Nukentėję Namibijos žinduoliai

Namibija turi platų faunos plotą, kuris gyvena sausose ir pusiau sausose zonose, kartu su šalies pakrante ir šiaurės rytų subtropiniame regione. Namibija yra viena iš Afrikos šalių, kurios išsiskiria aplinkos apsauga. Nepaisant pastangų išlaikyti tvarumą, tačiau kai kurie šalies žinduoliai kelia grėsmę dėl tokių veiksnių kaip brakonieriavimas, žmogaus įsiskverbimas ir miškų naikinimas.

„Chobe Black Rhinoceros“

„Chobe“ juodieji raganosiai (Diceros bicornis chobiensis) yra tam tikrų Afrikos šalių vietinių juodųjų raganosių porūšis. Namibijoje gyvūnas randamas Caprivi ruože. Visiškai subrendusių „Chobe“ juodųjų raganosių aukštis svyruoja nuo 140 cm iki 180 cm, o ilgis svyruoja nuo 2, 8 iki 3, 8 metrų. Jų didesnis dydis lengvai išskiria vyrus nuo patelių. Rinoceros turi du ragus, nors kartais gali atsirasti trečiasis ragas. Šie gyvūnai yra agresyvūs, ypač esant nustatytoms grėsmėms, ir jie visada kovoja tarpusavyje. Jie turi platų buveinių diapazoną ir perkelia iš vienos vietos į kitą, ieškodami augmenijos ir vandens. Jie maitina ryte ir vakare, o dieną, kai jis yra karštas, išlieka neaktyvūs. Naujagimis veršelis pradeda atsipalaiduoti po dvejų metų ir patenka į lytinį brendimą nuo 5 iki 7 metų moterims ir 7–8 metų vyrams. „Chobe“ juodųjų raganosių gyvenimo trukmė lauke yra nuo 35 iki 50 metų. Medžioklė ir brakonieriavimas išlieka didžiausia grėsme Chobe juodųjų raganosių namams Namibijoje. Namibijos vyriausybės pastangos išlaikyti gyvūnų skaičių yra „Save the Rhino Trust“, įkurtas 1982 m. Šiuo pagrindu buvo sukurtos ir veiksmingai apsaugotos gyvūnų ragai, siekiant apsaugoti raganos.

Afrikos krikščionių dramblys

Afrikos krūmų dramblys (Loxodonta africana) yra viena iš pažeidžiamų Namibijos žinduolių rūšių. Gyvūnas gyvena savannoje, kurioje užima beveik 64% Namibijos žemės masės. Gyvūnui būdingas didelis dydis, vidutinis vyrų aukštis - 3, 3 m, o moterims - 2, 6 m. Didelės ausys, ilgos kreivės ir viršutinės lūpos, sudarytos iš dviejų plėtinių, atskiria gyvūną nuo kitų dramblių. Gyvūnai maitina žolę, krūmus ir medžius ir valgo maistą, kuriame yra daugiau nei 50 tonų, nes jų virškinimo sistema yra per silpna, o ne visiškai virškinama. Afrikos krūmo dramblys paprastai gyvena mažose grupėse, kuriai vadovauja matriarchas. Poaching išlieka pagrindine grėsme Afrikos krūmų dramblio gyventojams Namibijoje. Šalyje buvo įkurti nacionaliniai parkai ir rezervatai, pvz., Etosha nacionalinis parkas.

Afrikos laukinis šuo

Afrikos laukinis šuo (Lycaon pictus) yra grėsmė plėšrūnui Afrikoje į pietus nuo Sacharos, įskaitant Namibiją. Gyvūnas gyvena atvirose lygumose ir turi didžiulį buveinių diapazoną. Gyvūnui išsiskiria spalvinga įvairių spalvų kailis, unikalus kiekvienam gyvūnui. Jie turi keturis pirštus ant kiekvienos pėdos ir didelės apvalios ausys. Jie gyvena pakuotėse ir medžioja antilopus ir ganyklas. Jie taip pat maitina paukščius ir graužikus, jei nėra didesnių gyvūnų. Jie gyvena 10–12 metų ir turi 30 colių aukštį ant peties.

Gyvūnams išgyventi reikia didelio žemės ploto, ir juos neigiamai paveikė žmogaus įsiveržimas. Didėjantis gyventojų spaudimas Namibijoje išlieka pagrindine grėsme rūšiai kartu su žmonių žudymu ir konkurencija su kitais plėšrūnais. Vyriausybės ir laukinės gamtos išsaugojimo organizacijos sukūrė rezervus, kad gyvūnas galėtų laisvai ir netrukdomai keliauti.

„Transvaal“ liūtas

„Transvaal“ liūtas (Panthera leo krugeri ) yra pietinėje Afrikoje gausu liūto porūšis. Jų buveinių diapazonas yra savannoje, pusiau sausose zonose ir pievose. Vyras išsiskiria nuo patelės su gerai išvystytu manevru ir nuo 2, 6 iki 3, 2 metrų ilgio, o moterų - nuo 2, 35 iki 2, 75 metrų. Jų aukštis svyruoja nuo 0, 92 iki 1, 23 metrų nuo peties. Jie daugiausia maitinasi žolynais, o medžioklė - moterims. Vyrai tampa lytiškai subrendę nuo 2 iki 3 metų, o moterys - po dvejų metų nuo gimimo. Jų gyvavimo ciklas yra nuo 13 iki 25 metų. Žmonių liūto konfliktai, trofėjų medžioklė ir žmogaus įsiskverbimas yra pagrindinė grėsmė liūto gyventojams Namibijoje. Liūto populiacija iš esmės saugoma Kunene regione ir Etosha nacionaliniame parke.

Kiti grėsmingi Namibijos žinduoliai yra Pietų mėlynas banginis, Pietų banginis, Pietų seinų banginis, Spermos banginis, Hipopotamas, Pietų Afrikos gepardas, juodieji raganos, Juodojo kojos katės, Hartmano kalnų zebra ir Pietvakarių Afrikos liūtas. Ekoturizmas daugiausiai prisideda prie Namibijos ekonomikos, todėl būtinos veiksmingos šalies laukinės gamtos išsaugojimo programos. Bendruomenės išsaugojimo iniciatyvos, kurios yra bendruomenių iniciatyvos, pranešė apie didelį sėkmės lygį laukinės gamtos išsaugojimo pastangose.

Nukentėję Namibijos žinduoliaiMokslinis vardas
Chobe juoda raganos

Diceros bicornis chobiensis
Pietų mėlynas banginis

Balaenoptera musculus intermedia
Pietų banginis

Balaenoptera physalus quoyi
Pietų sei banginis

Balaenoptera borealis schlegelii
Afrikos laukinis šuo

Lycaon pictus
Afrikos krūmo dramblys

Loxodonta africana
Spermos banginis

Hippopotamus

Fiziko katodonas

Hippopotamus amphibius

Pietų Afrikos gepardas

Pietvakarių juodieji raganosiai

Acinonyx jubatus jubatus

Diceros bicornis occidentalis

Juodosios kojos katė

Hartmano kalnų zebras

Felis nigripes

Equus zebra hartmannae

Transvaal liūtas

Pietvakarių Afrikos liūtas

Panthera leo krugeri

Panthera leo bleyenberghi

Rekomenduojama

Gražios salos, priklausančios kruizinių linijų
2019
Saugiausios valstybės JAV
2019
Halifakso sprogimas - mirtingiausios nelaimės Kanados istorijoje
2019