Kritiškai nykstantys Papua Naujosios Gvinėjos žinduoliai

Penkių rūšių Diprotodontijos pelkynai, vienas echidna, trys šikšnosparniai ir keli graužikai susiduria su didelėmis grėsmėmis Papua Naujojoje Gvinėjoje, todėl Tarptautinėje gamtos išsaugojimo sąjungoje (IUCN) yra priskirti „kritiškai nykstančiai“ Pavojingų rūšių sąrašas. Miškų naikinimas yra pagrindinis veiksnys, prisidedantis prie buveinių praradimo ir dėl to gyventojų mažėjimo. Šios rūšys yra išnykimo ribos, ir iki šiol šalis nesiėmė jokių priemonių jų išlikimui užtikrinti. Tarp išnykimo nukentėjusiųjų yra labai nykstanti juodos dėmės cuscus, gyvenanti nepaliestuose Papua Naujosios Gvinėjos miškuose. Tačiau be tam tikros apsaugos formos likusios kelios buveinės nebebus prieinamos, kad šios rūšys išnyktų. Kiti žinduoliai, susiduriantys su panašiu pavojumi, yra Rytų ilgaamžė Echidna, Naujosios Gvinėjos Big Eared Bat ir Lowland Brush Mouse.

„East Long-Beaked Echidna“ („Zaglossus bartoni“)

Rytinė ilgaplaukė Echidna yra Zaglossus genties rūšis. Rūšių skiriamieji bruožai apima penkis nagus, esančius priekinėse kojose, ir keturis panašius nagus ant užpakalinių kojų. Jis gali sverti nuo 5 iki 10 kilogramų, o kūno ilgis yra nuo 60 iki 100 centimetrų. Rūšis turi tankų juodą kailį ir kai jis yra pavojingas. Zaglossus bartoni yra labai pavojinga rūšis Papua Naujoji Gvinėjoje, kur ji gyvena aukštyje nuo 6 600 iki 9 800 pėdų virš jūros lygio. Jis gyvena atogrąžų miškuose, pakrančių regionuose, šveitime ir kalnų pievose. Rytinės ilgaplaukės echidno mitybos modelis susideda iš vabzdžių ir sliekų. „Zaglossus“ bartoni ilgas snukis leidžia jį užkrėsti įtrūkimų ir sunkiai pasiekiamų erdvių vabzdžių. Pavojus, ši rūšis sudaro spygliuotą rutulį. Kaip ir kiti Monotremata nariai, šios rūšies kiaušiniai. Jis turi klouną šlapimui ir išmatoms praeiti, spermų ir kiaušinių gulėjimui. Nors miškų naikinimas yra pagrindinis Zaglossus bartoni mažėjimo veiksnys, žmonės yra pagrindinė jų mažėjančios populiacijos priežastis. Iki šiol ši rūšis yra įtraukta į Raudonąjį sąrašą kaip kritiškai nykstanti Marsupija.

„Black-Spotted Cuscus“ („Spilocuscus rufoniger“)

Juodasis dėmelis yra „Phalangeridae“ šeimos peizažas. Suaugusieji Spilocuscus rufoniger rūšys sveria apie šešis-septynis kilogramus, o kūno ilgis yra 120 cm. Rūšis turi raudoną ir juodą spalvą kailius, kurie atrodo tankūs ir vilnūs. Šios rūšies moterys yra didesnės, tamsesnės spalvos. Abiejų lyčių mažas dydis yra geltonas ir baltas. „Black-spotted cuscus“ turi apvalią galvą ir trumpą, bet smailų snukį. Be to, jame yra keturios krūtinėlės ir priekinės reformuotos maišeliai naujagimiams. Ši rūšis naudoja uodegą visų pirma gaudydama. Priekiniai nagai atrodo išlenkti, elgesys prisitaiko prie laipiojimo elgesio. Kojų pirštai judesio metu suvokia šakas ir daiktus. Ši rūšis yra endoterminė, turinti medžių įpročius. Jos daugiausia yra vienišos būtybės, maitinančios ir lizduojančios atskirai. Rūšis dauginasi reprodukcijos būdu. Tai viviparous. Motina atlieka slaugą ir saugo savo giminingus naujagimius. Juodasis dėmelis yra visagalis, maitinantis mažais gyvūnais, vaisiais, riešutais ir lapais. „Spilocuscus rufoniger“ yra endeminė Papua Naujai Gvinėjai, kur ji palieka netrukdomoje žemutinio, pirminio ir tropinio miško ar žemupio miško aplinkoje ne daugiau kaip 1200 metrų aukštyje. Žmonių sutrikimas yra pagrindinė priežastis, dėl kurios rūšys labai pavojingos. Iki šiol šalyje nėra jokių parkų ar rezervų šiai rūšiai išsaugoti ir apsaugoti, nors egzistuoja valdymo sritis, skirta spręsti šios rūšies dabartinę būklę.

Naujosios Gvinėjos didžiojo peleko šikšnosparnis (Pharotis imogen)

Naujosios Gvinėjos Big Eared Bat yra vietinės rūšys Papua Naujojoje Gvinėjoje, kurios šiuo metu klasifikuojamos kaip labai pavojingos šikšnosparnių rūšys dėl nuolatinio buveinių praradimo. Ji turi subtilų populiaciją, jos platinimo sritis taip pat maža ir nuolat mažėja. Iki šiol Pharotis Imogene yra žinomas iš sparčiai dingstančių Papua Naujosios Gvinėjos rūšių. Ji labiau linkusi mažiau nei 100 metrų virš jūros lygio regionus. Jis gyvena bendruomenėje šalies žemupio sklerofilų regione. Rūšis yra mažas, rudos spalvos. Prie pagrindo prijungtos didelės neproporcingos ausys. Be to, snukis yra trumpas ir turi nosies formos nosį. Manoma, kad šios rūšys maitina vabzdžius, tokius kaip vabalai. Nežinoma, ar ji gyvena urvuose ar medžiuose, o netgi bendra buveinė tam tikra prasme nežinoma. Tačiau manoma, kad jis gyvena savanos miškuose ar žemumose. Žmogaus įsikišimas į jos buveinę išlieka pagrindine rūšių buveinių praradimo priežastimi. Kamali rajonas pirmiausia driekiasi giliai į rūšių buveinių sritį. Kitos grėsmės yra miškų gaisrai ir malkų surinkimas. Nėra įrašų apie apsaugines ar konservatyvias priemones, skirtas šiai rūšiai apsaugoti nuo galimo jo išnykimo.

Žemaitinio šepečio pelė (Pogonomelomys bruijni)

Žemutinio šepečio pelė yra graužikų rūšis, priklausanti Muridae šeimai. Ši pele gyvena Papua Gvinėjoje Papua provincijoje. Manoma, kad rūšis gyvena vos keli šimtai metrų virš jūros lygio. Ši rūšis yra palyginti ribota. Iki šiol žemutinio šepečio pelė yra labai nykstanti rūšis nuo buveinių naikinimo ir tolesnio degradacijos. Šios rūšys turi skylės lizdą, labai priklausomą nuo medžių skylių išlikimui. Kitos grėsmės, prisidedančios prie rūšių populiacijos mažėjimo, yra medienos ruoša ir padidėjęs žmonių įsikišimas. Tai medžių tvarinys, kuris nori gyventi žemumoje esančiuose atogrąžų miškuose. Nežinoma, ar rūšis egzistuoja bet kurioje saugomoje teritorijoje.

Papuanų žinduolių išsaugojimo pastangos

Papua Naujoji Gvinėja gali tekti sukurti daugiau apsauginių teritorijų, tokių kaip nacionaliniai parkai, kur šie ypač pavojingi žinduoliai gali pasinaudoti tam tikra apsauga. Priešingu atveju dėl miškų naikinimo ir kitų žmonių įsiskverbimo būdų nuolatinis buveinių nykimas gali paskatinti šias rūšis ir daug labiau išnykti.

Kritiškai nykstantys Papua Naujosios Gvinėjos žinduoliaiMokslinis vardas
Telefomin Cuscus

Phalangero matanimas
Black-Spotted Cuscus

Spilocuscus rufoniger
Šiaurės sklandytuvas

Petaurus abidi
Tenkile

Dendrolagus scottae
Juoda Dorcopsis

Dorcopsis atrata
Vandeninis žiurkė

Fly River Water Rat

Leptomys elegans

Leptomys signatus

Žemutinio šepečio pelėPogonomelomys bruijni
Rytų pelėPseudohydromys murinus
Bulmer's Fruit Bat

„Bougainville“ beždžionė

Naujasis Gvinėja Big-Eared Bat

Aproteles bulmerae

Pteralopex žnyplės

Pharotis imogenas

Rytų Long-Beaked EchidnaZaglossus bartoni

Rekomenduojama

Religiniai įsitikinimai Sent Kitsas ir Nevis
2019
Didžiausios etninės grupės Jungtinėje Karalystėje (Didžiojoje Britanijoje)
2019
Kur yra Atlantis? Ar „Atlantis Real“?
2019