Raudonųjų pandų populiacija: svarbūs faktai ir skaičiai

Raudonoji panda priklauso „Musteloidea“ šeimai, kurioje yra raccoons, weasels ir skunks. Raudona panda yra gimtoji Kinijos, Nepalo, Indijos, Mianmaro ir Butano pietryčių regionuose. Šią rūšį galima rasti rytinėje Himalajų kalnų teritorijos dalyje, kur ji mėgsta miškų buveines. Jis yra padalintas į dvi porūšius: Styan raudonąją pandą ir vakarų raudonąją pandą.

Šis žinduolis yra lengvai atpažįstamas pagal rūdžius rausvus kailius, balta žiedine uodega ir baltais veido ženklais. Jis auga iki 20–25 cm ilgio ir turi 11–23 colių uodegą. Vyrai yra šiek tiek didesni nei moterų, kurių vidutinis svoris yra tarp 8, 2 ir 13, 7 svarų, o moterys sveria nuo 6, 6 iki 13, 2 svaro. Raudonojo panda mityba daugiausia sudaryta iš bambuko, nors taip pat žinoma, kad jie vartoja vabzdžius, paukščius ir kiaušinius.

Saugojimo būklė ir grėsmės

Per pastaruosius 18 metų, kurie raudonojo panda gyvenime trunka 3 kartas, šios rūšies gyventojų skaičius sumažėjo maždaug 50%. Dėl šių didelių nuostolių ir dėl to, kad tikimasi, kad jos gyventojai toliau mažės, Tarptautinė gamtos išsaugojimo sąjunga (IUCN) Raudonojo sąrašo sąraše yra raudona panda.

Šiai rūšiai gresia keletas veiksnių, įskaitant miškų naikinimą, buveinių nykimą, brakonieriavimą ir ligas. Buveinių praradimas įvyko lėčiau nei gyventojų nuostoliai, manoma, kad per pastaruosius 18 metų sumažėjo maždaug 25%. Šiuo metu raudonosios pandos teritorijoje yra apie 55 000 kvadratinių mylių. Jis užima tik pusę šios srities. Kadangi jos buveinė yra susiskaidžiusi, pirminio maisto šaltinio radimas tampa vis sunkesnis. Be to, brakonieriavimas didėja, nes raudona panda tapo populiaresnė nelegalios prekybos gyvūnais. Ši rūšis taip pat medžiojama ir nužudyta už vertingą kailių kailį.

Kita rimta grėsmė, su kuria susiduria raudona panda, yra liga. Ši rūšis labai didelė tikimybė susirgti šunų šlapimu, net po vakcinacijos. Ši liga yra ypač mirtina raudonajai pandai. Pastaruoju metu rizika užsikrėsti šia liga padidėjo, nes žmonės pažeidžia raudonosios pandos buveinę žemės ūkio ar medžioklės tikslais, todėl šunys su jais užsikrėtę šunimis.

Raudonosios Pandos populiacija laukinėje gamtoje

Dabartinę raudonųjų pandų populiaciją sunku apskaičiuoti ir svyruoja nuo 2500 iki 20 000. Kaip minėta, šios raudonosios pandos yra paskirstytos keliose šalyse.

Pvz., Kinija gyvena vos 42 proc. Visų raudonųjų pandų buveinių, o nuo 1999 m. Yra raudonųjų pandų populiacija - nuo 3 000 iki 7 000 žmonių.

Manoma, kad Indijoje gyventojų skaičius yra nuo 5000 iki 6000 žmonių. Šie raudoni pandai gyvena tarp 20 saugomų teritorijų, tarp jų ir Singalila nacionalinis parkas, Khangchendzonga nacionalinis parkas ir Namdapha nacionalinis parkas.

Manoma, kad Nepalas turi labai mažą gyventojų skaičių - tik kelis šimtus, kurie yra išsklaidyti keliose saugomose teritorijose, įskaitant Annapurna saugojimo teritoriją, Sagarmatha nacionalinį parką, Raros nacionalinį parką ir Kanchenjunga apsaugos teritoriją.

Apie Butano ir Mianmaro gyventojų skaičiavimus nėra. Butane mokslininkai mano, kad raudona panda yra gana paplitusi tarp 7 874 pėdų ir 12 139 pėdų virš jūros lygio. Raudonoji panda buvo nustatyta Mianmare visame Kachino provincijoje Mount Majed, Emaw Bum regione, Hkakaborazi nacionaliniame parke ir Hponkanrazi laukinės gamtos rezervate.

Rekomenduojama

UNESCO Pasaulio paveldo objektai Vengrijoje
2019
Jupiterio mėnuliai
2019
Religiniai įsitikinimai Burkina Faso mieste
2019