Kengūrų faktai: Okeanijos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Nors kengūrų rūšių išvaizda labai skiriasi, visuose kenguruose yra raumenų uodegos, stiprios nugaros kojos, didelės kojos, trumpi ir aksominiai kailiai, ilgos, smailios ausys. Moterų kengurai, būdami pirštai, turi skirtingą bruožą, kuris išskiria juos nuo placentos ir monotreminių žinduolių. Jie turi maišelius, kuriuose yra pieno liaukų, kad jų kūdikiai galėtų gyventi tol, kol atsiras pakankamai. Kengūrų dydis labai skiriasi. Raudona kengūra sveria apie 200 svarų ir yra daugiau nei 5 pėdų aukščio. Raudonosios kengūros yra didžiausios iš visų pelkių, o mažiausias kenguras, muskusinis kenguras, sveria tik 12 uncijų ir yra tik 6–8 cm aukščio.

Dieta

Visi kengūrai ganyti žolininkus, nes jų mityba daugiausia yra žolės, gėlės, lapai ir paparčiai, tačiau kartais jie taip pat valgo samanas ir vabzdžius. Jų mityba labai skiriasi priklausomai nuo rūšies. Pavyzdžiui, Velykų pilkosios kengūros daugiausia yra ganyklos, valgančios įvairios žolės, o raudona kengūra taip pat apima didelį krūmų kiekį savo mityboje, todėl jie tampa „naršykle“. Kaip ir karvės, kengurai turi skrandžių, kurie leidžia jiems atgaivinti savo maistą ir vėl jį kramtyti, kol jis yra pasirengęs visiškai virškinti.

Buveinė ir diapazonas

Kengurai gyvena įvairiose buveinėse, nuo miškų ir miško vietovių iki žolynų ir savannų. Juos galima rasti visoje Australijos žemyne ​​ir atokioje Tasmanijos saloje. Nors jie renkasi retai miškingoms ar atviroms šešėlinėms lygumoms, jos taip pat gali prisitaikyti prie sausų dykumos orų išsaugodami vandenį ir augmeniją. Dėl savo prisitaikomumo dauguma kengūrų rūšių klesti. Žmogaus veikla ir klimato kaita jiems taip pat nedaro didelės įtakos, kaip ir daugelis kitų rūšių, nors sausros metu jų skaičius dažnai mažėja dėl mažėjančio maisto tiekimo. Šiuo metu Tarptautinė gamtos išsaugojimo sąjunga „Pavojingų rūšių sąrašas“ yra klasifikuojama kaip „mažiausiai rūpestinga“ rūšis.

Elgesys

Dauguma kengūrų yra socialiniai gyvūnai, nes jie gyvena ir keliauja organizuotose grupėse, vadinamose „mobais“, kuriuose dominuoja didžiausi vyrai, kad galėtų apsiginti ir apsaugoti vienas kitą nuo pavojaus. Dėl ilgų pėdų kengurai negali vaikščioti įprastai ir pirmenybę teikia pirminei judėjimo priemonei. Kadangi jos užpakalinės kojos ir kojos yra daug stipresnės ir didesnės už jų priekines kojeles, norint judėti lėtai, kengūra turi perkelti savo uodegą, kad suformuotų trikojį su dviem priekinėmis kojomis, o tada pakyla užpakalinės kojos. Vyriški kengurai yra labai konkurencingi ir agresyvūs vienas su kitu, ypač kai kalbama apie moterų ginčus, ir jie dažnai moka kovas dėl galimybės patekti į potencialius partnerius. Manoma, kad ši kova yra labai panaši į žmonių bokštą.

Dauginti

Po to, kai laimėjote prieigą prie moters, lytinis aktyvumas bus vienas iš vyrų kengūrų. Moterų kengūrų gimimas paprastai būna tik vienas kūdikis, kuris paprastai prasideda nuo pavasario iki vasaros pradžios, po nėštumo 21–38 dienas. Naujagimių kengūrų, vadinamų „džiaugsmais“, sveria tik 0, 03 uncijos, o gimimo metu - nuo 0, 2 iki 0, 9 colių. Po gimdymo joey nuskaito į savo motinos maišelį, kad jį būtų galima slaugyti ir toliau augti ir vystytis dar 120–450 dienų. Maišelio viduje joey yra apsaugotas ir maitinamas, nes ji maitina savo motinos spenelius. Kalbant apie kitus didelius žinduolius, „Joeys“ sparčiai auga, moterims - nuo 2 iki 4 metų - 14–20 mėnesių.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019