Kiek gorilų tipų yra?

Gorilos yra didžiausi gyvi primatai pasaulyje. Šie gyvūnai daugiausia yra žolėžiniai ir žemė. Gorilos gyvena Vidurio Afrikos miškuose. Šie gyvūnai yra glaudžiai susiję su žmonėmis, dalijasi 95–99% savo DNR su Homo sapiens . Yra dvi gorilų rūšys, rytų gorilos ir vakarų gorilos. Kiekviena rūšis toliau skirstoma į dvi porūšius.

6. Vakarų gorilla -

Vakarų gorilla ( Gorilla gorilla ) yra gausiausia Gorilla genties rūšis. Šie gyvūnai gali būti pilkšvi arba rusvos spalvos su gelsva kaktomis. Gorilos skiriasi nuo rytinių gorilų jų šviesesnės spalvos ir viršutinio galo ant nosies. Šios rūšies patinai ir patelės yra vidutiniškai 155 cm ir 135 cm. Vakarų gorilos gyvena grupėse nuo 2 iki 20, įskaitant bent vieną vyrą, keletą moterų ir jaunų. Gyvūnai maitina didelio pluošto mitybą, į kurią įeina stiebai, lapai, gėlės, žievė, vaisiai ir pan. Vakarų gorilos yra klasifikuojamos kaip labai pavojingos IUCN raudoname sąraše. Didžiausia grėsmė šiai rūšiai kyla iš Ebolos viruso, kuris saugomose teritorijose sumažino populiacijas 33%. Kitos grėsmės Vakarų gorilų populiacijoms apima brakonieriavimą, buveinių susiskaidymą ir sunaikinimą, taip pat pilietinius karus, kurie nugaišo tose šalyse, kuriose gyvena šie gyvūnai. Šių gorilų reprodukciniai rodikliai taip pat yra gana nedideli, todėl sunku greitai atsigauti.

5. Vakarų žemumų gorilla -

Vienas iš vakarų gorilos, vakarinės žemumos gorilos ( Gorilla gorilla gorilla ) porūšių gyvena žemumose, pirminiuose, antriniuose ir kalnų miškuose Centrinėje Afrikoje. Šių gorilų asortimentas apima Angolos, Kongo Respublikos, Centrinės Afrikos Respublikos, Pusiaujo Gvinėjos, Gabono, Kamerūno ir Kongo Demokratinės Respublikos šalis. Nors mažiausios gorilos porūšys, Vakarų žemumos gorilla vis dar yra vienas didžiausių ir stipriausių žinduolių sausumoje. Gyvūnai turi juodą odą, šiurkščius plaukus, apimančius visą kūną, ir jokių uodegų. Vyresni šio porūšio vyrai dažnai yra žinomi kaip sidabro nugaros, nes jie sukuria pilkos spalvos plaukus ant nugaros ir blauzdos. Šių gorilų grupės keliauja nuo 3 iki 18 kvadratinių mylių, o tokias grupes vadovauja vienas ar daugiau vyrų.

4. Kryžiaus upės gorilla -

Kita Vakarų gorilos rūšis, „Cross River gorilla“ („ Gorilla gorilla diehli“ ) yra šiauriausia ir vakarietiška gyvenamoji gorilla. Jo asortimentas yra labai ribotas, jis randamas miškingose ​​kalvose ir kalnuose prie Nigerijos ir Kamerūno sienos, netoli kryžiaus upės. Tik apie 250 žmonių iš šios rūšies išlieka nuo 2014 m. Palyginti su vakarų žemumos gorilos gorilla, kryžiaus upės goriloje yra mažesnis gomurys, kaukolės skliautas ir kaukolė. Matavimai taip pat rodo, kad šiose gorilose yra mažesnės rankos ir kojos.

3. Rytų gorilla -

Rytinė gorilla ( Gorilla beringei ) yra didžiausia gyvoji primena, kurioje gyvena Ugandos, Kongo Demokratinės Respublikos (KDR), Ruandos ir Albertine Rift miškai Rytų KDR. Primatas yra didžiulis, su dideliu galvu, plataus krūtinės liemeniu ir ilgomis priekimis. Gorilos turi juodus kailius, pliką krūtinę, veidą, kojas ir rankas. Šios rūšies patinai sveria apie 140– 205, 5 kg, o moterys sveria apie 90–100 kg. Rytų gorilos labai priklauso nuo žalumynų pagrįstos dietos. Šie primatai gyvena stabiliose šeimos grupėse, kuriose dominuojantis vyriškis veikia kaip šeimos galva.

Rytinėje goriloje 2016 m. Rugsėjo mėn. Buvo nurodyta, kad ji buvo labai pavojinga. Dėl šios klasifikacijos nuolat mažėjo šios rūšies populiacija. Buveinių naikinimas, neteisėta medžioklės medžioklė, pasėlių ir žmonių gyvenviečių įsiskverbimas į gorilos buveinę yra visi veiksniai, skatinantys rytų gorilų populiacijos mažėjimą. 70 proc. Rytų gorilos gyventojų buvo prarasti nuo 1996 m. Iki 2016 m. Nuo 2016 m. Išlieka tik apie 6000 žmonių.

2. Kalnų gorilla -

Kalnų gorilla ( Gorilla beringei beringei ) yra viena iš dviejų rytų gorilos porūšių. Yra dvi kalnų gorilos populiacijos, viena Centrinės Afrikos Virungos vulkaniniuose kalnuose, o kita - Bvindo nuskendusio nacionalinio parko Ugandoje. Kalnų gorilos yra mažesnės ir mažiau sunkios, nei Grauero gorilos. Suaugęs vyras sveria nuo 140 kg iki 205, 5 kg. Nuo 2016 m. Lieka tik apie 880 kalnų gorilų.

1. Rytų žemumos gorilla -

Grauero gorilla arba rytinė žemupio gorilla ( Gorilla beringei graueri ) yra rytinės gorilos porūšis, kuri gyvena kalnuotuose KDR miškuose. Reikšmingos šios gorilos porūšio populiacijos gyvena nacionaliniuose parkuose „Maiko“, „Kahuzi-Biega“ nacionaliniuose parkuose, Usalos miškuose, Itombwe masyvuose ir gretimose teritorijose. Grauerio gorila yra didžiausia gorilės porūšis ir juodos spalvos kailis, kaip kalnų gorilla. Tačiau, skirtingai nei pastarasis, Grauero goriloje yra trumpesni plaukai ant kūno ir galvos. Šie gyvūnai yra klasifikuojami kaip labai pavojingi, nes tik apie 3800 šio porūšio asmenų išgyvena iki šios datos.

Rekomenduojama

Religiniai įsitikinimai Sent Kitsas ir Nevis
2019
Didžiausios etninės grupės Jungtinėje Karalystėje (Didžiojoje Britanijoje)
2019
Kur yra Atlantis? Ar „Atlantis Real“?
2019