Medžių-kengūrų faktai: Okeanijos gyvūnai

Medžiai-kengurai - tai medžio gyvūnai, kurie didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia ant medžių. Jie turi ilgas uodega, kuri leidžia jiems lengvai pereiti iš vieno medžio į kitą. Medžiai-kengurai yra vienišiai; tik sujungimo tikslais. Dauguma medžių-kengūrų gyvena žemumoje esantiems atogrąžų miškuose ir debesų miškuose, kurie yra 11 000 pėdų aukštyje. Kenguruose gyvena tokios šalys kaip Australija, Indonezija, Umboi, Naujoji Didžioji Britanija, Vakarų Papua ir Papua Naujoji Gvinėja.

Fizinis aprašymas

Medžiai-kengurai auga iki 37-70 colių ilgio ir sveria nuo 15 iki 22 svarų. Jie yra rausvai rudi. Medžių-kengūrų spalvos pilkos, balti geltonos spalvos, raudonos ausys ir pėdos. Vienas iš ryškiausių medžio-kengūros bruožų yra jų ilgas ir siauras uodega. Jie naudoja savo uodus lengvai judėti aplink medžius. Be to, medžių-kengūrų galinės kojos turi kreivus nagus. Jų užpakalinės kojos yra ilgesnės ir platesnės, palyginti su priekinėmis galūnėmis. Medžiai-kengurai taip pat turi mažų dantų, kuriais jie maitina vaisius, medžių žieves, žolės ūglius, gėles, sultis, paukščius ir lapus.

Unikalios medžių-kengūrų savybės

Kai temperatūra aukštesnė nei įprasta, medžiai-kengurai reguliuoja savo kūno temperatūrą, pakliuvę jų dilbius. Drėgmės išgarinimas sukelia aušinimo poveikį jų kūnui. Kitas unikalus medžių-kengūrų bruožas yra tai, kad jie yra labai judrūs ir lankstūs ant medžių. Tiesą sakant, jie gali pereiti per medžius 30 pėdų atstumu vienas nuo kito ir saugiai nusileisti ant žemės nuo 60 pėdų aukščio. Tačiau, kai jie vaikščioja ant žemės, medžiai-kengurai atrodo nepatogūs ir nepatogūs. To priežastis yra jų ilgos ir sunkios uodegos, kurios trukdo jiems tinkamai vaikščioti.

Dauginti

Monsooninis vėjo sezonas yra puikus laikas medžių kengūrų poravimuisi. Nėštumo laikotarpis trunka nuo 39 iki 46 dienų. Jauni, vadinami džiaugsmais, gimsta, kai jie yra mažiau išsivysčiusi. Todėl jie tęsia augimą ir vystymąsi savo motinos maišelyje. Per tą laiką jie maitina pieną. Tai, kad joey pasiruošęs savarankiškam gyvenimui, trunka iki 18 mėnesių. Vyrų medžiai-kengurai yra brandūs seksualiai, kai jie yra 4, 6 metai. Priešingai, patelės tampa lytiškai subrendusios 2, 5 metų amžiaus. Vidutinė medžio kengūros gyvenimo trukmė yra 20 metų nelaisvėje.

Išsaugojimas

Žmonės savo veikloje buvo didelė grėsmė medžių kengūrų egzistavimui. Tokia praktika apima spartesnį miškų naikinimą ir neteisėtą kengūrų medžioklę, nukreiptą į jų kailius ir mėsą. Miškų naikinimas lėmė buveinių praradimą, dėl kurio kengurai patenka į plėšrūnus, pavyzdžiui, naminius šunis. Apskritai, IUCN medžių kengūrai yra išvardyti kaip pavojingi. Ši kategorija reiškia, kad gyvūnams gresia išnykimas. Tačiau specifinės medžių-kengūrų rūšys, kurios yra labai pavojingos, yra „Wondiwoi“ medžių-kengūrų ir „Golden-mantled“ medžio kengūros. Kiti, pvz., Lumholtz medžio-kengūrų, Bennetto medžio kengūrų ir žemumų medžių-kengūros, IUCN priskiriami nykstantiems.

Rekomenduojama

Keturios Didžiosios Sundos salos
2019
Fraser sala: UNESCO Pasaulio paveldo vieta Kvinslande, Australijoje
2019
Pigiausi atostogų miestai JAV
2019