybinį medį (cukraus klevas), valstybinę gėlę (rožę) ir valstybinius vaisius (obuolius). Niujorke taip pat yra oficialus valstybinis paukštis: Rytų bluebirdas.

Valstybinis paukštis

Rytų bluebirdas 1970 m. Buvo priskirtas Niujorko valstybiniam paukščiui. Tačiau Amerikos robinas anksčiau buvo pasirinktas kaip valstybinis paukštis, tačiau Niujorko moterų klubų federacijos (GFWC-NY) 1928 m. bluebird. Praėjus keturiasdešimčiai metų, rytinis bluebirdas oficialiai buvo priimtas kaip valstybinis paukštis, pasirašydamas Niujorko valstijos konsoliduotus įstatymus, 6 str. 78 skirsnį 1970 m. Gegužės mėn. Gubernatoriaus Nelsono Rokfelerio. Rytų bluebirdas taip pat yra valstybinis Misūrio paukštis, o kalnas bluebird yra valstybinis Nevados ir Idaho paukštis.

Fizinis aprašymas

Rytų bluebirdas yra vidutinio dydžio paukščių iš sėklų šeimos. Vyrai turi giliai mėlyną spalvą, o moterys yra pilkos-mėlynos spalvos. Suaugę žmonės turi baltą apatinį raudoną rudą gerklę. Suaugę paukščiai auga nuo 6, 3 iki 8, 3 colių ilgio, sparnų ilgis svyruoja tarp 9, 8 ir 12, 6 colių, sveria nuo 0, 95 iki 1, 2 oz.

Maistas

Rytų bluebirdų mityba pirmiausia susideda iš vabzdžių ir bestuburių, tačiau jie taip pat maitina laukinius vaisius ir uogas. Pavyzdžiui, paukščių pageidaujamų maisto šaltinių yra vabalai, katididai, kriketai, žiogai, vorai, šimtaiščiai, millipedai, sliekai, sraigės ir sėjai. Kai vabzdžiai yra riboti, Rytų bluebirdas maitins vaisius, pageidautina hackberry sėklą, žagrenę, laukinę vynuogę, gudobelę ir medžioklę. Taip pat žinoma, kad rūšis retkarčiais maitinama juodosiomis avietėmis, Virdžinijos šliaužikliais, braškėmis, rytinėmis kadagėmis ir sausmedžiais. Maisto prieinamumas žiemą paprastai lemia, ar paukštis migruos. Jei rytiniai bluebirdai migruoja, jie kartu su maisto šaltiniais sumuojasi krūmynuose ir soduose.

Buveinė

Rytų bluebirdas mėgsta gyventi atviroje šalyje su medžiais, bet mažai ir nedaug žemės dangos. Jos natūrali buveinė apima sudegintas pušų savannas, atviras miškas, miško angas ir bebrų tvenkinius. Dabar rūšys taip pat gyvena priemiesčių parkuose, ganyklose ir žemės ūkio srityse bei golfo aikštynuose. Rūšis yra diapazonas, kuris tęsiasi nuo Rytų Šiaurės Amerikos pietų iki Nikaragvos. Jie yra socialiniai paukščiai, judantys iki 100 žmonių pulkuose, tačiau jie tampa teritoriniai per veisimo sezoną ir visą žiemą. Poravimas vyksta pavasarį ir vasarą, o vyrai ir moterys pakelia savo jauniklį, tiekdami vabzdžius ir apsaugodami lizdą nuo įsibrovėlių. Tėvai kartais kasmet iškelia du brolius. Pirmasis šuo palieka lizdą vasarą, o jaunesni viščiukai visą žiemą praleidžia lizdą. Aštuntajame ir aštuntajame dešimtmetyje rytų bluebirdų populiacija smarkiai sumažėjo, tačiau išsaugojimo pastangos ir kampanijos lėmė jos atkūrimą.

Rekomenduojama

Kas yra biotopas?
2019
Kas yra herbo reikšmė?
2019
Kas buvo 42-asis JAV prezidentas?
2019