Rhesus Monkey Faktai: Azijos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Rhesus beždžionė (arba Rhesus macaque) yra primatas, panašus į žmones. Jis yra labai šviesus ir lankstus, turintis keturias galūnes ir paprastai juda visais. Reesas turi ploną rausvą veidą, rudi ir pilki plaukai. Jos uodega svyruoja nuo 8, 1 iki 9 colių. Vyrai yra šiek tiek didesni nei moterys ir vidutiniškai vyrai sveria 17 svarų, kurių ilgis yra 21 cm, o patelė sveria 12 svarų, kurių ilgis - 19 colių. Jie yra dieniniai, o tai reiškia, kad jie yra aktyviausi per dieną. Jie abu yra greiti skaitytuvai ir kvalifikuoti alpinistai. Patyrę plaukikai, jie dažnai keliauja vandenyje iki pusės mylios vienu metu, judėdami iš vienos vietos į kitą, ieškodami geresnio maisto ir pastogės.

Dieta

Reeso beždžionės dažniausiai yra augalinės, daugiausia maitinamos augalais, sėklomis, šaknimis, vaisiais, žolelėmis ir javų grūdais. Tačiau kartais jie taip pat valgys mažus vabzdžius ir mažus bestuburius gyvūnus, ypač termitus, žiogus, skruzdes ir vabalus. Bet kai jie gyvena netoli žmogaus aplinkos, jie kartais maitina ir augalus bei maisto atliekas. Jie paprastai pašaro per dieną savo, ir yra žinomi dėl savo maisto atsargų ir gyvulių elgesį.

Buveinė ir diapazonas

Natūralūs Azijoje Rhesus beždžionės šiandien yra daugelyje Azijos šalių, įskaitant Indiją, Pakistaną, Bangladešą, Nepalą, Birmą, Vietnamą ir Kiniją. Jie gali prisitaikyti prie daugelio skirtingų buveinių ir klimato sąlygų ir klestėti, nors jie renkasi atvirą ir pusiau sausą aplinką, pavyzdžiui, pievas ir miškus. Jie taip pat gali būti kalnuotose vietovėse, kuriose yra aukštas pakilimas ir šaltas oras, ir netgi gali klestėti žmogaus aplinkoje, pavyzdžiui, aplink šventyklas! Dėl savo prisitaikymo ir lankstumo jie šiandien pasaulyje klesti ir yra IUCN priskiriami „mažiausiai rūpestingai“ rūšiai.

Elgesys

Reeso beždžionės, skirtingai nuo daugelio kitų primatų, iš tikrųjų yra patogios ir sausumos, ir medžių apylinkėse, ir nerūpi pasinerti į vandenį. Jie yra socialiniai gyvūnai, visada judantys ir dirbdami didelėje grupėje. Kiekvienoje grupėje yra griežta hierarchija abiejų lyčių atžvilgiu, ir jų pozicijos kiekvienoje grupėje yra atitinkamai nustatytos. Moterų reeso beždžionių hierarchijos ribas dažniausiai lemia jų atitinkamos motinų rangos, o jaunesnės patelės dažniausiai yra dominuojančios tam tikros grupės, tikriausiai todėl, kad jos yra derlingesnės už vyresnes moteris. Jie bendrauja tarpusavyje naudodamiesi žodiniais signalais, veido išraiškomis ir kūno gestais, taip pat vokaliniais signalais. Reeso beždžionės yra labai agresyvios, ypač pašalinės iš kitų grupių ir tų, kurios nėra jų giminės.

Dauginti

Nors reesus beždžionėms yra veisimo sezonas, jie visus metus užsiims seksualine veikla. Jų veisimo sezonas prasideda spalio mėnesį ir trunka iki gruodžio mėn. Moteriškos beždžionės teikia pirmenybę dominuojantiems ir stipriems vyrams, nes tai yra tie, kurie geriausiai juos ir jų jaunimą apsaugo. Kiekvienas veisimo laikotarpis, kuris gali trukti iki 11 dienų, paprastai sutampa su vyrais ir moterimis. Nėštumas trunka apytiksliai 164 dienas, o moterys vėl pradės gimdyti kas 12–24 mėnesių. Tėvų globą pirmiausia teikia mama, nors tėvai, be abejo, apsaugo savo kūdikius nuo pavojaus.

Rekomenduojama

Grenlandijos vietiniai paukščiai
2019
Vietnamo liaudies religijos įsitikinimai
2019
Kuri šalis yra žinoma kaip vidurnakčio saulė?
2019