Pilkasis vilkas: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Kas yra pilki vilkai?

Manoma, kad pilkasis vilkas ( Canis lupus ) yra didžiausias šeimos narys, kuriam priklauso bendrasis šuo, Canidae . Gimimo pavadinimas, Canis, yra lotyniškas žodis, reiškiantis „šuo“, ir lotyniškas žodis, reiškiantis „vilką“. Lotynų kalba išversta į anglų kalbą tampa „šuo-vilkas“. Mes apibūdiname pavadinimą „pilka“, kad apibūdintume visas šunų subpopuliacijas, nors pilka spalva negali būti vyraujanti spalva tarp visų jos narių. Pilki vilkai yra tipiški šunys, turintys ilgą krūminę uodegą, kuri dažnai yra juodos spalvos. Jų kailio spalvos paprastai yra pilkos ir rudos spalvos mišinys su unikaliais veido ženklais. Spalva gali labai skirtis, nuo baltos iki rudos ir net juodos spalvos. Pilki vilkai yra dideli ir sunkūs, palyginti su jų artimu laukiniu pusbroliu Coyote arba „Golden Jackal“. Pilkųjų vilkų kojos paprastai yra ilgesnės nei kitų šunų kojos, kurios leidžia jiems lengviau įveikti gilų sniegą. Priklausomai nuo pilko vilko porūšių, jų dydžiai labai skiriasi abiejose lytyse. Per tipišką diapazoną moterų pilkieji vilkai sveria nuo 40 iki 120 svarų, o ilgis - nuo 4 iki 6 pėdų. Suaugę vyrai yra šiek tiek sunkesni, ilgesni kaip 5–6, 5 pėdos. Jų aukštis ant peties, stovint ant visų keturių kojų, svyruoja nuo 28 iki 30 colių.

Ką valgo pilka vilkai?

Pilki vilkai yra mėsėdžiai, ir jie dažnai maitina maistą iš kitų plėšrūnų. Jie mėgsta valgyti didelius kiaulinius žinduolius, tokius kaip elniai, bisonas arba briedis, bet jūs taip pat galite rasti juos medžioti mažesnius gyvūnus. Įspūdingai, suaugusysis gali valgyti net 20 svarų mėsos viename valgio metu. Zoologijos sode vilkai dažnai maitinami šunų gabaliukais arba mėsos gabalais.

Kur gyvena pilki vilkai?

Tarptautinio vilko centro duomenimis, apytikslė pilkųjų vilkų populiacija Aliaskoje yra nuo 7 000 iki 11 200, apie 3700 Didžiųjų ežerų regione ir apie 1, 675 šiaurinių uolų. Pilkųjų vilkų populiacija šiuose regionuose išliko stabili, nes buvo imtasi vyriausybės pastangų juos apsaugoti. „Grey Wolf“ JAV žuvų ir laukinės gamtos tarnybos klasifikuoja kaip nykstančias rūšis, daugiausia dėl aplinkos pokyčių ir kitų žmogaus įsikišimo pasekmių jų buveinėse. Tikėjimas, kad vilkai yra pavojingi žmonėms, yra viena iš šių rūšių grėsmių. Ši baimė ir nesusipratimas kelia didelę grėsmę vilkams, nes žmonės dažnai juos nužudo iš nepagrįstų baimių. Dažniausia grėsmė vilkų gyvenimui apgyvendintose vietovėse yra konfliktas su žmonėmis, kurie žudo savo gyvulius, o tai dažnai sukelia ūkininkų ir ūkininkų medžioklę ir gaudymą.

Kaip „Grey Wolves“ gyvena?

Pilki vilkai yra labai pritaikomi daugumai buveinių, nesvarbu, ar šios vietos yra arktinės tundros, miško, pievų ar dykumų. Jie puikiai kainuoja, kai yra daug sniego, o tai yra sąlyga, padedanti medžioti grobį. Rudenį ir pavasarį jie yra aktyvesni ir dažniau atsiduria atviroje vietoje.

Kaip pilka vilkai atgamina?

Pilkasis vilkas paprastai yra monogaminis, o poruota pora išliks gyva, nebent kiti mate mirs. Šiaurės Amerikoje jie paprastai veisiasi nuo sausio pabaigos iki kovo. Pilkos vilkės paprastai yra nėščios apie 62–75 dienas ir linkusios gimdyti 4-6 kūdikius. Naujagimiai gimsta aklais ir kurčiais, o pakuotė rūpinasi jaunikliais, kol jie yra maždaug 10 mėnesių amžiaus. Šiuo metu jie paprastai yra pakankamai judrūs, kad galėtų rūpintis savimi ir bėgti nuo pavojaus.

Rekomenduojama

Kas yra Jordanijos valiuta?
2019
Abalono brakonieriaus blogas poveikis Pietų Afrikoje
2019
Afganistano prezidentai ir valstybės vadovai
2019