Kur gyvena šikšnosparniai?

Pagal naujausius skaičiavimus šiuo metu pasaulyje yra apie 1240 šikšnosparnių rūšių. Šie unikalūs skraidantys žinduoliai būna įvairių dydžių, mažiausių rūšių, sveriančių apie 0, 07 uncijos, o didžiausia sveria beveik keturis svarus. Įdomu pažymėti, kad šikšnosparniai laikomi vieninteliais žinduoliais, galinčiais skristi ilgą laiką. Išskyrus labai šaltą aplinką, pvz., Arktį ir Antarktidą, šikšnosparnių veislės gali būti randamos visame pasaulyje. Buveinės, kuriose šie tvariniai gyvena, labai priklauso nuo maisto, kurį jie valgo, rūšys. Tyrimai parodė, kad populiarūs šikšnosparnių gyvenamieji regionai yra atogrąžų teritorijos, pvz., Centrinė ir Pietų Amerika, kurioje gyvena apie trečdalį visų Žemės šikšnosparnių.

Šikšnosparnių tipai

Šikšnosparniai paprastai skirstomi į dvi dalis; mikrobatai naudoja natūralią biosonaro formą, vadinamą echolokacija, kad galėtų medžioti jų grobį, o megabatai maitina įvairių rūšių vaisius. Dauguma šikšnosparnių yra naktiniai ir paprastai matomi tik naktį. Nors žmonės dažnai baiminasi šikšnosparnius, galbūt dėl ​​jų ryšio su populiariose knygose ar filmuose esančiais vampyrais, unikalioms būtybėms tenka pagrindinis vaidmuo palaikant ekosistemas, kuriose jie gyvena. Jie ne tik apdulkina žiedus, bet ir skraidantys žinduoliai taip pat skleidžia sėklas ir veikia kaip natūrali kenkėjų kontrolės forma valgydami daug vabzdžių.

Dėl savo gebėjimo skristi šikšnosparniai gali keliauti ilgais atstumais, kad surastų tinkamą maisto kiekį ir tinkamą prieglobstį. Daugelis šikšnosparnių tipų gali prisitaikyti prie įvairių buveinių, atsižvelgiant į daugelį veiksnių, tokių kaip metų laikas, oro sąlygos ir maisto šaltinių prieinamumas. Laukiniuose šikšnosparniuose gali būti statomos natūraliai suformuotos struktūros, tokios kaip urvai, lapai ir medžiai.

Vabzdžių valgymo šikšnosparniai

Šiauriniuose pasaulio regionuose, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, šikšnosparniai suvartoja dietą, kurią sudaro daugiausia vabzdžiai. Iš tiesų 70% pasaulio šikšnosparnių yra vabzdžių valgytojai. Vienas iš tokių pavyzdžių, mažas rudasis šikšnosparnis, yra labiausiai paplitusi šikšnosparnių rūšis Kanadoje ir medžioja savo mažą grobį skrydžio metu. Ši šikšnosparnių rūšis paprastai sveria nuo 0, 25 iki 0, 49 uncijos, o sparnų ilgis svyruoja nuo maždaug 8, 66 iki 10, 63 colių. Maža ruda šikšnosparniai gali suvartoti iki tūkstančio uodų per vieną valandą.

Dauguma vabzdžių valgyiančių šikšnosparnių, vadinamų vabzdžiais, gyvena tik iš įvairių vabzdžių, įskaitant vabalus, kriketus, musulmonus, žiogus, termitus, vapsveles ir bites. Kai kurie paplitę vabzdžių valymo šikšnosparnių pavyzdžiai yra tokios rūšys kaip Meksikos laisvas uodegos šikšnosparnis, rudos ausies šikšnosparniai ir įvairių rūšių pasagos šikšnosparniai. Dėl įvairių natūralių veiksnių, tokių kaip aukštas medžiagų apykaitos greitis ir tai, kad šikšnosparniai degina didelius energijos kiekius skrydžio metu, šie tvariniai turi reguliariai vartoti daug maisto. Tiesą sakant, žinoma, kad tie, kurie maitino mitybą, daugiausia sudarytą iš vabzdžių, valgo apie 120% savo kūno svorio.

Vaisių valgymo šikšnosparniai

Šikšnosparniai, kurie pirmiausia vartoja vaisius, yra žinomi kaip vargšai. Tokių šikšnosparnių rūšių pavyzdžiai yra Jamaikos vaisių šikšnosparniai ir vamzdžio nektarų šikšnosparniai. Šie šikšnosparniai maitina prinokusius vaisius, kuriuos jie nuplėšia, naudodami dantis. Šikšnosparniai, kurie maitina vaisius ir nektarą, natūraliai yra aprūpinti ilgais snukiais ir liežuviais, kurie gali būti išplėsti tiesiai į gėles. Vaisių valgyti šikšnosparniai vaidina svarbų vaidmenį vietinėse ekosistemose, kuriose jie gyvena, nes jie platina vaisių ir gėlių sėklas, taip pat apdulkina gėles.

Jamaikos vaisių šikšnosparniai gyvena Meksikoje, Centrinėje ir Pietų Amerikoje, taip pat Didžiosios ir Mažosios Antilai, įskaitant Kubą, Haitį, Puerto Riką, Jamaika, Trinidadą ir Tobagą bei Dominikos Respubliką. Ši plokščia atlenkta šikšnosparnių rūšis valgo mitybą, kurioje gausu vaisių, pavyzdžiui, figų, ir vietinių augalų lapus.

Gyvūnų valgymo šikšnosparniai

Keletas šikšnosparnių veislės yra stuburiniai, kurie yra svarbi jų mitybos dalis. Tokioms rūšims priskiriamas šonkaulio šikšnosparnis ir didesnis nulio šikšnosparnis. Šie šikšnosparniai maitina įvairius mažus gyvūnus, įskaitant paukščius, varles, driežus ir žuvis.

Unikalus vidutinio dydžio pakraštyje esantis šikšnosparnis pasižymi išskirtiniais iškilimais jos snukio ir lūpų srityse. Ji daro savo namus prie tvenkinių ir upelių tropiniuose miškuose ir stato savo šakas natūralių struktūrų, tokių kaip urvai, tuščiaviduriai rąstai ir medžiai. Nerūšiuoto šikšnosparnio dieta susideda iš driežų, varlių, vabzdžių ir net kai kurių rūšių vaisių.

Kraujo čiulpti šikšnosparniai

Nedidelė šikšnosparnių veislė susideda iš daugelio gyvūnų kraujo. Tokios rūšys apima plaukuotus ir baltais sparnus vampyrų šikšnosparniai. Šie šikšnosparniai paprastai maitina žinduolius, tokius kaip karvės ir paukščiai.

Sulaikytosios veiksenos, migracijos ir prieglobsčio

Nors dauguma rūšių gyvena atogrąžų vietovėse, vidutinio klimato klimatuose gyvenantys žmonės arba žiemoja per šaltą žiemos mėnesį, arba migruoja į šiltesnius vietoves, kol vėl ateina šiltas oras. Šikšnosparniai gali užimti daugybę įvairių buveinių, pavyzdžiui, dykumų, kalnų regionų ir netoli vandenyno esančių vietovių.

Šikšnosparniai daro savo namus vadinamais roosts. Vidutinio klimato sąlygomis, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, šikšnosparniai reikalauja skirtingų lauko aplinkų ištisus metus. Šaknius galima rasti natūraliose struktūrose, pvz., Urvuose arba medžių tuščiavidurėse ar žmogaus pastatytose konstrukcijose, įskaitant pastatus ir stogus. Kai kurie šikšnosparniai netgi gali pasirinkti gyventi po žeme esančiose pakraštyje. Tam tikros rūšies pakraščiai taip pat reikalingi tokioms veikloms kaip žiemojimas ir gimdymo procesas.

Rekomenduojama

Religiniai įsitikinimai Kalifornijoje
2019
Kas yra Loch?
2019
Ilgiausios upės Afganistane
2019