Sniego žąsų faktai: Šiaurės Amerikos gyvūnai

Fizinis aprašymas

„Snow Goose“ yra ne tik „Anatidae“ šeima, kuri yra plačiai paplitusi visoje Šiaurės Amerikoje, bet ir kitos žąsys, taip pat antys ir gulbės. Sniego žąsys yra žinomas dėl savo baltų plunksnų, tačiau tai yra bendra klaidinga nuomonė, kad visi sniego žąsys puošia tokį ledišką baltą kailį. Atvirkščiai, tai tik „baltos morfos“, kurios augina šias kietas baltas plunksnas, nes „mėlynos morfos“ auga tamsiu, raižytu, rudu sluoksniu. Priklausomai nuo sniego žąsų dydžio ir brandos, jos sparnų ilgis gali siekti 4, 5 pėdų, nors jų mažos kūno dalys paprastai stovi tik nuo 2 iki 3 pėdų aukščio. Vyriškos sniego žąsys svers nuo 5 iki 6, 5 svaro, o moterys šiek tiek mažesnės - nuo 3, 5 iki 5 svarų.

Dieta

Sniego žąsys yra žolėnai, kaip ir daugelis kitų migruojančių paukščių rūšių. Uogos, žolės ir lapai yra vienas iš mėgstamiausių sniego žąsų dietoje, nors kai žąsys keliauja į pietus, jų mityba gali pasikeisti, kad geriau atitiktų jų naują aplinką. Moteriškoji sniego žąsis maitins maistą iki 18 valandų per dieną, kai jie atvyksta į jų veisimo vietas. Tai trunka tol, kol jie užsidės ir išlaiko savo kiaušinius, o tada jie kasdien praleidžia tik maždaug valandą ar du. Sniego žąsys gali pagaminti nuo 6 iki 15 išmatų per valandą, nes jų virškinimo trasos virškins maistą ne daugiau kaip dvi valandas.

Buveinė ir diapazonas

Jų epinė kasmetinė kelionė į pietus suteikia „Snow Geese“ vienai didžiausių diapazonų iš visų jų paukščių kolegų Naujojoje pasaulyje. Žiemos mėnesiais jie skrenda į pietus, nes jie negali stovėti šaltuosius žiemos mėnesius Kanadoje. Po žiemos vėl žiemos žąsys vėl nuskris į šiaurę, kur savo kiaušinius sukels Arkties tundroje. Dėl savo plataus mitybos, sniego žąsys gali padaryti daug žalos vietoms, kuriose jie auginami. Atsakydami į tai, iki 1916 m. Paukščiai buvo medžioti beveik išnykti. Maždaug tuo metu buvo priimti įstatymai, ribojantys sniego žąsų medžioklę. Aštuntajame dešimtmetyje šių paukščių medžioklė buvo leidžiama vėl, nors jų skaičius nuolat reguliuojamas. Šiandien sniego žąsims nekyla grėsmė, nes jų skaičius toliau auga, o jų medžioklė vėl leidžiama.

Elgesys

Sniego žąsys yra socialiniai paukščiai ir priklauso pulkams. Šie pulkai tampa ypač dideli žiemos mėnesiais ir migracijos metu. Norėdamas surasti savo maistą, sniego žąsys maitinsis sekliuose vandenyse (rasti tam tikrų žolių) arba ant žemės. Jie yra puikūs lankai, plaukikai ir vaikštynės. Visada universalūs tvariniai, sniego žąsys perkelia per migraciją, gali plaukti, kol jie miega, ir vaikščioti, kaip jie pašaro, kad surastų maistą.

Dauginti

Panašiai kaip imperatorius Pingeunas, sniego žąsys visais gyvenimo laikais susisieks su tik 1 ar 2 paukščiais. Jie susilieja vienas su kitu metu nuo 2 iki 4 metų amžiaus. Kiekviena moteriškoji sniego žąsis yra filopatinė, o tai reiškia, kad ji sugrįš tik į savo specifines lizdus. Moterų sniego žąsys lizdų kolonijose, kurios paprastai yra aukštesnės nei jūros lygis. Viena patelė gali dėti iki 5 kiaušinių, o perinti - nuo 20 iki 25 dienų. Kai kūdikio sniego žąsys yra išperinamas, užtrunka tik kelias valandas, kol kūdikis išeis iš lizdo ir pradės keliauti su savo motina. Sniego žąsys išliks pėsčiomis savo pirmojo mėnesio mėnesiais, o maždaug 50 dienų senumo jie pradės skristi. Jauni žąsų žąsys liks savo šeimai maždaug 3 metus, kol bus pasirengęs pradėti savo reprodukcinį ciklą.

Rekomenduojama

Pietų Afrikos provincijos
2019
Kokie yra pagrindiniai Centrinės Afrikos Respublikos gamtos ištekliai?
2019
Kas yra Princo Edvardo salos sostinė?
2019