Septynios laukinės Afrikos kačių rūšys

Laukinės buveinės Afrikoje yra laukinės gamtos. Žemynas gyvena turtingoje laukinės floros ir faunos įvairovėje. Dideli plėšrūnai, įskaitant skirtingų dydžių laukinius katinus, klajoja Afrikos miškuose ir savanose. Čia išvardijame žemyne ​​gyvenančias laukinių kačių rūšis:

7. Afrikos liūtas

Pantheros leo galima rasti Azijoje ir Afrikoje. Pastarajame žemyne ​​liūtų amžius šimtmečius labai sumažėjo ir dabar apsiriboja išsklaidytomis buveinėmis skirtingose ​​Afrikos dalyse, išskyrus šiaurę. Savanos pievos su retai pasiskirstytomis Acacia medžiais yra pageidaujamos Afrikos liūtų buveinės. Afrikos liūtas yra antras pagal dydį katės šeimos narys po tigro. Tai viršūnės plėšrūnas ekosistemoje, kurioje gyvena. Liūtai iš esmės yra naktiniai arba krepsiški, labai draugiški, būdingi nuo daugelio kitų kačių rūšių. Užkandžiai sudaro didžiausią liūto grobio bazės dalį. Vyriški liūtai identifikuojami pagal jų manijas. IUCN išvardija raudonąjame sąraše esančios liūtas, kuri yra pažeidžiama. Buveinių praradimas, žmogaus ir gyvūnų konfliktai ir brakonieriavimas yra didžiausios grėsmės liūto populiacijoms Afrikoje.

6. Cheetah

Acinonyx jubatus yra didelė katės rūšis, kuri randama Afrikoje ir kai kuriose Azijos dalyse. Buvusiame žemyne ​​gepardas daugiausia randamas pietinėje ir rytinėje žemyno dalyje. Šių gyvūnų buveinės pasirinkimas labai priklauso nuo grobio prieinamumo ir todėl skiriasi nuo atvirų savannų iki miškų. Atviras plotas su išsklaidyta augmenijos danga tikriausiai yra gepardo buveinės idėja. Nors šios katės yra linkusios išvengti kalnuotų vietovių, jos buvo aptiktos 13000 pėdų aukštyje. Keturi iš penkių gepardo porūšių yra Afrikoje. Tai yra labai pavojinga Šiaurės Vakarų Afrikos geparda, pažeidžiama Sudano geparda, pažeidžiama Pietų Afrikos geparda ir pažeidžiama Tanzanijos geparda. Juodasis ašaros pėdsakas veido yra labiausiai išskirtinis gepardo bruožas. Jis taip pat turi dėmėtas kailis, plonas pastatytas ir giliai krūtinę. Gepardo uodegos yra ilgos ir dėmėtos ir turi ilgas lieknas kojas. Gepardas medžioja dieną ir turi platų grobio pagrindą. Poaching, persekiojimas, buveinių praradimas ir susiskaidymas yra keletas didžiausių grėsmių gepardų populiacijoms.

5. Afrikos leopardas

Panthera pardus“ yra didelė laukinė katė, kuri randama Afrikos ir Azijos dalyse. P. p. pardus yra Afrikoje randama leopardo porūšis. Leopardas klesti Afrikoje į pietus nuo Sacharos, bet išnyko iš kai kurių žemyno dalių, pavyzdžiui, Šiaurės Afrikoje. Šios katės yra labai pritaikomos ir gali gyventi įvairiose buveinėse, pvz., Miškų ir savannų. Leopardai svyruoja nuo 90 iki 90 cm nuo galvos iki kūno. Kailio spalva skiriasi nuo auksinės iki šviesiai geltonos spalvos, o dėmės yra išdėstytos kaip rozetės. Leopardai paprastai yra naktiniai gamtoje, tačiau Vakarų Afrikoje leopardai elgiasi per naktį ir medžioja po visą parą. Jie yra judrus alpinistai ir ekspertai. Leopardai gali važiuoti daugiau kaip 58 km per valandą greičiu. Šie gyvūnai turi plačią grobio bazę, kurioje yra elniai, graužikai, primatai, laukiniai, zebrai, springbok ir kt. Afrikoje esantiems leopardams gresia buveinių sunaikinimas, susiskaidymas, taip pat persikėlimas ir persekiojimas.

4. Afrikos auksinė katė

Caracal aurata yra laukinė katė, kuri randama tik Vidurio ir Vakarų Afrikoje. Katė gyvena atogrąžų miškuose, aukštuose kalnuose, bambuko miškuose ir debesų miškuose. Auksinė katė randama iki 3000 m nuo jūros lygio. Kačių dydis svyruoja nuo 61 iki 101 cm, o uodega yra apie 16–46 cm ilgio. Kačių kailių spalva skiriasi nuo rausvos iki pilkšvos spalvos, o kailio dėmių pasiskirstymas ir spalva skiriasi. Afrikos auksinė katė yra labai sunkiai suvokiamas padaras, todėl mažai žinoma apie šios rūšies elgesį. Graužikai, medžių hyrax, paukščiai ir tt yra pagrindinis šių kačių grobis. Medžioklės, skirtos šunims ir buveinėms prarasti ir žalai, kelia grėsmę šios katės populiacijoms. IUCN raudoname sąraše jis įrašytas kaip pažeidžiamas.

3. Servalas

Leptailurus“ servalas arba „tierboskat“ yra laukinė katė, randama Afrikoje. Gyvūnai mėgsta buveines su dideliu dangčiu ir arti vandens telkinių. Paprastai jie randami savanose arba pelkių buveinėse. Servalo dydis svyruoja nuo 67 iki 100 cm, o aukštis petyje yra apie 54–62 cm. Uodegos ilgis yra apie 30 cm, juodas antgalis. Servalinio sluoksnio spalva svyruoja nuo šokolado iki aukso geltonos spalvos ir pasižymi ryškiomis juodomis juostelėmis ir dėmėmis. Karakalas yra vienišas tvarinys, kuris išlieka aktyvus tiek dieną, tiek naktį. Šių kačių teritorija apima apie 10–32 kvadratinių km. Poravimas vyksta skirtingu metu per metus. Dėl stabilių šios rūšies populiacijų IUCN klasifikuoja karakalą kaip mažiausiai priklausančias rūšis. Nors dėl to, kad buvo priimtos apsaugos priemonės, ši laukinė katė yra labai sumažėjusi, buveinių degradacija ir toliau kelia grėsmę šios rūšies išlikimui.

2. Karakalas

Caracal karakalas yra laukinė katė, randama Afrikoje ir Azijoje. Jis gyvena įvairiose buveinėse, pvz., Miškuose, savanose, pusiau dykumose ir tt, ir gali gyventi iki 9 800 pėdų virš jūros lygio. Suaugusių vyrų ilgis yra apie 78 cm, o moterų - apie 73 cm. Aukštis nuo pečių svyruoja nuo 40 iki 50 cm. Karakalo išskirtiniausi veido bruožai yra juodos spalvos burna, o antgaliai - ausys su juodais kuokšteliais. Kailio spalva svyruoja nuo smėlio iki rausvos šviesos iki juodos spalvos. Šios laukinės katės pirmiausia yra naktinės, teritorinės ir sunkiai suprantamos. Paukščiai, graužikai, maži žinduoliai sudaro šių gyvūnų grobio pagrindą.

1. Black-Footed katė

Felis nigripes yra mažiausia laukinė katė, gyvenanti Afrikoje. Katė yra endeminė pietinėje Afrikoje, kur ji išlieka pusiau sausose regiono buveinėse, kaip sausieji savannai, karoo semidesert, pievos ir kt. Jis gyvena nuo jūros lygio iki 6 600 pėdų virš jūros lygio. Šios rūšies patinų ilgis svyruoja nuo 36, 7 iki 43, 3 cm, o moterų - apie 36, 9 cm. Vyriškos uodegos ilgis svyruoja nuo 16, 4 iki 19, 8 cm. Juoda kojos kačių kailių spalva svyruoja nuo tawny iki cinamono. Kailis taip pat turi rudos arba juodos spalvos dėmės. Šios katės maitina graužikus, paukščius, kiškius ir kitą mažą grobį. Jie naudojasi kankinimu medžioti savo grobį. Šie gyvūnai retai pastebimi dėl savo ypatingos vienatvės ir griežtai naktinio pobūdžio. Juoda kojos katė, skirtingai nei dauguma kitų kačių, yra prastas alpinistas. Šiai rūšiai kyla grėsmė kenkėjiškoms ląstelėms, eismo įvykiams ir persekiojimui. Juodosios kojos katė yra įtraukta į pažeidžiamų rūšių sąrašą IUCN raudoname sąraše.

Rekomenduojama

JAV prezidentai, kurie buvo apkaltinti
2019
Etninės grupės Nyderlanduose
2019
Naujasis Pietų Velsas, Australija: nacionaliniai parkai: vaidmuo biologinės įvairovės išsaugojime
2019