Muskrato faktai - Šiaurės Amerikos gyvūnai

Kas yra Muskrats?

Muskratai (Ondatra zibethicus) yra gimtoji Šiaurės Amerikoje, ir vienintelė rūšis Ondatra gentyje, kuri savo ruožtu yra vienintelė genties Ondatrini gentis. Muskratos yra didžiausios šeimos „Cricetidae“ narės, esančios ordino „Rodentia“ Muroidea šeimoje. Dėl savo „muskuso“ kvapo, žiurkės išvaizdos ir žodžio „Muskrat“, kuris yra glaudus homonimas jų rūšies pavadinimui Algonquin kalbomis, jie buvo priskirti angliškam bendram vardui, kurį jie vis dar gabena šiandien. Tuo tarpu muskratos binominis pavadinimas kilęs iš gimtojo Wyandot vardo (ondatros) ne-lotynizacijos į Ondatros genties pavadinimą ir rūšies pavadinimą zibethicus, kilusį iš lotyniško žodžio, apibūdinančio „muskuso kvapą“ iš „kveto“ Gyvūnų pavedimu. Suaugę muskratai paprastai turi kojos ilgį nuo kojos iki galvos, uodegą, panašią į pėdos ilgį, o kūno svorį - apie 3 svarus. Nepaisant jų tankių, kompaktiškų formų, muskratai turi akių ir trumpų ausų, panašių į mažesnių graužikų akis. Nors daugelis muskratų pasižymi tamsiu raudonmedžio kailiu ir blauzdomis, jie iš tiesų gali būti spalvų diapazonas, nuo juodos spalvos iki albino su rausvomis akimis. Muskratų kailius jau seniai vertina fashionistas ir tie, kurie juos tiekia ir parduoda, o individai, gaudantys medžioklę ir medžioti muskratus, dažnai mano, kad juos lengva stebėti. Jie ne tik palieka išskirtinius pėdsakus, kai jie keliauja per šlapią žemę, bet ir palieka dar išsiskiriančią bėgių liniją smėliuose ir virš žemės, nes jų ilgos uodegos traukiasi per žemę.

Ką Muskrats valgo (ir ką mėgsta valgyti juos)

Muskratai suvartoja beveik visiškai vegetarišką mitybą, parodydami ypatingą polinkį į kašalus ir kitus vandens augalus. Tačiau labai šaltu oru ir kitais maisto trūkumo laikais jie kartais taip pat sunaudoja vandens ir amfibijos gyvūnus, ypač mažas žuvis, vėžiagyvius ir varles. Dėl didelių populiacijų ir plačių diasporų daugelis kitų gyvūnų taip pat yra svarbūs maisto šaltiniai. Visi mėsos mėgstantys gyvūnai, įskaitant dideles žuvis, grobio paukščius, roplius ir laukinius Felines ir Canines, reguliariai vartoja muskratus. Be to, Native American tautos jau seniai naudoja muskratą ir kailius.

Muskrato aplinka

Dėl savo spartaus augimo ir jų kailių kokybės laikui bėgant komercinis muskratų auginimas tapo populiarus, o gyvūnai tokiems tikslams buvo pristatyti daugelyje sričių, nesusijusių su jų natūraliu diapazonu, dažnai dėl nepageidaujamų pasekmių, dėl kurių buvo sutrikdyta aplinka. namuose. Šiandien muskratai gyvena ne tik Kanadoje ir JAV, bet ir Albanijoje, Argentinoje, Austrijoje, Baltarusijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Čilėje, Čekijoje, Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Gibraltare, Vengrijoje, Italijoje, Japonijoje, Latvijoje, Lietuva, Meksika, Moldova, Mongolija, Nyderlandai, Lenkija, Rumunija, Rusijos Federacija, Slovakija, Slovėnija, Švedija, Šveicarija ir Ukraina. Daugelyje šių vietovių jie laikomi invazinėmis rūšimis ir laikomi kenkėjais. Kadangi šlapžemes blogina klimato kaita, žmogaus vystymasis ir statyba, cheminis nuotėkis ir kiti teršalai, daugelis šiaurinio pusrutulio gresia pavojus išnykti daug šlapžemių išteklių. Muskratos veikimo veikla ypač pablogina upės krantų eroziją, ir daugelyje vietų jie yra apsinuodiję kaip tik nepatogumus. Tai ypač problemiška Europos, Azijos ir Pietų Amerikos srityse, kur jos tapo invazinėmis rūšimis. Šią problemą pablogina natūralių graužikų plėšrūnų trūkumas šiose vietovėse dėl pernelyg didelio medžioklės. Be to, dėl to, kad šie graužikai sugebės prisitaikyti prie bet kokių klimatų, kuriuose yra vanduo, jų dideli ir dažni pakratų dydžiai ir įvairios muskratų dietos, greičiausiai jų grėsmė neturės grėsmės destabilizacijai.

Gyvenimas šlapžemėse

Muskratai turi daugybę pritaikymų, leidžiančių jiems klestėti vandens aplinkoje, ir gali išgyventi likę po 20 minučių vienu metu ir išgyventi. Nepaisant to, kad jų irklinės pėdos atrodo idealiai tinkamos plaukti, dauguma povandeninių povandeninių varomųjų jėgų yra gaunamos iš jų uodegų. Kaip ir kiti vandens žinduoliai, jie yra mažiau jautrūs aukštam anglies dioksido kiekiui, susidariusiam jų kraujotakoje, todėl jie gali išgyventi tokius ilgus laikotarpius be šviežio oro. Muskratai taip pat turi pjūvį, kuris lieka už burnos, net ir uždarant, leidžiant jiems nuskusti po vandeniu, laikydami kvėpavimą. Muskratai dažnai gyvena kartu kaip „branduolinė šeima“, kurią sudaro motina, jos draugė ir jų jaunuoliai, nors jie paprastai yra šalia kitų šeimų vietinėse muskratų bendruomenėse. Jie stato namą, vadinamą nameliu, kuris yra kupolo formos, pagamintas iš netoliese esančios augalijos ir purvo. Muskratai išsiskiria atvirose vandens zonose, tačiau klestinčiuose tvenkiniuose net 40 gali gyventi per vieną akrų plotą. Vidutinė gyvenimo trukmė yra 1–3 metai, tačiau jis gali gyventi iki 10 metų nelaisvėje.

Padauginkite kaip Muskrats

Paprastai muskratai veisiasi nuo ankstyvo pavasario iki vasaros pabaigos, o liūto dalis gimsta nuo balandžio iki birželio. Nėštumas trunka apie 4 savaites, o kūdikiai yra beplaukiai ir nedideli, sveriantys mažiau nei uncija gimimo metu. Motinos turi po tris ir šešis jaunus vienus, o kasmet turi du ar tris vadas. Muskratai gali plaukti iki trijų savaičių amžiaus ir paprastai po savaitės nujunkyti. Vyrai iš esmės neturi jokio vaidmens jaunimui auginti, o motinos tai daro beveik visiškai. Nepaisant to, kad vietiniai gyventojai yra labai stabilūs, jie patiria didžiulius svyravimus nuo sezono iki sezono, paprastai patiria dramatišką gyventojų skaičiaus didėjimą ir vėlesnį nuosmukį cikliškai, o kiekvienas ciklas trunka apie dešimt metų. Visose jų natūralioje zonoje yra labai nedaug vietų, kuriose muskratų populiacija laikoma „rizikuojama“.

Rekomenduojama

Kas yra Jordanijos valiuta?
2019
Abalono brakonieriaus blogas poveikis Pietų Afrikoje
2019
Afganistano prezidentai ir valstybės vadovai
2019