Peregrine Falcon Faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Peregrine Falcon yra grobio paukštis, turintis ilgus, plačius, smailius sparnus ir trumpą uodegą. Jo akies lizdas ir viršutinės jos snapelio dalys yra geltonos. Plunksnos jų viršutiniuose kūnuose yra mėlyna-pilka, o jų galvų juodos spalvos. Jų apatinės kūno plunksnos yra baltos, nors dažnai dažytos pilkos spalvos. Kai brandus, peregrine falcon sparnų ilgis yra nuo 3, 3 iki 3, 6 pėdų (nuo 1 iki 1, 1 metrų), o kūno dydis - nuo 14, 4 iki 19, 2 colių (36–49 cm). Jo svoris svyruoja nuo 1, 2 iki 3, 5 svarų (nuo 0, 53 iki 1, 6 kilogramų). Pasak „National Geographic“, šiandien yra apie 19 žinomų „Peregrine falcon“ porūšių.

Dieta

Peregrine falcon maitina šikšnosparniai ir kiti paukščiai, įskaitant balandžius, vandens paukščius, laukinius balandžius, mažus dainų paukščius ir griovius. Norėdami medžioti, peregrine falcon pirmiausia nukreipia savo grobį iš nuotolio, naudodamasi savo ryškia vizija. Tada jis sustingsta, o vėliau sukasi daugiau kaip 200 mylių per valandą greičiu, užkabindamas kitą paukštį vidurio šviesoje. Norint, kad peregrine šonkaulio kvėpavimas vyktų tokiu greičiu, jo šnervėse yra sluoksnių (kūgio formos kaulai), kurie padeda kontroliuoti kvėpavimą. Jei spygliuočių kryžiai nesugeba sugauti savo sparnais, jie gali patys sužeisti. Jie taip pat atlieka netikėtus medžioklės išpuolius, kuriuose jie griebs jų grobį nuo žemės arba iš dešinės iš vieno iš mažesnių paukščių ešerių.

Buveinė ir diapazonas

Peregrine falcon gyvena visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą. Jis gali klestėti pakrančių zonose, atogrąžų miškuose, kalnuose, netoli dykumų ir net arti miestų. Išskyrus tuos atvejus, kai jie yra labai jauni, suaugusieji krūmynai dažniausiai nekelia jokios realios grėsmės žmonėms ir natūraliems plėšrūnams. Po Antrojo pasaulinio karo nelegalios medžioklės ir baisus pesticidų DDT naudojimas sukėlė jų populiacijų mažėjimą, pasak gamtos apsaugos. Aštuntojo dešimtmečio viduryje Peregrine falcon populiacija Vakarų JAV buvo sumažinta 90 proc. Tačiau nuo to laiko DDT draudimas ir kitos apsaugos priemonės leido žymiai padidinti paukščių populiacijas. Šiandien manoma, kad JAV ir Kanadoje yra 1650 veisimo porų. Tiesą sakant, 1999 metai buvo tie metai, kai JAV federaliniame "Nykstančių rūšių sąraše" buvo išvežti skerdenų kepsniai.

Elgesys

Peregrine falcon yra „dieniniai“, ty jie dažniausiai yra aktyviausi dienos šviesos metu. Išskyrus atvejus, kai auginama, Peregrine falcon gyvena atskirai, teritorijoje, kurioje ji pati nustatė savo ribas, ir vėliau siaubingai gina erdves. Peregrine falcon yra viršūnių plėšrūnai, neturintys natūralių plėšrūnų. Teritorijos, kuriai priklauso Peregrine falcon, plotas priklauso nuo maisto išteklių prieinamumo ir kitų plėšriųjų paukščių populiacijos regione. Lizdų atstumas nuo 2 iki 3, 5 mylių (3, 3 ir 5, 6 km) vienas nuo kito . Kai kurie iš jų migruoja, o kiti išlieka natūralios buveinės visam laikui, vėl priklausantys nuo geografinės padėties ir klimatų. Peregrine falcon yra vidutiniškai 13 metų, tačiau kai kurie iš jų buvo gyvenę, kad pasiektų 25 metų. Po mirties jų lizdai ir toliau bus naudojami po kelių kartų, kartais daugelį metų.

Dauginti

Norėdami atkurti, peregrine falcon poros su mate per poravimosi sezoną, kuris paprastai trunka nuo kovo pabaigos iki gegužės. Vyriškasis šonkaulys ant lizdų ant ekrano pritraukia moteris. Vėliau, kai buvo sujungta pora, ryšį suformuoja vyrai ir moterys, kurie pradeda bėgti šalia kito. Vyras ir moteris sėdi šalia lizdų. Dažnai jie vieni kitiems ir, žinoma, mate. Prieš dedant kiaušinius, poros atliks antenos ekranus, įskaitant kūno ritinius. Su savo obligacijomis jie kartu medžioja kaip poras. Po to, kai kiaušiniai dedami, tiek vyrai, tiek moterys padės inkubuoti 3–4 kiaušinius maždaug per mėnesį, o tada jauni peregrinų lūpos.

Rekomenduojama

Kas yra dravidų kalbos?
2019
Religiniai įsitikinimai Namibijoje
2019
Kas yra Pakistano sostinė?
2019