„Ring-Tailed Lemur“ faktai: Afrikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

„Ring-Tailed Lemur“ yra primatas, turintis ilgą, ryškią, krūminę, juodą ir baltą žiedinę uodegą. Jo tankus kailis yra pilkšvai rudas ant nugaros ir pilkas ant kiaurymės ir galūnių. Žiedo-uodegos „Lemur“ pagrindinės dalys yra baltos, pilkos ir grietinėlės spalvų mišinys pagal ARKive iniciatyvą (AI). Jo veidas yra baltas, o jo akis supa tamsios dėmės. Žiedinių uodegų Lemūro šunų snukis, nosis, lūpos ir akių vokai yra tamsūs, nors jos nulaužtos ausys yra baltos. Viršutinė jo kojų dalis yra padengta pilkšvai baltu kailiu, o jų kojos ir kojos yra tamsos. Suaugusiųjų Ring-Tailed Lemur sveria nuo 5 iki 5, 7 svarų, jo uodegos ilgis yra 55 centimetrai, o jo galvos ir kūno ilgis yra 38, 5–45, 5 cm, pagal „National Geographic“ (NG).

Dieta

Žiedinis uodegas yra oportunistinis visagalis, kad galėtų išnaudoti bet kokius turimus maisto šaltinius, nes jie gyvena priešiškose buveinėse. Jis maitina vaisius, lapus, gėles, stiebus, vorus, vikšrus, cikadas, vabzdžių kokonus, paukščius, chameleonus. ir žolės. Tačiau pirminis maisto produktas, kurį pasirinko dieta, yra tamarindo vaisių ir lapų vaisiai, kurie tam tikrais metų laikais sudaro iki 50 proc. Jų maisto, pagal Viskonsino universiteto Madisono nacionalinio tyrimų centrą. . Vandeniui „Ring-Tailed Lemur“ drėgniais sezonais iš medžių skylučių ar įtrūkimų ras rasos ir vandens, ir maitina sukulentus, pvz., Alaviją ir kaktusą, kad gautų drėgmę sausais sezonais.

Buveinė ir diapazonas

Skirtingai nuo kitų lemūrų, „Ring-Tailed Lemur“ toleruoja daugiau buveinių. Madagaskaro sala yra ta, kurioje randama žiedinė-uodeguota lemūra, ypač karštoje, sausoje ir šaltoje aplinkoje. Pasak „ARKive“ iniciatyvos, jos populiacijos yra paplitusios tarp spygliuočių miškų, žemumų galerijų miškų, sausų lapuočių miškų, atogrąžų miškų, uolų kanjonų ir sausų skreplių. Pagal Tarptautinės gamtos išsaugojimo sąjungos (IUCN) 2014 m. Raudonąjį sąrašą, žiedas su uodegomis yra klasifikuojamas kaip „nykstanti“ rūšis. IUCN priskiria savo gyventojų skaičiaus sumažėjimą daugiausia dėl buveinių praradimo, kurį sukelia medžių kirtimas kurui, naminių gyvulių pernelyg didinimas ir jų medžioklė maistui ir laikymas naminiais gyvūnais. Dažnai sausros taip pat mažina jų populiacijas.

Elgesys

Ring-Tailed Lemurs gyvena grupėse, vadinamose „kariais“. Kariuomenė turi nuo 6 iki 30 gyvūnų, tačiau pagal „National Geographic“ vidutiniškai turi 17 vyrų ir moterų žiedų. Kiekvienoje kariuomenėje dominuoja galinga moteris. Šiuose lemuruose yra galingų kvapų liaukų, jų kvapai naudojami bendravimui ar gynybos mechanizmui. „Ring-Tailed Lemur“ žymi savo teritoriją kvapu, įspėdamas kitus kvapus. Kai kitos teritorijos ribose yra kitokių citrinų, dažnai atsiras teritorinių kovų. Mokslininkai pastebėjo, kad po šaltų naktų ar ryto, žiedinis uodegos lemuras prisiims „sėdinčią“ laikyseną, kur apatinėje pusėje bus tiesioginė saulės šviesa, galbūt termoreguliacija.

Dauginti

Seksualinis brandinimo žiedas su žiediniu lervu prasideda nuo 2, 5 iki 3 metų amžiaus. Vyrai tvirtina savo dominuojančią padėtį, bandydami vienas kitą nustumti. Jie apima ilgus uodus su smirdančiomis išskyromis ir banguoja juos ore, kad parodytų galią ir pritrauktų moteris. Po poravimosi, Smithsonian nacionalinis zoologijos parkas, jų nėštumo laikotarpis trunka 4, 5 mėn. Moteris paprastai gimdo tik vieną kūdikį, nors dvyniai taip pat yra galimybė. Dvi savaites kūdikis sulaikė savo motinos pilvą, o po to važiuos ant nugaros. Laukiniai žiedai gali būti gyvi vidutiniškai 18 metų.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019