Kur šeškai gyvena lauke?

Šeškas yra dažnas naminis gyvūnas, kurį žmonės visame pasaulyje plačiai naudoja kaip augintinį. Paprastai šeškai yra rudi, balti, juodi arba gali turėti kailių. Šeškai yra mažos būtybės, kurių vidutinis ilgis yra 20 colių, o svoris neviršija keturių svarų. Nepaisant plačiai paplitusių žinių ir domestacijos, nedaugelis žmonių iš tikrųjų žino, kur gyvena laukiniai gyvūnai, ar kaip jie elgėsi kaip prieš gimimą.

Domestacijos istorija

Iki šiol vis dar neaišku, kodėl šeškai buvo prijaukinti, nors dauguma teorijų yra susijusios su medžiokle. Teiginiai teigia, kad egiptiečiai pirmą kartą juos apsigyveno maždaug prieš 2500 metų, nors nebuvo įrodymų, kad tai yra tiesa. Nepaisant abejonių, neginčijama, kad šeškai buvo vertingas turtas, kai jie atėjo į medžioklę dėl savo raumeningumo, padidėjusių pojūčių ir gebėjimo persekioti mažus gyvūnus. Tyrimai parodė, kad dabartinis naminis šeškas kilęs iš Europos polecato ir gali būti susijęs su panašiomis Šiaurės Afrikos rūšimis.

Šeškų savybės

Paprastai šeškai turi ilgus ir plonus kūnus, kurių vidutinis ilgis yra apie 20 cm, o uodega - apie 5 cm. Jų kailiai taip pat būna įvairių spalvų, pavyzdžiui, rudos, baltos, juodos spalvos arba jų mišinys. Vidutiniškai jie sveria nuo 1, 5 iki 4, 5 svarų, o vyrai yra didesni nei moterys. Moterys gestato 42 dienas, kai vidutinis šiukšlių dydis yra nuo trijų iki septynių rinkinių. Mažieji subręsta po šešių mėnesių. Vidutinis šeškų gyvavimo laikas svyruoja nuo septynių iki dešimties metų.

Šeškų elgesys

Šeškai yra krepsiški, tai yra, jie miega daugumoje valandų (nuo 14 iki 18 valandų), o jų gyvenimas dažniausiai vyksta aplink aušrą. Skirtingai nuo daugelio jų pasekmių protėvių, šeškai iš tikrųjų yra socialiniai gyvūnai, gyvenantys grupėse, vadinamose „verslu“. Verslas turės savo teritoriją, kuri gali miegoti uždaroje erdvėje.

Panašiai kaip skunks, šeškai išsiskiria iš analinių liaukų, kad išgąsdintų įsibrovėlius ir potencialius plėšrūnus. Tačiau jų išskyros yra mažiau stiprios, palyginti su skunkomis. Džiaugiamės, kad gyvūnai džiaugiasi džiaugsmu, kuriam būdingas šuolių ir apynių nuovargis. Nors šokis yra žinomas kaip „karo karo šokis“, tai iš tikrųjų yra džiaugsmo išraiška.

Šeškų dieta

Šeškai yra teisingi arba įpareigojami mėsėdžių, ty jų išgyvenimas priklauso tik nuo maistinių medžiagų, kurios randamos tik kūnuose. Jų protėviai maitino maži grobiai. Šiuo metu savininkai, turintys šeškus, pirks paruoštus maisto produktus, pagamintus iš mėsos, kuri suteikia reikiamą maistinę medžiagą. Kai kurie savininkai nori nužudyti mažus gyvūnus, pvz., Graužikus, ir maitinti juos šeškais.

Šeškų išsaugojimas

Kai kurios rūšys, kaip ir juodos kojos šeškas, yra laikomos pavojingomis dėl jų mažėjančio skaičiaus. Po kelių atvejų, kai gyvūnas išnyko kai kuriose vietose, JAV pradėjo programas, kurios išsaugojo šią rūšį. Kaip ir dabar, gyvi daugiau nei 1000 juodųjų kojų šeškų.

Rekomenduojama

Žinduolių charakteristikos
2019
Neteisėtos agarwood konfiskacijos pagal šaltinius ir paskirties šalis
2019
Jorko minsteris - žymios katedros
2019