Sable Faktai - Azijos gyvūnai

Fizinis aprašymas

Visuose šiaurinių Mongolijos kalnų, Kinijos ir Sibiro gyvenimuose gyvena mažas, žvėrys panašus tvarinys, pavadintas Sable. „Sable“ ilgis siekia nuo 13 iki 20 colių, o suaugusieji sveria nuo 2 iki 5 svarų. Jis yra mėsėdžių gyvūnas, priklausantis Mustelid šeimai, kartu su ūdrais, badgers, weasels, martens, šeškais, audiniais ir wolverines. Sables yra garsūs savo minkštais, minkštais kailiais, kurių spalva yra nuo šviesiai oranžinės iki beveik juodos spalvos. Kartais kai kurie Sables taip pat turės lašišų spalvos pleistrus. Juodojoje rinkoje šie paltai parduodami nuo $ 50 iki $ 1000 USD. Tačiau teisėtose Vakarų mažmeninės prekybos kailių rinkose „Sable“ kailiniai kailiai gali gauti iki $ 100, 000 dolerių.

Dieta

Kalbėdamas apie medžioklę, „Sable“ naudoja savo ūminius kvapų ir klausos pojūčius, kad surastų savo mažą grobį. Šie grobio gyvūnai paprastai yra labai jautrūs garsui ir vibracijai per žemę, todėl svarbu, kad Sable būtų lengvas ant jo kojų ir labai slaptas. Sable linksta medžioti mažus žinduolius ir paukščius, o kartais netgi žuvys. Kartu su didelėmis mėsos dietomis „Sables“ taip pat valgo daug kitų baltymų turinčių maisto produktų, pvz., Kiaušinių, taip pat nedidelį kiekį įvairių uogų ir augalų. Po maitinimo maistui, „Sables“ yra įprastas laikyti arba „laikyti“ savo maistą vėlesniems mėnesiams, kai maistas nėra toks gausus.

Buveinė ir diapazonas

Nors rusų taurė galima rasti visoje Serbijos dalyje, „Sables“ dažniau randama kai kuriose Šiaurės Azijos dalyse. Mongolija, Kinija, Japonija ir Rusija gyvena didžiajai daliai „Sables“, kurių dauguma gyvena tankiuose miškuose, plokštumose ir kalnuose. Jie mėgsta gyventi vidutinio sunkumo miškuose, o jų grioviai yra ant miško grindų. Šie gyvūnai greičiausiai netenka išnykimo, o IUCN Raudonasis sąrašas yra klasifikuojami kaip „mažiausiai susirūpinęs“ rūšys. Nuo 2011 m. Jų diasporoje buvo nustatyta 1, 1–1, 3 mln.

Elgesys

Papuošalai yra klasifikuojami kaip „judrieji“ tvariniai, o tai reiškia, kad jie gali judėti iš vienos vietos į kitą. Jie naudoja savo kvapą ir girdi, kad sukrautų jų grobį ir linkę laikyti savo maistą dienoms, kai jis yra mažiau gausus. Taip yra dėl to, kad orai, kuriuose gyvena klimatas, gali tapti nepatikimi, ypač žiemos mėnesiais, per kuriuos „Sables“ gali prireikti prieglobstį savo dens'uose, kol oras išvalys ir grįš šilčiau. Sables, kaip ir bet kuris laukinis gyvūnas, gali būti agresyvus žmonėms. Tačiau, kai jie yra naminiai, jie dažnai apibūdinami kaip žaismingi, nekantrūs ir smalsūs augintiniai.

Dauginti

Vasaros mėnesiais nuo rugpjūčio iki rugpjūčio mėn. Vyriškos liaukos sukurs griovelius sniege ar žemėje ir dažnai šlapina, kaip reikalauti teritorijos, taip pat leisti bet kuriai netoliese esančiai moteriai žinoti, kad yra ten. Po maždaug aštuonių nėštumo mėnesių patelė „Sable“ pagimdys 1–7 kūdikius. Maždaug po septynių savaičių šuniukai baigia nujunkyti savo motinas ir pradėti valgyti kietą maistą. Po šio laiko vaikai greitai subrendo. Vidutinė „Sables“ gyvavimo trukmė lauke yra tik 8 metai. Tačiau jie gali būti iki 18 metų, kai jie yra prijaukinti ir išauginti nelaisvėje.

Rekomenduojama

Įžymūs meno kūriniai: kavinės terasa naktį
2019
Į viršų Platinos gamybos šalys pasaulyje
2019
Pagrindinės Čekijos religijos
2019