Kur gyvena „Blue Jays“?

Mėlynasis uogienė yra didelis Šiaurės Amerikos paukščių paukštis. Šis paukštis yra žinomas kaip gražus, protingas ir labai agresyvus. Yra keturios mėlynųjų džinsų porūšiai; pakrantės mėlynos jays, šiauriniai mėlynieji džysai, vidiniai mėlyni jays ir Floridos mėlyna džiaugsmas, kuris yra mažiausias porūšis. Mėlyni džinsai dažnai gyvena mažuose pulkuose ir agresyviai apsaugo jų lizdus. Tačiau jie yra linkę į pelkes ir erelius, ypač plaukdami vienas. Grupėse jie gali grobti šiuos didelius paukščius ir kovoti su jais. Jie taip pat gali imituoti savo plėšrūnų, ypač haukų, skambučius ir gali naudoti kvietimus išbandyti plėšrūnų buvimą rajone.

Fizinė išvaizda

Mėlynasis uogienė yra gana didelis paukštis, kurio dydis nuo 9 iki 12 colių nuo uodegos iki uodegos ir sveria nuo 2, 5 iki 3, 5 uncijos. Sparnų ilgis yra 13-17 colių. Konektikuto mėlynos jays sveria 3, 26 uncijos, o pietų Floridos - 2, 60 uncijos. Paukštis turi ryškią koją ant galvos ir plunksnų vainiko, kurį jis kelia, priklausomai nuo jo nuotaikos. Paukštis yra visiškai pakeltas, kai paukštis yra agresyvus arba susijaudinęs. Tačiau, kai yra išsigandęs, keteros šeriuoja į išorę. Mėlyna spalva turi mėlynus sparnus, uodegą, nugarą, karkasą ir baltą veidą. Paukščio apačia taip pat yra baltos spalvos, o kaklui - juoda apykaklė, kuri tęsiasi iki galvos šonų. Akys, vekseliai ir kojos yra juodos.

„Blue Jays“ platinimas

Mėlynąjį uodegą galima rasti pietinėje Kanadoje per rytų ir centrinę JAV. Šiaurinė mėlyna uogienė vyksta Šiaurės Amerikoje ir Kanadoje, tuo tarpu pakrantės mėlyna jay yra įprasta pietinėje Rytų Rytų pakrantėje. Interjero mėlynos spalvos uodegą galima rasti visoje JAV, o mažiausias porūšis - Floridos mėlynasis uoginis - daugiausia randamas Floridoje. Kanadoje rezidentų skaičius randamas Niufaundlande, o veisimo populiacija randama pietinėse šalies dalyse. Mėlynieji jays taip pat buvo matomi migruojant Atlanto vandenyno pakrantėje ir Didžiųjų ežerų pakrantėje, o per dieną vyksta migracija 50-250 paukščių pulku.

Buveinė

Mėlynieji džemperiai turi didelę buveinių įvairovę. Kai kurie paukščiai turi nuolatinę buveinę jų teritorijoje, o kiti sudaro 50–250 paukščių pulkus, kad būtų galima migruoti iš vienos buveinės į kitą. Mėlyni džinsai gyvena visų rūšių miškuose, ypač spygliuočių, mišrių ir lapuočių miškuose. Paukščiai yra mažiau gausūs storuose miškuose, pirmenybę teikia miško plotams su buko ir ąžuolu. Jie taip pat paplitę priemiesčio ir miesto vietovėse, ypač parkuose ir gyvenamuosiuose rajonuose su ąžuolais.

Dieta

Mėlynos spalvos jays maitina įvairius vabzdžius, riešutus ir vaisius. Jie taip pat maitina grūdus ir mažus stuburinius gyvūnus, o kartais ir paukščių ir kitų paukščių kiaušinius. Paukščiai turi stiprią sąskaitą, kuri gali nulaužti riešutus ir kaulus. Šėrimo metu mėlynasis uogienė laiko maisto elementą ant kojų ir atsidaro atviras. Jie taip pat gali saugoti maistą talpykloje, kad vėliau galėtų juos maitinti. Mėlyni džinsai paniekins mažus paukščius iš paukščių tiektuvo, bet išliks nuošalyje nuo tiektuvo ir laukia, kol kiti vidutiniai paukščiai maitins.

Rekomenduojama

Kurie žemynai ir vandenynai yra Vakarų pusrutulyje?
2019
Driežų tipai
2019
Filipinų vietiniai ropliai
2019