Nukentėję Paragvajaus žinduoliai

Paragvajus yra pietinėje Amerikos dalyje esanti pietinės Amerikos šalis, kurią supa Bolivija, Brazilija ir Argentina. Šalis yra ant Paragvajaus upės kranto, kuris eina per Paragvajaus vidurį nuo pietų iki šiaurės. Paragvajus yra viena gražiausių Pietų Amerikos šalių su daugiau nei 44 milijonais akrų tropinių miškų, kuriuose gyvena daugiau nei šimtas 55 žinduolių rūšių. Kai kurios iš šių rūšių išnyksta, todėl jos laikomos grėsmėmis.

5 Nukentėję žinduoliai Paragvajaus

1) Giant Otter

Pteronura brasiliensis, žinomas kaip Didžioji ūdra arba Giant upės ūdra, yra vienas didžiausių ūdrų šeimos narių. Mėsos žinduolis gali pasiekti iki 1, 7 m (5, 6 pėdos). Tai yra triukšmingiausia ir labiausiai vandenyje esanti žuvų rūšis. Milžiniškas ūdras yra socialinis, gyvena 3–8 narių grupėse, bet yra teritorinis ir gali tapti agresyvus. Milžiniškos ūdros neturi natūralių plėšrūnų, išskyrus žmones, ir kadaise buvo plačiai paplitusios gėlavandenėse upėse ir upeliuose visoje Šiaurės-Centrinėje Pietų Amerikoje. Vis dėlto 1950-aisiais ir 1960 m. Nuolatinis buveinių praradimas išliko mažesnis nei 5 000 gyventojų, o milžiniškas ūdras yra viena iš labiausiai nykstančių žinduolių rūšių neotropuose.

2) Chacoan Peccary

Manoma, kad Chacoan peccary ( Catagonus wagneri ), žinomas kaip tagua, buvo išnykęs iki 1971 m. Chacoan peccary yra didžiausia iš peccary šeimos, kuri rodo tam tikrą panašumą į kiaules. Jie keliauja ne mažiau kaip 20 narių bandose, o bandos keliauja kartu per visą jų gyvenamąją vietą. Jis randamas tik per 140 000 km2 nuo Gran Chaco, karšto ir pusiau sauso žemumos regiono, esančio Paragvajaus, Bolivijos ir Argentinos dalyse. Chacoano populiacija sėdi apie 3000, ir yra laikoma, kad tai yra maža buveinė ir mažas skaičius.

3) Pelkės elniai

Morkų elnių, Blastocerus dichotomus, mokslinis pavadinimas yra pavadintas jos veržliais ragais . Vyriški pelkių elniai gali augti agresus iki 23 cm ilgio. Tai didžiausia Pietų Amerikos elnių rūšis, pasiekianti 3, 9 pėdų aukštį nuo peties ir 6, 6 pėdos ilgio. Iš pradžių jis aptiktas daugelyje atogrąžų ir subtropinių Pietų Amerikos šalių. Šiandien jis randamas tik izoliuotuose Argentinos, Bolivijos, Peru, Brazilijos, Urugvajaus ir Paragvajaus miestuose, netoli upių baseinų, pelkių ir lagūnų. Pelkių elniai yra išvardyti kaip pažeidžiami dėl mažo gyventojų skaičiaus ir nuolatinių pavojų, pvz., Brakonieriavimo ir buveinių praradimo.

4) Pietinis ilgakojis šarvas

Pietų ilgakūniai armadillos yra vietiniai Brazilijos, Urugvajaus, Paragvajaus ir Argentinos gyventojai. Jie turi 12 colių kūno ir galvos ilgį ir 6, 7 colio ilgą uodegą. Pietų ilgakūniai armadillos sveria apie 4, 4 svarų. Viršutinės jų kūno dalys yra padengtos tamsiai pilkšva spalva, kurioje yra daug kaulų. Vidutinėje karpos dalyje yra šešios iki aštuonios judančios juostos. Juostų skalės yra stačiakampės. Jų užpakalinės kojos turi penkis pirštus su išlenktais nagais, o priekiniai - keturi pirštai. Pietų ilgakojis armadillos klesti netrikdomose buveinėse. Jie laikomi grėsmėmis, nes jų gyventojų skaičius per pastaruosius 12 metų sumažėjo dėl per didelio medžioklės ir didelių buveinių nuostolių.

5) Giant Anteater

Giant Anteater yra vabzdžių žinduolis, kuris yra vietinis Pietų ir Centrinės Amerikos. Visi priešgaisriniai stalviršiai ir stulpeliai yra klasifikuojami pagal Pilosą, tačiau skirtingai nuo kitų gyvų priešgaisrinių, milžiniškas priešininkas dažniausiai yra sausumos rūšys, o ne medžiai. Tai didžiausia savo šeimoje, kurios ilgis yra 7, 12 pėdų, o vyrams - iki 90 svarų, o moterims - 86 svarai. Jie turi spalvotus pelagus, ilgus priekinius nagus, krūmynines uogas ir pailgas snukis. Milžiniški antitai gali būti įvairiose buveinėse, įskaitant miškų ir pievų. Milžiniški antitai daugiausia maitina termitus ir skruzdes. Jie yra išvardyti kaip beveik grėsmingi ir išnykę iš kai kurių jų ankstesnių buveinių, įskaitant daugumą Centrinės Amerikos.

Kodėl šie gyvūnai gresia?

Dauguma šių žinduolių kadaise klestėjo savo pradinėse buveinėse Paragvajaus. Laikui bėgant jų skaičius sumažėjo, o daugeliu atvejų jų vietinės buveinės išnyko. Jų buveinių sunaikinimas privertė kai kuriuos iš jų migruoti, o kiti paliekami plėšrūnams. Pernelyg didelis mėsos arba naminių paukščių gabenimas į jūrą taip pat prisidėjo prie jų gyventojų skaičiaus mažėjimo.

Nukentėję Paragvajaus žinduoliai

ReitingasNukentėję Paragvajaus žinduoliaiMokslinis vardasklasifikacija
1Didžiulė ūdraPteronura brasiliensisPavojus
2Chacoan peccaryCatagonus wagneriPavojus
3Milžiniška šarvuotėPriodontes maximusPažeidžiamas
4Azaros agoutiDasyprocta azaraePažeidžiamas
5Raudonasis myotisMyotis ruberPažeidžiamas
6Bušo šuoSpeothos venaticusPažeidžiamas
7Brazilijos tapyrasTapirus terrestrisPažeidžiamas
8Pelkės elniaiBlastocerus dichotomusPažeidžiamas
9Pietų raudonoji opossumMonodelphis sorexPažeidžiamas
10Pietinė ilgaplaukė šarvuotėDasypus hybridusNetoli grėsmės
11Didesnis pasakų šarvaiCalyptophractus retususNetoli grėsmės
12Chacoan plika uodega šarvaiCabassous chacoensisNetoli grėsmės
13Pietų trijų juostų šarvaiTolypeutes matacusNetoli grėsmės
14Milžiniškas priešininkasMyrmecophaga tridactylaNetoli grėsmės
15ColocoloLeopardus colocoloNetoli grėsmės
16Geoffroy katėLeopardus geoffroyiNetoli grėsmės
17OncillaLeopardus tigrinusNetoli grėsmės
18PumaPuma concolorNetoli grėsmės
19JaguarPanthera oncaNetoli grėsmės
20Manedas vilkasChrysocyon brachyurusNetoli grėsmės
21Balta spalvaTayassu pecariNetoli grėsmės
22Pampas elniasOzotoceros bezoarticusNetoli grėsmės

Rekomenduojama

Puerto Riko skolų krizė
2019
Kokio tipo vyriausybė yra Iranas?
2019
Religiniai įsitikinimai Žaliasis Kyšulys
2019