Pocket Gopher Faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Kišeninis gopheris yra bordinis, uodeguotas graužikas, su mažomis ausimis ir akimis. Jos kailių spalva gali svyruoti nuo bet kokio atspalvio iki šviesiai rudos iki beveik baltos spalvos. Kišeniniai goferiai turi ilgas išlenktas nagas ant proporcingai didelių priekinių galūnių ir aštrių išlenktų pjūklų. Kišenės lūpos užsidaro už jų išsikišusių priekinių dantų. Jų suaugusiųjų dydis svyruoja nuo 5 iki 14 colių, ir jie paprastai pasiekia apie 2 svarus svorio fizinio brandinimo kulminacija. Jo pavadinimas „kišenė“ yra kilęs iš dviejų kailinių kailio kišenių, kurių abiejose pusėse yra angų. JAV gyvena 13 veislės kišeninių gopherų, pasak Nebraskos universiteto.

Dieta

Kišeninis goperis valgo tik žolėlius, įskaitant šaknis, lemputes, šakniastiebius, krūmus, mėsingas augalų, lapų ir augalų stiebų dalis. Sniego aplinkoje su ribotomis apželdinimo sąlygomis jie netgi žiups į medžio žievę. Gyva augalija, kurią jie valgo, suteikia pakankamai drėgmės, todėl kišeniniams goferams nereikia kitų vandens šaltinių. Kišeninio gopherio dantų dantys niekada nesustoja augti, kad papildytų tuos, kurie nulaužiasi kramtant. Jie turi suplotus moliusus, taip pat kietuosius augalus šlifuojančius premolarus. Pocket gophers burrow maitinti šaknis, arba atsirasti pašarų paviršiaus augmenija. Jie taip pat gali traukti augalus šaknimis iš apačios į apatines burbulas, kad galėtų juos valgyti, o likę paslėpti nuo antžeminių plėšriųjų.

Buveinė ir diapazonas

Idealus kišenės goferio buveinis yra laisvas, smėlio dirvožemis ir daug valgomųjų augalų, pavyzdžiui, vejos ir pasėlių laukai. Jie taip pat gali gyventi žemos pakrantės regionuose, uolienos buveinėse ir šviesiai tekstūruotuose dirvožemiuose, kurie yra gyvi, turintys žolelių. JAV, JAV kišeniniai goferiai yra labiausiai paplitę Vašingtono, Vakarų Oregono ir Šiaurės Kalifornijos valstijose, pasak JAV žuvų ir laukinės gamtos tarnybos. JAV „Mazamos“ porūšis yra labiausiai nykstanti, nes jos natūrali buveinė prarandama urbanizacijai. 2012 m. Biologinės įvairovės centro pranešime teigiama, kad liko tik 757 „Mazamos“ porūšio nariai.

Elgesys

Kalifornijos universiteto duomenimis, kišenė gopher gyvena urvuose, kurių bendras plotas gali būti nuo 200 iki 2000 kvadratinių pėdų, o skersmuo yra 2, 5–3, 5 colių. Burrows, kur pocket gopher keliauja pašarų viduje, paprastai yra tuneliuojamas 6–12 colių gylyje, o jų maisto parduotuvės yra maždaug 6 pėdų gylio. Kišeniniai goferai užsandarina jų burbulų angas su moliniais kamščiais, kuriuos jie išstumia į paviršių. Kišeninis goferis gali būti aktyvus bet kuriuo ir visą dienos valandą. Jie gyvena vienas nuo kito, išskyrus tuos atvejus, kai moterys rūpinasi savo jaunuoliais. Jie naudoja savo kvapą, kad surastų maistą, o patelė turi 3 poras spenelių maitinti savo kūdikius.

Dauginti

Kišeninis goperis yra vienišas graužikas, ir paprastai padažu susieja tik su kitu jų nariu. Pocket gophers veislės nuo vasario iki balandžio, o jaunuoliai gimsta po žeme per lizdus. Apskaičiuota, kad pagal Kanados universiteto atliktą tyrimą nėštumo laikotarpis trunka maždaug vieną mėnesį ar ilgiau. Moteriška kišenė gopher gimdo 4 jaunus kiekviename vidutiniame kraikas. Jaunuoliai yra beplaukiai, rožiniai, raukšlėti gimimo metu, jų akys ir ausys yra uždarytos. Vėliau jie čiulpia savo motinas iki nujunkymo. Atidarius akis, jos nujunkytos, o po kelių savaičių jos išsisklaido nuo motinų lizdų, kad pradėtų maitinti vieni. Kišeniniai goferai pasiekia lytinį brandą po maždaug vienerių metų.

Rekomenduojama

Grenlandijos vietiniai paukščiai
2019
Vietnamo liaudies religijos įsitikinimai
2019
Kuri šalis yra žinoma kaip vidurnakčio saulė?
2019