Keturios ekstensyvios kalnų rūšys, rastos Andų kalnuose

Kalnų toucanai yra Ramphastidae šeimos paukščių gentis, gyvenanti drėgnuose miškuose Pietų Amerikos Andų aukštumose. Jie priklauso Andigenos gentims. Šių paukščių asortimentas tęsiasi nuo Venesuelos iki Bolivijos. Jie yra žinomi dėl savo ryškios išvaizdos. Visi šios genties paukščiai turi mėlynai pilką ventralinį paviršių ir alyvuogių rudą nugaros paviršių. Jie taip pat turi raudoną angą, geltoną spalvą ir juodą vainiką.

4. Pilkos krūtinės kalnų kalnas

Ekvadoras yra pilkojo karkaso kalnas.

Andigena hypoglauca yra kalnų tukai, kurios gyvena drėgnuose miškuose Andų aukštumose. Šios rūšies asortimentą sudaro Kolumbija, Ekvadoras ir Peru. Rasta dviejų porūšių: A. h. hipoglauca ir A. h. lateralis . Buvęs nuo Kolumbijos iki Rytų Ekvadoro. Pastarųjų pradžia prasideda rytinėje Ekvadoroje ir tęsiasi iki Vidurio Peru. Paukščius galima lengvai išsiskirti spalvingomis snapelėmis, kurios viršuje (raudonos ir juodos spalvos) ir pagrindo spalvos (geltonos-žalios spalvos) yra dažytos. Ant nugaros pagrindo taip pat yra nykščio atspaudo formos ženklas. Likusi kūno dalis yra rudos spalvos ir nuo juodos spalvos galvutės atskirta pilka apykakle. Paukščiai gyvena aukštai ant medžių, bet taip pat patenka į medžių pagrindą. Jie dažnai stebimi pašarais su kitomis paukščių grupėmis, pvz.

3. Juodasis kalnų kalnas

Andigena nigrirostris yra kalnų tukai, kuri gyvena drėgnuose miškuose Andų aukštumose. Šių paukščių rūšių asortimentas tęsiasi nuo Venesuelos iki pietų per Kolumbiją ir Ekvadorą iki šiaurės Peru. Yra trys šio paukščio porūšiai, iš kurių tik nominuoti porūšiai, A. n. nigrirostris, turi visiškai juodą snapą. Kiti du porūšiai yra A. n. spilorhynchus ir A. n. occidentalis . Paukščio gerklė yra baltos spalvos. Paukščiai dažnai stebimi medžio baldakimuose, maitinantys poromis arba mažomis šeimos grupėmis.

2. Kalnų kalnų kalnai

Plokštelinis kalnų kalnas.

Andigena laminirostris yra Andų kalnuose, kur jie gyvena drėgnuose kalnų kraštovaizdžio miškuose. Jie renkasi buveines, kuriose auga samanos ir bromeliadai. Tipiškas jų buveinių aukštis svyruoja nuo 1200 iki 3 000 metrų, o kartais jie gali būti pastebėti ne mažesniu kaip 300 metrų aukštyje. Paukščių asortimentas tęsiasi nuo pietvakarių Kolumbijos iki centrinio Ekvadoro. Paukščių ilgis svyruoja nuo 46 iki 51 cm, o jų svoris svyruoja nuo 275 iki 355 g. Vaisiai sudaro didžiąją šių paukščių mitybą. Jie praneša, kad žiemą migruoja į apatinius šlaitus, kurių grupėje yra apie 25 paukščiai. Dėl nedidelio rūšių rūšių paukščiai labai jautrūs žmogaus veiklos keliamoms grėsmėms. IUCN pripažino, kad paukščiai yra „gresia pavojuje“. Pagrindiniai veiksniai, lemiantys šios rūšies gyventojų skaičiaus mažėjimą, yra buveinių praradimas dėl miškų pašalinimo iš miško kirtimo, žemės ūkio, kasybos ir kt.

1. Hooded Mountain Toucan

Andigena cucullata yra kalnų tukai, kurios gyvena drėgnuose miškuose Andų kalnų šlaituose. Šie paukščiai yra labai sunkūs gamtoje ir, nepaisant nedidelio diapazono, kuris tęsiasi nuo pietryčių Peru iki Bolivijos centrinės dalies, laukiniai gyvūnai retai pastebimi. Taip pat įmanoma, kad paukštis migruoja iš aukštesnių į žemesnius. Paukštis yra ryškus, ryškiai žalsvai geltonos spalvos snapeliu. Ant snapo pagrindo matomas juodas ovalas.

Rekomenduojama

Kas yra Pigeon Milk? Ar paukščiai gamina pieną?
2019
Ekstremaliausi Šiaurės Amerikos taškai
2019
Kokie yra pagrindiniai Gabono gamtos ištekliai?
2019