Pygmy Hippo Faktai: Afrikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Pygmy hippopotamus yra mažesnės žinomos bendrosios hipopotamo versijos, priklausančios Hippopotamidae šeimai. Jis turi statinės formos kūną, o jo odos spalva yra arba juoda ruda, arba pilkšva violetinė. Pygmy Hippo turi plačią snukį ir trumpas kojines. Jo kojų pirštai yra atskirti ir turi aštrius nagus, o jo pjūklai ir šunys atrodo kaip kojos. Kai subrendo, nykštukinis Hippo aukštis nuo pečių bus nuo 31, 5 iki 39, 4 colių (80–100 cm), o jo svoris - nuo 353 iki 595 svarų (160–270 kilogramų). Jo kūno ilgis nuo galvos iki pakraščio yra nuo 59, 1 iki 68, 9 colių (150–175 centimetrų), jame yra aštuonių colių (20 cm) uodega.

Dieta

Pygmy hippo yra žolė. Jo mitybą sudaro įvairios žolės, plačialapiai augalai, žolės, pusiau vandens augalai, forbs, gumbai, šaknys, nuosėdos, paparčiai ir kritę vaisiai. Pygmy Hippo pradeda maitintis vėlyvą popietę ir tai daro iki vidurnakčio ganydamas aplink mišką. Jis gali stovėti ant užpakalinių kojų, kad pasiektų aukštą augmeniją. Pygmy Hippo lūpos yra vikrūs ir gali suvokti vaisius be dantų. Nors jie valgo įvairius vandens augalus, jie renkasi maistą žemėje. Nors jis turi daugiakamerinį skrandį, panašų į atrajotojų skrandį, jis nekramtys savo skiltelių.

Buveinė ir diapazonas

Pygmy Hippo yra gimtoji Vakarų Afrikoje. Būtent, ji gyvena tokiose šalyse kaip Liberija ir, kiek mažiau, Siera Leonė, Gvinėja ir Dramblio Kaulo Krantas. Lietaus miškai, pelkės ir krūmynai netoli vandenų ir upelių yra ten, kur dažniausiai randama nykštukinė hipo. Tačiau jis yra mažiau vandens nei bendras hipo, ir daugiau laiko praleidžia žemėje. Pagal Tarptautinės gamtos išsaugojimo sąjungos (IUCN) raudonojo sąrašo ataskaita, „Pygmy Hippo“ yra klasifikuojama kaip „nykstančios“ rūšys, kurių gamtoje liko 2000–3000. „Londono zoologijos draugijos“ ataskaitoje jų skaičiaus sumažėjimas pirmiausia susijęs su brakonieriavimu ir buveinių nuostoliais, atsirandančiais dėl žmogaus kirtimo, kasybos ir žemės ūkio veiklos.

Elgesys

Pygmy Hippo yra vienišas gamtoje, išskyrus veisiant ar auginant jaunus. Ji yra drovus ir nepalaiko savo teritorijos, o paprastai veikia, kai susiduria. Kartais jie susisieks mažose šeimos grupėse. Moteriška nykštukinė Hippo būstinė yra apie 100–150 ha, o vyrams - apie 400 akrų dydžio. Šie gyvūnai važiuoja keliais, kuriais naudojasi kiti hipo, ir šie keliai žymimi savo mėšlu. Valgydami pygmy Hippo munches ant augmenijos ir gali būti girdimas iki 150 pėdų. Leopardai yra pagrindiniai natūralūs nykštukiniai hippai.

Dauginti

Pygmy Hippo pasiekia lytinį brendumą nuo 3 iki 5 metų amžiaus. Norėdami atgaminti, vyriškoji nykštukinė Hippo ieško lytiškai subrendusios moters ir sudaro partnerystę. Pora prisiriša prie žemės ar vandens, ir gali susikaupti iki 4 kartų, kai moteris yra „karšta“. Jų nėštumo laikotarpis trunka nuo 180 iki 210 dienų, o moterys gimsta ant vieno veršelio. Šis veršelis sveria maždaug nuo 10 iki 14 svarų (4, 5–6, 5 kilogramų), o auginant kasdien gali gauti nuo 10, 6 iki 21, 2 uncijos (300–600 gramų). Tikimasi, kad pygmy hippo gyvenimo trukmė yra nuo 30 iki 50 metų.

Rekomenduojama

Kas yra dravidų kalbos?
2019
Religiniai įsitikinimai Namibijoje
2019
Kas yra Pakistano sostinė?
2019