Prairie Chicken Faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Didesnis Prairie vištienos ( Tympanuchus cupido ), taip pat vadinamas Pinnated Groose arba Boomer, iš tiesų nėra tikras vištienos. Nors ji, kaip ir bendras vištienos, yra šeimos Phasianidae, Prairie vištienos faktiškai yra glaudžiau susietos su tam tikromis griovelių rūšimis. Šie dideli paukščiai yra gimtoji Šiaurės Amerikoje ir vis dar dažnai randami laukinėje gamtoje. Jie yra rudi arba pilka vištienos paukštis ir auga iki didesnio dydžio nei ūkiuose auginami viščiukai. Prairie vištos yra storos ir apvalios, jos turi mažą uodegą, kuri stovi tiesiai, o jų uodegos paprastai yra tamsiai mėlynos spalvos.

Dieta

Šie paukščiai, kurie buvo daugelio gyvūnų ir žmonių maistas, patys yra žoliniai. Prairie viščiukų pirminiai maisto šaltiniai yra maži grūdai, pavyzdžiui, kviečiai, sojos pupelės, milo (sorgo) ir kukurūzai. Jie taip pat šventės ant sėklų, esančių ant žemės, taip pat įvairių augalų lapų. Kiekvienas paukštis gali kelis kilometrus keliauti, ieškodamas maitinimo vietos. Tokiais atvejais paukščiai plaukia auštant, tik grįždami į savo namus, esančius netoli saulėlydžio.

Buveinė ir diapazonas

Kaip rodo jų vardai, Prairie viščiukai pakyla į prerijų laukus, kurie ruožas visoje Amerikos vakarinėje dalyje ir šiaurės bei centrinės lygumos visomis kryptimis, nuo Kanados iki Meksikos. Be to, kai kuriose Teksaso, Oklahomos ir Meksikos vietose galima rasti Prairie viščiukų rūšį, vadinamą „Mažosios Prairie Chicken“. Šios Prairie lygumos puikiai tinka Prairie viščiukams, nes jos suteikia puikias veisimo vietas ir jų populiarūs maisto produktai paprastai būna gausūs. Prairie vištos neseniai mažėjo, nes daugelis jų namų buvo pažeisti žemės ūkio paskirties žemės ir priemiesčių.

Elgesys

Prairie viščiukai yra purkštuvai, o žolynai šukuoja savo ilgo nuotolio vizija. Vyriškos Prairie vištos yra labiausiai žinomos dėl savo unikalių, styginių, poravimosi. Jų šokiai įtvirtins jų socialinį rangą, kuris vertinamas pagal tam tikro vyriško agresijos lygį. Kuo agresyvesnis yra vyras, tuo labiau dominuoja jis. Paprastai tai taip pat reiškia, kad šie dominuojantys prerijų viščiukai turi didesnę galimybę atgaminti ir tęsti savo kraujo linijas.

Dauginti

Kai moteriškoji prerijų vištiena yra derlinga, vyrai atliks pjovimo šokį. Vyrai susitiks bendrame lauke (paprastai maitinimo zonoje), vadinamu „lek“, kur jie suteršia savo plunksnas ir pakels ausis. Tada vyrai pripučia oranžinę kaktą, esančią jų kaklo pusėse, ir pradeda spindėti giliai. Šis „šokis“ pritraukia moteris, o geriausi „atlikėjai“ bus apdovanoti galimybe mate. Kai moteris pasirenka savo vyrą, jie susisieks su lek. Baigusi, moteris grįš į savo lizdus. Moteriška prerijų vištiena pastatys savo lizdą storoje augmenijoje, kuri sukuria įklotą ir depresiją žemėje, o plėšrūnams tampa sunkiau pamatyti ir nuimti savo ir jos kiaušinius. Vidutinė patelė gali sudėti iki 12 kiaušinių, o šie kiaušiniai išsirys po maždaug 25 dienų inkubacijos. Paukščiai turi labai didelį peryklą, nuo 73% iki 93%. Nepaisant to, tik nuo 22% iki 65% šių kiaušinių išliks, kad išaugtų į brandžius suaugusius.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019