Šiandien trys „Cassowary Bird Living“ rūšys

Kasovarai yra Ratitae genties paukščių gentys Casuarius gentyje, gyvenančiose Naujosios Gvinėjos atogrąžų miškuose ir netoliese esančiose salose. Kazacharijų populiacijos taip pat randamos šiaurės rytų Australijoje. Paukščiai yra beždžionės ir yra vienas sunkiausių paukščių pasaulyje. Cassowaries gali būti klasifikuojami į tris toliau išvardytas rūšis.

3. Dwarf Cassowary

Nykštukas ( Casuarius bennett i ) yra mažiausias tarp trijų kasarinių rūšių. Paukščiai gyvena Yapen salos, Naujosios Britanijos ir Naujosios Gvinėjos kalnų miškuose, kur jie gyvena iki 10 800 pėdų. Nors jis yra mažesnis už kitus kasažus, jis vis dar yra didelis paukštis. Paukščio ilgis svyruoja nuo 99 iki 150 cm, o jų svoris svyruoja nuo 17, 6 iki 26 kg. Paukščiai turi standų juodą plunksną, mėlyną kaklą su raudonais odos pleistrais ir rausvais skruostais. Ant galvos esantis kaskas yra trumpas ir trikampis. Panašiai kaip ir kiti kasovai, šie paukščiai taip pat turi mirtinų nagų savo vidiniame pirštu. Nykštukiniai cassowaries maitina mažus gyvūnus, vabzdžius ir kritusius vaisius. Paukščiai klasifikuojami kaip „arti grėsmės“ dėl buveinių praradimo ir degradacijos, taip pat dideli žmonių medžioklės ir sugavimo rodikliai.

2. Šiaurės partija

Šiaurinės Naujosios Gvinėjos šiaurinė cassowary ( Casuarius unappendiculatus ) yra didžiulis beždžionių paukštis. Paukštis yra endeminė šiaurės Naujosios Gvinėjos žemumoje esantiems atogrąžų miškams ir pakrantės pelkėms. Jie taip pat randasi Salawati, Batanta ir Yapen salose. Šie paukščiai mėgsta gyventi aukštesniuose nei 1610 pėdų aukštyje. Šiauriniame cassowary yra mėlynos spalvos veidas, kaspinas ant galvos, ryškiai raudona arba geltona spalva ir kaklas. Kojos yra gerai įrengtos, su vidiniu kojų pirštu. Šie paukščiai yra apie 149 cm ilgio ir nuo 1, 5 iki 1, 8 m aukščio. Šiauriniai cassowaries yra drovūs ir vieniši paukščiai, kurie maitina mitybą, daugiausia sudarytą iš vaisių ir mažų gyvūnų. Moterys yra poligamiškos, o vyriškos lyties jaunikliai - apie devynis mėnesius. Medžioklė yra didžiausia grėsmė šiaurinių kasų išlikimui, o buveinių praradimas taip pat labai paplitęs. Kakavos kaulus ir kiaušinius renka vietiniai gyventojai, o viščiukai yra paimami mėsai.

1. Southern Cassowary

Pietinis kazaras ( Casuarius casuarius ) yra didelis, juodas, beždžionių paukštis, kuris yra platinamas šiaurės rytų Australijoje, Naujojoje Gvinėjoje ir Indonezijoje. Jų ribose šie paukščiai gyvena daugiausia atogrąžų miškai. Kartais jie taip pat gali būti stebimi savannų ir mangrovių stenduose jų ribose. Pietinis kasovas mieliau gyvena žemiau 1600 pėdų Naujoje Gvinėjoje ir žemiau 3 600 pėdų Australijoje. Paukštis yra didžiausia iš visų kazino rūšių ir antra pagal dydį paukštis planetoje. Moterys sveria apie 58, 5 kg, o vyrai sveria apie 29–34 kg. Pietų kazino yra mėlynas veidas, du raudoni vyteliai, pakabinantys nuo gerklės, standus ir švelnus juodos spalvos plunksnas. Be to, paukščio viršūnėje paukštis taip pat puošia ragą. Paukščio pėdos yra trijų kojų ir turi mirtinų durklių panašių nagų ant vidinio kojų. Pietų pakrančių žuvys tiekiamos ant miško grindų nukritusių vaisių, taip pat mažų stuburinių, vabzdžių ir grybų. Jis susieja tik veisimo sezoną ir kitaip yra vienišas. Paukštis gali nužudyti žmones, šunis ir kitus organizmus, jei jie sukelia. IUCN jį priskiria „pažeidžiamam“, nes paukščių populiacija mažėja dėl pernelyg didelio medžioklės ir buveinių praradimo.

Rekomenduojama

Kodėl Andrew Johnson buvo apkaltintas?
2019
6 Daugiau pasaulio keistiausių gyvūnų
2019
Didžiausi Alžyro kalnai
2019