Mažiausiai naminiai faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Mažiausia žvėriena yra pelės dydžio lėlė, turinti ilgą ploną kūną, trumpas rudos ar baltos kojos ir maža, racionali galvutė. Ji turi trumpas, apvalias ausis, žieduotas akis ir snukis, kuris baigia ūsus. Mažiausias žirgynas kailis gali būti baltas arba rudas, o baltos spalvos pėdsakas tęsiasi nuo smakro iki kailio, o uodega yra ruda. Pasak „Missouri“ apsaugos departamento, žiemos metu gali atsirasti kailių spalvos pokyčiai, kurie dažnai būna nuo rudos iki baltos. Vyrų, įskaitant jų uodegą, ilgis yra iki 10 colių, ir jie sveria nuo 2, 1 iki 3, 2 uncijos, pagal Ilinojaus gamtos išteklių departamentą. Moterys yra iki 9 colių ilgio ir sveria 1, 2–2, 5 uncijos. Mažiausio žvėriuko kojos turi 5 karpytus pirštus, tinkančius savo mėsėdžių, grobuoniškam gyvenimo būdui.

Dieta

Kaip mažas mėsėdžius, mažiausi žvėrienos pagrindiniai maisto šaltiniai yra maži graužikai, pvz., Pelės, kranai ir lauko pelekai. Per dieną, mažiausiai žirgynas gali valgyti nuo 1 iki 1½ pelių, iš viso daugiau nei pusę savo kūno svorio. Vis dėlto mažiausias žirgynas yra oportunistinis plėšrūnas, kuris taip pat valgys mažas žuvis, paukščius, vabzdžius, driežus ir paukščių kiaušinius. Kai mažiausias žirgynas susiduria su savo grobiu, jis greitai jį patraukia galvos gale, o jo kaukolė greitai perėda. Po maždaug 30 sekundžių grobis miršta. Po valgymo, užpildydami mažiausią žvėrelį, jų burbulas saugo perteklių, kad užtikrintų, jog jie turi maisto ateityje.

Buveinė ir diapazonas

Šiaurės Amerikos diapazonai, pavyzdžiui, Aliaskoje, Kanadoje ir šiaurinėse JAV, taip pat didžioji dalis Eurazijos yra ten, kur natūraliai randama mažiausiai kailių populiacija, o kiti gyventojai yra įvežami kitur, įskaitant pietų pusrutulio dalis. Šiuose diapazonuose mažiausiai žvėrys gyvena pievose, pievose, pelkėtose vietovėse, ganyklose, paplotės lauko buveinėse ir pelių užkrėstose tvartuose. Jis gyvena urvuose, kurie buvo iškasti moliais ir goferiais, arba tuščiaviduriais rąstais, kur pirmasis nerastas. Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos (IUCN) 2008 m. Raudonųjų sąrašų sąraše mažiausiai žirgynas buvo priskiriamas „mažiausiai susirūpinęs“ rūšiai tarp grėsmingų rūšių. Pasak IUCN, jos gyventojai yra stabilūs, o pagrindinės grėsmės šiuo metu yra apsinuodijimas rodenticidais ir žemės ūkio praktikos pokyčiai savo namuose.

Elgesys

Mažiausia žvėriena, veda vienišas gyvenimo būdas, išskyrus veisimą. Nors mažiausiai žirgynas kartais matomas dienos metu, jis aktyviausias naktį. Minnesotos gamtos išteklių departamento duomenimis, tiek vyriškos, tiek moteriškos lyties moterys gina savo teritoriją nuo kitų tos pačios lyties. Viena mažiausiai naminių paukščių teritorija gali apimti iki 24, 3 hektarų, kuriuos jie nustato, atnešdami aštrų kvapą iš savo analinių liaukų. Kai gresia pavojus, mažiausias blauzdas gamina garsų, atšiaurų chirpą arba skreiką, ir prisiima „karo šokį“. Šiam šokiui būdingi šuoliai, posūkiai, žievės ir nugaros atramos. Kai tai yra su draugu arba šaukiant jaunus, tai mažiausiai žygiai gali sukelti mažą trilį. Mažiausias žirgynas yra mažiausias mėsėdžius pasaulyje ir yra apsirengęs tokiems kitiems, didesniems plėšrūnams, kaip gyvatės, pelkės, pelėdos, lapės, kojotai ir naminės katės.

Dauginti

Seksualinis brandumas prasideda nuo 3 iki 4 mėnesių mažiausiai moteriai, kai maistas yra gausus. Moterys lytiškai subrendo greičiau, o vyrai pagal brandos įvairovę siekia apie 8 ar 9 mėnesius. Veisimas gali vykti ištisus metus, nors poravimosi dažnis žiemą yra rečiau. Abi lyties lyties lyties draugai susitiks su keliais partneriais. Vyrai ir moterys gina savo teritoriją poravimosi metu, tačiau vėliau vyrai paliks ieškoti kitų moterų „šilumos“. Mažiausiai žirgyno nėštumo laikotarpis trunka apie 35 dienas, po to moteriai gimsta vidutiniškai 4–5 rinkiniai vienam kūdikiui.Pagal Gyvūnų įvairovę, mažiausiai žiemos gyvenimo trukmė yra nuo 1 iki 2 metų lauke, žymiai trumpesnė nei daugelis kitų mėsėdžiai.

Rekomenduojama

Vietiniai Mozambiko paukščiai
2019
Blogiausi kasybos nelaimės žmonių istorijoje
2019
Vietinės žuvų rūšys Peru
2019