Laukiniai faktai: Afrikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Kaklus, dažnai vadinamas Gnu, yra gimtoji rytinėje ir pietinėje Afrikos dalyje. Ji turi didelę galvą su balta arba pilka barzda. Priekinė jo kūno dalis yra stora, su žirgynu, blauzdiniu manevru, kabančiu nuo kaklo. Jo užpakaliniai ketvirčiai yra ploni ir panašūs į antilopą. Visiškai išaugęs laukinis gumbas gali sverti iki 600 svarų, kurių kūno ilgis yra 8 pėdos, o aukštis - apie 4, 5 pėdų. Yra dviejų tipų: mėlynos ir juodos laukinės žvėrys, kurių pagrindiniai skirtumai yra jų raguose. „Blue Gnu“ turi ragus, kurie išsikiša į šoną ir į viršų, o „Black Gnu“ ragai kreivė pirmyn ir žemyn, prieš išlenkdami į priekį. Laukiniai gvazdikai jau seniai vertinami dėl aukštos kokybės mėsos.

Dieta

Laukinis žvėris mėgsta šviežią, trumpą, žalią žolę, o bandos nuolat migruos ieškodami šviežių ganyklų. Rytų Afrikoje laukinės migracijos, kertančios krokodilo užkrėstą Maros upę Kenijoje, buvo paskelbta tarp gamtos pasaulio stebuklų. Gniaužtas visada juda, jie keliauja dieną ir naktį, nuolat ganydami ir ieškodami vandens. Gnu daugiau nei 3 dienas negali eiti be vandens.

Buveinė ir diapazonas

Ši girininkė plaukia Rytų Afrikos žolynus ir pietines Afrikos miškus. Žinoma, jie randami tik Afrikoje į pietus nuo Sacharos. Dėl savo natūralių buveinių apsaugos jų skaičius nuolat didėjo, nes pastaraisiais metais migruoja iš Kenijos Maasai Maros nacionalinio rezervato į Tanzanijos Serengeti nacionalinį parką, kurį sudaro apie 1, 5 mln. Gyvūnų, o tai atspindi sveiką ir perspektyvią tendenciją. Pietinėse Afrikos dalyse laukiniai medžioklės buvo medžiojamos amžių iki pat išnykimo, tačiau pastaruoju metu išsaugotos pastangos padidino jų gyventojų skaičių. Didžiosios laukinės katės, kaip liūtas, leopardas ir gepardas, yra pagrindiniai Gnu plėšrūnai, kartu su laukiniais šunimis, henas ir šokalais. Jų natūralios buveinės sausros metu ganyklos nuolat migruoja į naujas buveines, vadovaudamosi lietaus atsiradimo modeliais. Laukiniai gyvūnai buvo šiek tiek apsaugoti nuo urbanizacijos ir žemės ūkio plėtros, nes daugelis ganyklų saugomi parkuose. Be tų, kurie laukiniai, kai kurie laukiniai augalai auginami komercinėse sodybose.

Elgesys

Gnu yra klajoklių žolė, kuri neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Nors jis atrodo agresyvus, gniaužtas yra švelnus gyvūnas, kuris nešiojasi iki mažiausio provokacijos. Vienintelis agresyvumas yra eksponuojamas per veisimo sezoną, kai buliai persekioja savo konkurentus. Jie trina galvą į dulkes, kasti į žemę su savo kojomis, šlapina ir išblaško, kad pažymėtų teritoriją, kad kiti buliai nesukeltų. „Bulls“ taip pat šnabždys ir garsiai paniekins, kai pamažu su bet kuria moterimi, kuri klajoja per tą pažymėtą teritoriją. Gnu yra bandos gyvūnas, o daugybė tarnauja kaip gynybos mechanizmas nuo plėšrūnų, nes tai yra perspektyva. Jie turi didžiausią greitį - 39, 7 mylių per valandą, ir bendradarbiaus kartu kaip bandos, kad išgąsdintų ir įveiktų masyvus plėšrūnus.

Dauginti

Kadangi „Gnu“ tęsia didžiąją savo gyvenimo dalį, jis nesiekia tam tikro gyvenimo laiko. Vietoj to, bulius susivienys su bet kuria karve, kuri leis jai. Poravimosi laikotarpis trunka apie 3 savaites, užtikrinant, kad dauguma laukinių karvių turi daug galimybių impregnuoti, o karvės paprastai gamina veršį kas 2 metus. Po aštuonerių su puse mėnesio nėštumo laikotarpio karvė gimdys vieną veršį tik po ar beveik pasibaigus migracijai. Bandos veršeliai paprastai gimsta per tris savaites. Nors daugelis valgo plėšrūnus, daugybė naujagimių dar išgyvena. Per valandą po gimimo šie veršeliai gali bėgti ir migruoti su banda, nors vis dar yra arti savo motinų. Veršeliai nujunkyti po 6 mėnesių ir greitai pasirengę išgyventi savarankiškai.

Rekomenduojama

Puerto Riko skolų krizė
2019
Kokio tipo vyriausybė yra Iranas?
2019
Religiniai įsitikinimai Žaliasis Kyšulys
2019