„Roadrunner“ faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

„Roadrunner“ (lotyniškas kaip „ Geococcyx californianus“ ) - tai didelis, juodos ir baltos spalvos raižytasis paukštis, turintis išskirtinį galvos karkasą. Jame yra stiprios kojos, leidžiančios greitai judėti, ilgi, balta uodega, ir negabaritiniai. „Roadrunners“ svyruoja nuo 20 iki 24 colių nuo jų uodegos galo iki jų kilpų galo. Būdamas kakavos šeimos nariu, jis identifikuojamas kojomis su 2 priekiniais ir 2 galiniais pirštais. Šie pirštai yra rudi ir turi šviesiai aukso dėmės. Jų viršutinė kūno dalis dažniausiai yra ruda, o Roadrunners kaklo ir viršutinės krūtinės yra baltos.

Dieta

Keliautojas yra oportunistinis visagalis. Jo mityba paprastai susideda iš vabzdžių, tokių kaip žąsys, kriketai, vikšrai ir vabalai, maži ropliai, pavyzdžiui, driežai ir gyvatės, graužikai ir kiti maži žinduoliai, taip pat vorai, skorpionai, centipedai, sraigės, maži paukščiai ir kiaušiniai. Jie taip pat gauna daugybę daržovių produktų, įskaitant vaisius, sėklas ir sumaką. „Roadrunner“ paprastai maitina žemę, o medžioklės metu jie nustebina nuo grobio nuo dangos. „Roadrunners“ taip pat gali šokinėti į orą, kad sugautų vabzdžius, ir yra labai gera nubausti mirtį prieš žemę. Nes jie gali bėgti taip greitai, kad jie netgi grobs darting rattlesnakes.

Buveinė ir diapazonas

„Roadrunners“ dažniausiai randami pietvakarių Jungtinių Valstijų, Meksikos ir Centrinės Amerikos dykumose ir krūminiuose regionuose. Jie dažniausiai pastebimi JAV Juta, Kolorado ir Oklahomos valstijose. Jie linkę gyventi atvirose, plokščiose ar šliaužiančiose vietose su nedideliu dangteliu, apsiribojančiu įvairių rūšių dykumos šveitimu. Dėl jų prisitaikymo prie dykumos aplinkos ir bendro žmogaus veiklos stokos tose vietovėse, keliaujantys asmenys nelaikomi pavojuje ar grėsme, tačiau tuo pačiu metu jų buveinė buvo pažeista tam tikrose srityse.

Elgesys

Ne daugelis socialistų, „Roadrunners“ paprastai gyvena vieni ar poromis. Poros dažnai užims vieną erdvę ilgą laiką. Jų mėsėdžių įpročiai paprastai padeda surinkti didelį labai drėgno maisto tiekimą, kuris padeda išlaikyti juos hidratuotus, ir jie taip pat atgraso vandenį iš išmatų prieš išsiskyrimą. gerai. Be to, jie taip pat gali pašalinti per daug druskos savo maiste iš jų nosies liaukų. Kadangi jie gali veikti taip greitai, kaip arti 20 mylių per valandą, jie yra labai geri plėšrūnai ir gali lengvai pabėgti nuo kitų plėšrūnų, eidami arba plaukdami. Taip pat žinoma, kad jie sparčiai, vokalizuotai skleidžia garsus su savo snapeliais.

Dauginti

Veisėjų porų veisimo poros yra monogamiškos ir kartu sujungs visą jų gyvenimą. Vyras stengsis nugalėti moterį pasimatymo ekrane, kurio metu vyriškos lankai ir paradai priešais potencialius partnerius su galva ir sparnais bei uodegomis nukrito. Jų reprodukcinis sezonas prasideda nuo pavasario iki vasaros vidurio. Moterys veislės ir perinti kiaušinius lizduose, kuriuos dažnai sudaro lazdos, ir esantys aukštuose medžiuose. Jų kiaušiniai paprastai yra balti. Kiekviena sankaba paprastai susideda iš 2–6 kiaušinių. Perėjimas yra asinchroninis, ir abu tėvai vyksta tiek inkubuojant lizdus, ​​tiek paukščius.

Rekomenduojama

Jeremiah Dixon - svarbūs skaičiai JAV istorijoje
2019
Koks yra žemynas?
2019
„Tagus“ upė
2019