Killer Whale Faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

„Killer Whale“, taip pat vadinamas „Orca Whale“, yra 4000 kilogramų žudymo mašina, kuri išgyveno ir išsivystė per daugelį amžių. Norint pasiekti vidutiniškai 8, 7 metrų ilgio ir kai kurie artėja prie 5 tonų masės, žudikas banginis yra vienas iš baugiausių mėsėdžių jūroje. Orkai priklauso Oscines šeimai, taigi ir jų vardas, ir daugelį metų jie laikomi viršūnių plėšrūnais, ty jie neturi natūralių plėšrūnų. Vidutinė moterų orka gyvena iki 50 metų, o vyrai dažnai gali gyventi iki 70 metų amžiaus.

Dieta

„Orcas“ turi gomurį, kuris gali būti patenkintas įvairiomis galimybėmis, kai kalbama apie maistą. Viskas, nuo pingvinų iki mažesnių banginių gali pasirodyti jų meniu. Medžioklės metu žudikas banginis gali siekti iki 48 kilometrų per valandą, o jų burna yra trijų colių ilgio, blokuojančių dantų, todėl jie tampa vienu iš mirtingiausių jūrinių plėšrūnų. Kartu su bauginančiu greičiu ir užraktais, Orcas medžioja kartu, o tai padidina jų galimybes gaudyti savo tikslą. Palyginti su žvalgybos delfinais, sunku už tai, kad jų gaila grobis pralenkia Orca, kai jie siekia.

Buveinė ir diapazonas

Killer Whale galima rasti visame pasaulyje. Jų asortimentas apima šalto vandenyno Ramiojo vandenyno šiaurės vakarus, aukštas pietų vandenyno platumos ir Atlanto. Dėl plačiai paplitusių pasiskirstymų, žudikų banginiai yra laikomi vienu iš labiausiai paplitusių didžiųjų žinduolių, kuriuos reikia stebėti visame pasaulyje, kartu su žmonėmis ir rudais žiurkėmis. Tiesą sakant, mokslininkai sunkiai vertina, kiek Orcas yra gyvas šiandien, nes tai, kiek toli yra jų buveinė. Regioniniai skaičiai yra labiau pasiekiami, ir manoma, kad tokiose srityse kaip Aliaskos vandenys yra apie 1000 banginių.

Elgesys

Orkai laikomi labai socialiniais gyvūnais, kai kalbama apie kitus savo pačių rūšies narius. Priešingu atveju jie gali būti labai priešiški ir agresyvūs kitiems, įskaitant ir kitus banginius, kuriems jie dažnai grobia. „Killer Whales“ gyvena grupėse, vadinamose kitų „Orcas“ „ankštimis“ arba „klanais“, ir jie gali pasiekti iki 50 kūnų vienam klanui. Panašiai kaip laukiniai bufonai, „Orca“ klanas yra labai panašus jūriniame pasaulyje. Klanų viduje kūdikiai ir motinos paprastai keliauja į vyrų ratą, kuris saugo juos per visą kelionę. Šie banginiai taip pat turi panašias savybes, panašias į katę, kai kalbama apie medžioklę ir žaisti su savo maistu. Panašiai, kai katė žais su pele, „Killer Whales“ yra žinoma, kad jie suplyšsta ir linksminasi savo maistu, kol jis miršta.

Dauginti

11 metų amžiaus moteriai Orca bus baigusi gimdyti, o iki 13 metų ji paprastai taps derlinga. Moteris išliks nėščia 15 mėnesių, kol gimdys savo palikuonis, kur klanas rūpinsis ir stebės kūdikį. Vidutinė motina Orca savo gyvenime paprastai turi nuo 4 iki 6 kūdikių. Šie nuostabūs padarai išsiskiria iš daugelio kitų didelių jūrų plėšrūnų, kad galėtų įvaldyti medžioklės ir ilgo gyvenimo būdus. Iš tiesų, žudikų banginiai puikiai derina smegenis ir žiaurumą.

Rekomenduojama

Kas yra dravidų kalbos?
2019
Religiniai įsitikinimai Namibijoje
2019
Kas yra Pakistano sostinė?
2019