Red Panda Faktai: Azijos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Skaityta panda yra mažas, medinis žinduolis. Nors jis turi pavadinimą su juoda ir balta milžiniška Panda, jie iš tikrųjų nėra glaudžiai susiję. Raudona panda yra daug mažesnė ir paprastai auga iki bendro naminių kačių dydžio. Ji turi rausvai rudą kailį, nepaprastai ilgą ir storą uodegą, ir vaikščiojimą su trumpomis priekinėmis kojomis. Jos uodega padeda ne tik subalansuoti savo kūną, bet ir tarnauja kaip natūralus kamufliažas. Ji taip pat turi išplėstą riešo kaulą, kuris padeda susidaryti. Raudonojo panda galvos ir kūno ilgis paprastai yra nuo 20 iki 23 colių, o jo uodega vien tik nuo 11 iki 23 colių. Vyrai vidutiniškai sveria nuo 8, 2 iki 13, 7 svaro, tai yra šiek tiek daugiau nei moterys, sveriančios nuo 6, 6 iki 13, 2 svaro.

Dieta

Nors raudonosios pandos demonstruoja ypatingą bambuko meilę, jos iš tikrųjų yra visagalės. Skirtingai nei Giant Panda, be bambuko jie valgo daug kitų maisto produktų, įskaitant vaisius, giles, šaknis, grybus ir kiaušinius. Jie taip pat gali valgyti mažus žinduolius ir paukščius. Jie ieško maisto, važiuojančio žemėje arba per medžius. Kadangi jie negali virškinti celiuliozės, jie turi sunaudoti daug bambuko, ypač ūglių ir šviežių lapų, kad išgyventų. Kitas įdomus faktas apie jų mitybą yra tai, kad jie yra vieninteliai nesuvokiami, kurie gali paragauti dirbtinių saldiklių.

Buveinė ir diapazonas

Raudonoji panda dalijasi milžiniška panda lietinga, aukšto aukščio miško buveine, nors ji turi platesnį asortimentą. Jie mėgsta vidutinius miškus aplink Himalajus. Juos galima rasti Nepalo kalnuose, šiaurinėje Mianmare, pietinėje Tibeto dalyje ir centrinėje Kinijoje. Natūralios raudonosios pandos buveinės pablogėjo dėl miškų naikinimo, urbanizacijos ir kitų pernelyg didelių žmonių veiklos. Kadangi medienos ruošos ir neatsakingos žemės ūkio praktikos metu sunaikinami vis daugiau miškų, šiandien jų skaičius nuolat mažėja. Dėl šių priežasčių IUCN Raudonasis sąrašas juos priskiria „Nykstantiems“ 3.1. Dėl to jos yra saugomos pagal nacionalinius įstatymus jų šalyse.

Elgesys

Raudonosios pandos yra teritorinės, o jų teritorijos žymimos šlapimu ir silpna muskuso kvapo sekrecija iš jų analinių liaukų. Jie paprastai yra drovūs ir vieniši, išskyrus tuos atvejus, kai jie poravosi. Dėl mažo kaloringumo dietos jie dažniausiai neaktyvūs ir daug laiko praleidžia miega. Nepaisant to, jie yra puikūs alpinistai ir dažnai gyvena ir miega medžiuose. Jie daugiausia veikia nuo susiliejimo iki aušros, tuo tarpu dienos metu jie sėdintys. Tiesą sakant, jie dažnai darys beveik nieko, išskyrus miegą ir valgyti. Susidūrę su pavojumi, jie dažnai stengiasi pabėgti, laipiodami medžius.

Dauginti

Abi raudonosios pandos lytys poravimosi metu sąveikauja tarpusavyje. Panašiai vyrai ir moterys kiekvieną poravimosi sezoną linkę susieti su daugiau nei vienu partneriu, ty nuo sausio vidurio iki kovo pradžios. Po nėštumo laikotarpio nuo 112 iki 158 dienų patelė gimsta birželio mėn. Viduryje iki liepos pabaigos. Pakratai paprastai yra nuo vieno iki keturių jaunų. Kūdikiai gimsta aklais ir kurčiais, kurių svoris yra 3, 9–4, 6 uncijos. Po gimdymo motina valo savo kūdikius ir praleidžia didžiąją laiko dalį su jais, o retai iš vyrų pagalbos. Kūdikiai atidarys savo akis po maždaug 18 dienų ir liks savo motinų lizduose, kol gimsta kitas kūdikis.

Rekomenduojama

Kaimyninės Brazilijos šalys
2019
Kas yra Somalio valiuta?
2019
Kas yra Taivano sostinė?
2019