Mandarinų ančių faktai: Azijos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Mandarinų antys ( Aix galericulata ) garsėja spalvinga, spalvinga jų vyrų išvaizda. Vyras antis puošia dramatišką spalvų vaizdą, įskaitant jo piktogramą raudoną snapą, daugiasluoksnį karkasą su persidengiančiais juodos, žalios, mėlynos ir vario spalvos atspalviais bei bendrą auksinę išvaizdą, su ryškiomis, aukso-oranžinėmis spalvomis plunksnomis. kaklas kaip manevras. Akis supa pusmėnulio formos baltas pamušalas, kuris tęsiasi iki kaklo šonų. Apatinės krūtinės ir pilvo srities plunksnos yra blyškios, o nugarinės plunksnos spalvos yra rudos spalvos. Aukso-oranžinio sparno pora sėdi iš anties nugaros. Jie veikia kaip burės, kai paukštis plaukia arba plaukia vandenyje. Moteriškos mandarinos antys, palyginti su vyrais, yra palyginti paprasti, o išvaizda yra daug mažiau dramatiška. Jų kūną didžiąja dalimi padengia blizgančios ir pilkos spalvos plunksnos. Galvutė taip pat yra pilka, pilka snapelė ir karkasas, o siauras baltas akių žiedas nuo akių iki kaklo. Mandarinų ančių dydis svyruoja tarp 8, 3 ir 9, 7 colių (21, 0–24, 5 cm). Vidutinis vyrų svoris yra apie 1, 4 svaro (0, 63 kg), o moterų - apie 2, 4 kg (1, 08 kg).

Dieta

Mandarinų ančių dieta skiriasi priklausomai nuo sezono. Vasarą antys maitina maži, vandens gyvūnai, pavyzdžiui, varlės, rasos kirminai, mažos žuvys ir kartais net mažos gyvatės. Rudenį ir žiemą sezonai antys daugiausia priklauso nuo augalinės dietos, maitinančios gilėmis ir grūdais. Pavasarį jie turi mišrią mitybą, kurią sudaro tiek augaliniai, tiek gyvuliniai maisto produktai, įskaitant sėklas, vabzdžius ir sraiges. Mitybos metu, mandarinų ančių arba dabble į vandenį arba vaikščioti ant žemės.

Buveinė ir diapazonas

Mandarinų antys buvo gimtos Kinijoje, Pietryčių Rusijoje, Korėjoje ir Japonijoje. Dėl populiaraus jų grožio paklausos jie buvo eksportuojami į daugelį pasaulio šalių. Šiuo metu didžiausia jų populiacija yra Japonijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Pabėgimas nuo nelaisvės paskatino daugelio regionų, įskaitant Didžiąją Britaniją, Airiją, Vokietiją ir JAV šiaurinę Kaliforniją, laukinių populiacijų augimą. Mandarinų antys mėgsta gyventi vandens telkinius, kuriuose yra tankus, krūmas, miško žemė. Jie randami tvenkiniuose, ežeruose, upėse, pelkėse ir pelkėse su daugybe augančių augalų. Nors šios antys daugiausia randamos gėlame vandenyje, jos taip pat gali būti pastebėtos pakrantės lagūnose ir estuarijose, ypač žiemos sezono metu. Didelio masto eksportas, medžioklė ir mandarinų ančių buveinių degradacija labai sumažino šių rūšių skaičių savo vietinėse buveinėse. Tik apie 1000 šių gražių būtybių porų šiandien išgyvena savo rusų ir kinų namuose. Svarbiausi šių ančių natūralūs plėšrūnai yra laukiniai šunys, audinės ir erelio pelėdos.

Elgesys

Mandarinų antys paprastai maitina aušros metu ir po ilgaamžiškumu. Didžiąją likusios dienos dalį jie praleidžia ant medžių šalia vandens telkinių. Jų sparnai yra dideli, palyginti su jų kūno dydžiais, ir todėl jie gali skubiai kilti iš vandens pavojaus metu. Vyrai skleidžia švilpimą ar gruntuoja, o moterys gamintojas minkštesnius balso tonus. Vyriški kojiniai pakyla kaip parapijos ekranas arba per trikdymo laiką, tačiau toks elgesys nėra parodytas moterims.

Dauginti

Mandarinos antys paprastai veisiasi pavasario sezono metu. Šie tvariniai seksualiai brandinami maždaug vienerių metų amžiaus. Šių ančių pasibaisėjimo laikotarpis yra užpildytas dramatišku ekranu ir agresyviu elgesiu. Vyrai žiauriai konkuruos su kitais vyrais stengdamiesi laimėti moterišką ančių. Jie švilpsta, žievės, stato ir susitraukia, kad sugautų priešingos lyties dėmesį. Poravimas vyksta vandenyje ir, jei abu partneriai išgyvena, jie greičiausiai vėl susitiks kitą sezoną. Lizdą pasirinko patelė, kuri paprastai yra medžio ertmės viduje šalia vandens šaltinio. Šį lizdą moterys gali panaudoti per visą savo gyvenimo laikotarpį. Paprastai patiekia 8–10 kiaušinių, kurie sudaro maždaug 6–7 dienas. Kiaušiniai nėra inkubuojami tol, kol visi jie nebus padengti, o tai užtikrina visų kiaušinių sinchroninį perkrovimo laiką. Pasibaigus 30 dienų, išsiskyrė perlai, ir netrukus po to jie pasiruošę išeiti iš savo lizdo tuščiavidurių taškų, naudodami aštrius nagus. Kai manoma, kad tai pasirengusi, motina antis juos pašaukia į žemę ir, atsakydama, šokinėja iš medžio, kad pasiektų žemę. Vyriškasis mandarinų antis saugo moterį per visą lizdus, ​​iki maždaug dviejų savaičių po to, kai kiaušiniai išsiritę. Nors kūdikių mandarinai yra gerai saugomi jų tėvų, tik kelios paprastai sugebės išgyventi iki pilnametystės.

Rekomenduojama

„Kola Superdeep“ gręžinys
2019
Didžiausios pasaulio kazino rinkos
2019
Kokie yra pagrindiniai Mauritanijos gamtos ištekliai?
2019