Mėnulio medūza Faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Mėnulio medūza, jos mokslinis pavadinimas yra Aurelia aurita, dažniausiai randama grupėse arba visame pasaulyje žinomuose „smacks“. Nors praktiškai neįmanoma atskirti daugelio šio organizmo porūšių, plačiai neišnagrinėjus jų DNR, jiems būdingi keturi reprodukciniai organai arba „gonadai“, kurie kiekvienas yra panašūs į pasagą. matyti per vieną, skaidrią „varpą“, kuri dominuoja jų atitinkamose kūno formose. Maži čiuptuvai sutampa su jų kūnų apykaita, o burnos rankų apmušalai iš jų centrų, tarnaujantys funkcijoms, kurios pirmiausia naudojamos šėrimui. Individualus tam tikro brandaus mėnulio želė dydžio dydis gali labai skirtis, paprastai svyruoja nuo 2 iki 15 colių.

Dieta

Mėnulio želė daugiausia susideda iš vandens, kuris iš tikrųjų sudaro 95% viso kūno sudėties. Tai yra mėsėdžių gyvūnas, tai yra, kad jis maitina kitus baltymų turinčius vandens gyvūnus. Jo meniu yra minutės planktonas, žuvų kiaušiniai, lervų krabai ir krevetės. Mėnulio želė nenaudoja kojų ar uodegos, kad galėtų judėti. Vietoj to, jis juda per pulsacijas, atliktas per savo varpą, arba pasyviai jodinėjant jūros srovėmis, kuriose jie gyvena. Minimalūs gyvūnai, kuriuos jis maitina, dažnai būna užsikimšę mėnulio drebučių gleivinėmis ląstelėmis (arba nematocistais), kurios dažniausiai pasitaiko įklotose. Kiti įsiskverbia į savo įsitvirtinusio grobio pamušalą, kuris po to vežamas išilgai Mėnulio medžioklės vidinių kanalų, o galiausiai visas maistas patenka į skrandį.

Buveinė ir diapazonas

Mėnulio žievelės gali būti randamos bet kur, kur yra jūros vanduo, kurio temperatūra yra nuo 48 iki 66 laipsnių pagal Celsijų. Jie gali klestėti vandenyse, kuriuose yra druskos ir gėlo vandens mišinys (druskingas vanduo), nors jų varpas šiose sąlygose gali pasirodyti lygesnis dėl mažesnės druskos koncentracijos. Jie dažniausiai aptinkami šaltesniame Šiaurės Amerikos ir Europos vandenyje, ypač išilgai Naujosios Anglijos ir Kanados pakrantės. Ekspertai pastebėjo, kad per pastaruosius kelis dešimtmečius smarkiai padidėjo mėnulio želėčių populiacija, kuri priskirtina ankstesnių kelių natūralių plėšrūnų rūšių populiacijų sumažėjimui dėl klimato kaitos ir pernelyg didelio žvejybos. Kitos grėsmės jų išlikimui yra bakterinės infekcijos, kurios gali pakenkti jų jau pažeidžiamoms fizinėms būsenoms.

Elgesys

Tarp daugelio mėnulio želėčių plėšrūnų yra didesnės žuvų rūšys, paukščiai, paprastai randami palei jūros krantus, kiti, didesni želė rūšys ir jūros vėžliai. Mėnulio želė suaugusiems gali gyventi daugiau nei 12 mėnesių, o jų polipas gali gyventi be savo kūnų iki dvejų su puse metų. Šiuo metu nėra realios grėsmės mėnulio želėčių populiacijai. Nors kai kurie gali sukelti įtempimus, kurie gali būti mirtini žmonėms, paprastai jie yra labai lengvi ir nėra laikomi pavojingais. Jie linkę elgtis nelaisvėje, kol jie turi tinkamas sąlygas. Šios sąlygos, žinoma, apima gausius sūrymo krevetės ir kitų mažesnių vandens gyvūnų, kuriuos jie gali maitinti, tiekimą.

Dauginti

Mėnulio želė atkuria vasarą, kai moterys atsisako kiaušinių, o vyrai per 24 val. Šis elgesys reikalauja daug energijos ir paprastai nužudys želejus šiame procese. Laukinėje aplinkoje galima tik tikėtis, kad šie organizmai gyvens maždaug pusę metų, ir netrukus po to, kai jie bus suaugę, miršta.

Rekomenduojama

Kokios yra didžiausios Taivano pramonės šakos?
2019
Blogiausias tiltas žlunga visą laiką
2019
Didžiausi Kalifornijos rezervuarai
2019