Pietų Afrikos gyvūnai - gyvūnai, kilę iš Pietų Afrikos

Nuo Big Five iki charizmatiškų pingvinų Pietų Afrika gyvena įvairiose laukinės gamtos vietose. Jame yra apie 300 žinduolių ir 850 paukščių rūšių. Bushveld ir savanna Pietų Afrikos regionuose yra daugybė laukinių gyvūnų. Krugerio nacionaliniame parke yra žinomi žinduoliai, pavyzdžiui, dramblys, buivolai, raganos ir katės. Šalyje taip pat gyvena kai kurie mažiau žinomi gyvūnai, tokie kaip tsessebe ir suni. Čia yra keletas Pietų Afrikos kilmės gyvūnų.

10. Tsessebe

„Tsessebe“ yra Afrikos antilopės porūšis ir glaudžiai susijęs su topi. Be Pietų Afrikos, „tsessebe“ taip pat randama Angoloje, Botsvanoje, Namibijoje, Zimbabvėje, Zambijoje ir Svazilendoje. Tai greičiausias antilopas Afrikoje ir gali pasiekti iki 90 km / h greitį. Suaugusiųjų cesebe yra 150-230 cm ilgio. Vyras sveria 137 kg, o patelė sveria 120 kg. Vyrams ragai gali būti net 40 cm ilgio ir dažniausiai naudojami ginant teritoriją ir pora patrauklumą. Jų kūnai dengiami rudos spalvos kaštonais, o uodegos ir priekiniai veidai yra juodi. „Tsessebe“ gali gyventi ne daugiau kaip 15 metų ir daugiausia ganytis pievose ir atvirose lygumose.

9. Rhino

Rozinos yra dideli, stambūs gyvūnai, plačiai žinomi dėl savo trumpų kojų ir du ragai ant jų snukio, su ilgesniu ragu sėdi nosies priekyje. Pietų Afrikoje gyvena daugiau nei 80% pasaulio raganos. Abi šios rūšies rūšys yra baltos ir juodos raganos. Rhininos yra saugomose teritorijose, tokiose kaip Kruger nacionalinis parkas. Du iš keturių Pietų Afrikoje rastų juodųjų rhinos porūšių yra pietų ir pietvakarių rūšys. Baltieji raganos yra antra pagal dydį žinduoliai po drambliais, o juodieji raganos yra santykinai mažesni nei jų giminaičiai. Didžiausia grėsmė Pietų Afrikos raganoms yra platus brakonieriavimas.

8. Bifalas

„Cape buffalo“, taip pat žinomas kaip Afrikos buivolas, yra buivolų porūšis, paprastai randamas Rytų ir Pietų Afrikoje. Bifelis yra nenuspėjamas ir labai pavojingas žmonėms, kai apie jų buveinę pranešama apie keletą mirčių. Tai didelė galvija, kurios pečių aukštis svyruoja nuo 3, 3–5, 6 pėdų. Galvos ir kūno ilgis gali būti 1, 2 pėdų. Brandus buivolas sveria 1 100–2 200 svarų. Jis turi juodą arba rudą kailį. Kai kurios moterys turi rausvą paltą. „Cape buffalo“ pagrindinis plėšrūnas yra liūtas. Vieną buivolą gali išnaikinti tik keli liūtai.

7. Puff papildytojas

Pūlių pripildymas yra nuodingas viščiukų rūšis, būdingas visoje Afrikoje, išskyrus Sacharos dykumą ir atogrąžų miškus. Gyvatė yra atsakinga už didžiąją dalį gyvatės įkandimo mirčių Afrikoje dėl savo plataus pasiskirstymo ir agresyvumo. Dūminis pripildymas vidutiniškai siekia 39, 3 colių ir sveria daugiau kaip 13, 2 svaro. Vyrai yra dideli ir turi ilgesnį uodegą nei moterys. Jų spalvos skiriasi. Spalva svyruoja nuo geltonos iki oranžinės, nuo šviesiai rudos iki rausvai rudos spalvos. Apsauginis pleiskanas remiasi kamufliacija. Nors jie yra antžeminiai, jie taip pat gali plaukti. Jie grobia paukščius, driežus ir žinduolius.

6. Cheetah

Gepardai priklauso katės šeimai ir yra daugiausia Rytų, Šiaurės ir Pietų Afrikoje. IUCN yra įtrauktas į pažeidžiamą sąrašą, nes jis labai sumažėjo. Gepardas yra greičiausias sausumos gyvūnas ir gali pasiekti 70 mph greitį. Ji turi ploną kūną ir gilų krūtinę su kūnu, padengtu dėmėtu kailis. Galva yra maža ir suapvalinta, o kojos taip pat yra mažos. Uodega yra ilga ir pastebėta. Cheetahs gali būti tol, kol petys yra 28-35 colių ir gali sverti 46-156 svarus. Kepurės daugiausia veikia per dieną, o medžioklė yra pagrindinė veikla.

5. Žirafa

Žirafa yra aukščiausias pasaulyje sausumos gyvūnas. Jo išskirtinis bruožas yra labai ilgas kaklas ir kojos bei skiriamieji kailio modeliai. Žirafos asortimentas tęsiasi nuo Čado iki Pietų Afrikos ir paprastai randamas Savannoje ir miškų regionuose. Jis maitina vaisius, lapus ir gėles. Suaugusiųjų žirafa yra 14, 1-18, 7 pėdų aukščio ir sveria apie 2628 svarus. Nepaisant ilgų kojų ir kaklo, jis turi mažą kūną. Kyšulio struktūra, žinoma kaip ossikonai. Ossiconai yra būtini termoreguliacijai ir naudojami kaip kovos tarp vyrų.

4. Gemsbok

Gemsbok, taip pat žinomas kaip Pietų Afrikos oryx, yra antilopės rūšis, kurioje gyvena sausos Pietų Afrikos sritys. Jis yra pavaizduotas Namibijos kailio apačioje, kur jo populiacija yra apie 370 000. Brangakmenyje yra šviesiai rusvai pilkos spalvos paltai su pleistrais, esančiais dugno apačioje. Uodega yra ilga ir juoda spalva. Ji turi juodą juostą, kuri nuo smakro nuleidžia į apatinę kaklo dalį. Suaugusiųjų antilopė stovi 3, 9 pėdos atstumu nuo peties, o kūno ilgis svyruoja nuo 75 iki 94 colių. Jis turi ilgus ragus, kurie yra apie 33 cm. „Gemsboks“ yra ganyklos, bet taip pat naršyti sauso sezono metu.

3. dramblys

Dramblys yra vienas didžiausių sausumos gyvūnų pasaulyje. Įspūdingi augimo ir dydžio, jie gali augti iki 11 pėdų ir sverti 3, 5-6, 5 tonų. Pietų Afrikoje dramblius galima rasti keliose saugomose teritorijose, įskaitant Krugerio nacionalinį parką, Addo dramblių parką ir Knysna dramblių parką, kuriame lankytojai gali su jais fotografuoti. Jie turi keletą išskirtinių bruožų, įskaitant ilgą kamieną (proboscis), naudojamą tiek kvėpavimo, tiek ir suvokiamiems objektams. Rankenos naudojamos apsaugai ir įrankiui kasti. Dideli ausų atvartai naudojami kūno temperatūrai reguliuoti. Drambliai yra grynai augaliniai ir nori likti netoli vandens.

2. Liūtas

Liūtai yra vienas iš penkių didelių gyvūnų. Jie yra didžiausi kačių šeimos nariai ir daugiausia gyvena miškuose, savanose ir pievose Afrikoje. Liūtai yra vienas iš Afrikos viršūnių plėšrūnų, kuriems jų nėra. Iš visų didžiųjų kačių liūtai yra vieninteliai, gyvenantys kartu grupėse. Grupę sudaro 15-30 narių, kurių moterys medžioja maistą ir vyrai, saugantys pasididžiavimą. Vyrai turi žinomų manų, augančių aplink kaklą, petį ir padengia dalį galvos. Liūtai medžioja grupėse, kurių grobis daugiausia yra žinduolių.

1. Didesnis kudu bulius

Didesnis kudu bulius yra antilopių rūšis, dažniausiai aptinkama rytinėje ir pietinėje Afrikoje. Nepaisant plataus diapazono, antilopai yra retai apgyvendinti kai kuriose vietovėse dėl buveinių praradimo ir brakonieriavimo. Didesnis kudu yra siauras kūnas, ilgos kojos ir rusvai pilkos iki rausvai rudos spalvos paltai. Ji turi 4-12 baltų juostelių liemens srityje, o galvos spalva yra tamsesnė už likusį kūną. Buliai (vyrai) yra didesni nei karvės (moterys) su vyrais, turinčiais didelių manų, kurie eina palei gerklę.

Rekomenduojama

Kas yra unikalus apie „Alberta“ „Cameron Falls“?
2019
Hipopotamo faktai
2019
Kur yra Karakoramo kalnai?
2019